Dodaj do ulubionych

znamiona, pieprzyki

IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 28.11.04, 21:01
chirurg onkolog zalecił mi usunięcie kilku znamion (pieprzyków). Byłam w
prywatnej klinice gdzie zabieg ten kosztuje dość dużo... czy wiecie może
gdzie w Warszawie można to zrobić w ramach funduszu zdrowotnego???
Obserwuj wątek
    • Gość: pi Re: znamiona, pieprzyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.04, 01:26
      z tego co wiem to w centrum onkologii. na pewno mozna isc tam na konsultacje za
      darmoche.. a potem pewnie jak stwierdza, ze cos trzeba usunac to u nich tez za
      friko mozna..
      tez sie wybieram smile
      pozdrawiam
      • Gość: fruit Re: znamiona, pieprzyki IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 29.11.04, 21:14
        słyszałam bardzo złe opinie na temat lekarzy z centrum onkologii. W poważnych
        [przypadkach traktują pacjenta ok, w przypadku znamion czy pieprzyków, uważają
        że to normalka i olewają pacjentów... dla nich to może normalka, ja tego nie
        robię na codzień i się denerwuję.
        Co do usuwania tam, to moja koleżanka ma na piersi dwie okropne blizny, bo pan
        niezbyt się przyłożył do zabiegu...sad
    • Gość: olivia1980 Re: znamiona, pieprzyki IP: *.stock9.one.pl 29.11.04, 21:29
      Ja też chcialam sobie usuwać piprzyki do czasu.
      Znam przypadek, że kobieta wyszla za mąż, urodziła dziecko i mimo to chciala
      wypięknięć i usunęła pieprzyk. Niestety skonczylo się tragiczniesad((
      Po kilku miesiącach zmarła bo to był uśpiony nowotwór. Jak nie musicie to nie
      usuwjacie. Szczerze doradzam, tak ku przestrodze, bo sama najchętniej
      wycięłabym wszystko...Pozdrawiam
      • Gość: fruit Re: znamiona, pieprzyki IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 29.11.04, 21:33
        ja niestety nie dla dodania sobie urody, ale właśnie z obaw przed
        czerniakiem... chirurg onkolog uznał że trzeba wyciąć.... słyszałam, że trzeba
        takie niepokojące znamiona usuwać żeby się nie rozwinęły w coś gorszegosad
        • Gość: ewcia1980 Re: znamiona, pieprzyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 23:43
          moim zdaniem pieprzyki "groźne" powinno sie jak najszybciej usuwać. Groźne to
          znaczy takie, które mają nieregularne brzegi, bolą jak sie je dotyka, zmieniają
          swoja barwe lub sa w miejscach , które czesto sie uraza (pod ramiaczkiem od
          stanika, przy pasku spodni)
          napewno nie jest prawdą, że zabieg usuwania znamion obudził uspionego
          nowotwora. ten nowotwór już napewno był i własnie pieprzy został usuniety za
          późno, zeby dało sie uratowac pacjentke.
          ja sama miałam wycinane aż trzy znamiona. póżniej robiono badania
          histopatologiczne i wszystko było ok. ale kto wie, co mogłoby sie stac gdyby te
          znamiona sie uzłosliwiły.
          ja zabieg miałam robiony na Klinikach Akademii Medycznej oczywiście za darmo.
          pani doktor nie chciała mi usunac pieprzyka w okolicach bikini (którego bardzo
          podrażniałam w czasie depilacji) ponieważ szkoda jej było nici chirurgicznej big_grin
          ale ostatecznie tez go usunęła.
          pozdrawiam.
      • jop Re: znamiona, pieprzyki 29.11.04, 23:37
        Rany boskie, nie pisz takich głupot, bo jeszcze ktoś przeczyta i się przejmie.
        Usunięcie niegroźnego pieprzyka nie powoduje jego uzłośliwienia.
        • fumcia84 Re: znamiona, pieprzyki 30.11.04, 01:36
          Mam ten sam problem, też muszę usunąć 2 pieprzyki, ale w Lux Medzie krzyknięto
          mie 450 zł od sztuki, w innej prywatnej przychodzi 250 zł - na co mnie nie stać
          (i tak już ufundowałam sobie szczepienie przeciw WZW B z tej okazji). Nie wiem
          czy mam się zgłosić do lekarza internisty po skierowanie czy od razu do
          szpitala? Jestem z Warszawy.
          • jop Re: znamiona, pieprzyki 30.11.04, 10:00
            Należy mieć skierowanie od lekarza pierwszego kontaktu.
            • Gość: fruit Re: znamiona, pieprzyki IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 30.11.04, 18:18
              ja już się zgłosiłam... niestety zapisy do onkologa będą przyjmowane na
              styczeń....sad bowiem w tym roku wyczerpane już zostały wszelkie fundusze.
              Jeżeli musisz to zrobić w miarę szybko ( a ja muszę) pozostaje jedynie prywatna
              wizyta.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka