Gość: nina25 IP: *.jedwab.net.pl 16.11.04, 18:21 Szczerze mowiac bardzo balam sie wyniku tej cytologii, bo co tu wchodze to wszedzie problemy i rak !okropnosc!, ale sie stresowalam ale wyszlo ok tylko mam mala nadzerke i trzeba podleczyc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M. Re: cytologia II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:39 To świetnie - masz powody do zadowolenia II wychodzi niemal u wszystkich, a mała nadżerka to nie powód do przejmowania się. Powtórz cytol. za pół roku. Jeśli ze 3 razy powtórzy się IIst, to potem możesz już robić nawet co rok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: cytologia II IP: *.tpnets.com 16.11.04, 20:20 Zastanawiam sie nad tym, czy nadżerka musi być związana ze złym wynikiem badania cytologicznego ? To znaczy czy można nie mieć nadżerki i np mieć III grupę cytologii?Lub odwrotnie mieć cytologię I lub II i mimo to nadżerkę ? Następna sprawa czy żeby ową nadzerkę stwierdzić trzeba badać kolposkopem czy zwykły wziernik wystarczy ?Alka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina25 Do Alki IP: *.jedwab.net.pl 16.11.04, 20:56 Ja przed badaniem cytologicznym wiedzialam, ze mam mala nadzerke. Ginekolog to stwierdzila juz po zwyklym badaniu wziernikiem. Ale czy to ma związek z wynikiem II tego nie wiem, bo wczesniej pol roku leczylam grzybice wiec mysle ze to tez moze miec wplywa na wynik cytologii. Odpowiedz Link Zgłoś