Dodaj do ulubionych

usuwanie spirali

30.11.04, 14:22
czy wykonuje sie to wylacznie w czasie miesiaczki czy mozna w dowolnym
terminie? i czy jest to bolesny zabieg, na przyklad w porownaniu do
bolesnosci przy zakladaniu.
dziekuje z gory za odpowiedzismile
matya
Obserwuj wątek
    • Gość: matylda Re: usuwanie spirali IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 18:24
      Witaj , ja miałam wyjmowaną wkładkę w ubiegłym miesiącu . Teoretycznie można w każdym dniu cyklu , ale mój lekarz sugeruje zaraz po miesiączce - podobno w drugiej połowie cyklu możliwe są dłuższe plamienia .
      Nie wiem , jaki masz typ wkładki - najlepiej , najsprawniej i najmniej boleśnie usuwa się cooper i gyne - ze względu na budowe ramion ( ale też ich załozenie jest bardziej bolesne ). Multiload ma niezbyt gietkie ramiona i wyciąga się "z oporem " , ale naprawdę jest to chwila dla sprawnego lekarza .
      Nie nastawiaj się na ból , to bardziej uczucie rozpierania przez parę sekund. Proponuję Ci tabletkę przeciwbólową przed .. i wszystko będzie OK. Pozdrawiam!
      • ania.cc Re: usuwanie spirali 30.11.04, 20:20
        A w zasadzie to po co ics do lekarza, moj maz nie jest lekarzem i wyciagnal mi
        spirale nic trudnego, powoli ciagnal za szurki i wyszla, zadnych powiklan i za
        darmoche.
        • Gość: M Re: usuwanie spirali IP: *.tpnets.com 30.11.04, 20:58
          Zastanów się co piszesz spirala to nie tampon ,żeby ją ciągnąć "za
          sznurki ".Nową też ci małżonek założy ?A może tamtą , którą wyjęliście ?No bo
          czemu nie , przecież włożyć się da ...
    • Gość: sylwka Re: usuwanie spirali IP: *.lubawka.net / *.net 01.12.04, 00:05
      to jest cos co mi spedza sen z powiek!!podczas zakladania pan dr zapewnial ze
      to nic nie boli a ja prawe zemdlalam!bolalo bardzo.moze dlatego ze ja nie
      rodzilam normalnie tylko mialam cesarke.pozniej okazalo sie ze wkladka sie
      przesunela i trzeba ja przestawic,ale niestety jak tylko lekarz sie zblizal mi
      sie robilo slabo i odlatywalam.moja mama np.twierdzi ze ja to nic nie bolalo a
      ja jestem przerazona wyciagnieciem jej!
      • matya Re: usuwanie spirali 01.12.04, 09:56
        dziekuje pieknie za odpowiedzismile

pozdr
        matya
      • monika_5 Re: usuwanie spirali 01.12.04, 13:03
        ja miałam te same objawy, choć zinnego powodu. Pani gin. powiedziała że
        wyciąganie nie będzie tak bolało, a następną jeśli się zdecyduję mogę zaałożyć
        w znieczuleniu.
    • paulaula Re: usuwanie spirali 01.12.04, 13:08
      Wyciąganie spirali trwa moment i jeśli jakiś ból mógłby się pojawić to też
      przez ułamek sekundy. Mam już trzecią i bez obaw, nic się nie bój.
    • Gość: czarna 09 spirala IP: *.244.189.147.tvkhajnowka.pl 06.03.14, 17:32
      jak czytam wasze forum to niedobrze mi sie robi... powaznie.... gadacie glupoty moim zdaniem. nie straszcie kobiet czy boli czy nie. uwazam ze nic nie boli tylko delikatnie( mniej niz ukócie komarasmile)))) objawy noszenia sa rozne a co do wyciagniecia spirali niewiem bede wiedziec dopiero za miesiacsmile)).pozdrawiam czytelniczki
      p.s nie czytajcie glupot. polecam spiralke
      • Gość: ja Re: spirala IP: *.as13285.net 09.03.14, 16:43
        ukócie

Bez komentarza....
      • Gość: Anna Re: spirala IP: *.play-internet.pl 05.06.18, 10:45
        Włożenie jak i wyjęcie nic nie boli ja już mam drugą i naprawdę nic nie czułam i pamiętajcie najlepiej w dni w których jest miesiączka
    • emila.dudek Re: usuwanie spirali 06.03.14, 17:54
      Zakładanie bolało, wyjmowanie nic.
    • Gość: Nemesis Re: usuwanie spirali IP: *.10-3.cable.virginm.net 09.03.14, 13:34
      Jeju, trzeba mieć nie po kolei w głowie, żeby dla jakiegoś tam chłopa przechodzić przez koszmar wkładania spirali do wnętrzności....ciekawe, który sobie by dał wsadzić druta przez fiuta do jaj. Nigdy nie miałam i nigdy nie będę, koleżanka na samo wspomnienie bólu zakładania baaardzo długo zwlekała z usunięciem, prawie końmi trzeba było ją zaciągnąć do lekarza. Nie dajcie się zwariować, nie ładujcie sobie drutów do brzucha, zaproponujcie samcowi druta do jaj
      • Gość: gość Re: usuwanie spirali IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.14, 18:05
        Hahahaha.....dobre. Ja mam trzecia i ból stałe ten sam. A to nie dla facet tylko dla siebie, luz psychiczny jest najważniejszy a w razie wpadki to nie on ma dziecko n głowie tylko niestety kobieta, a nigdzie nie napisali ze to tylko facet jest od zabezpieczeń, poza tym jakby nie było chwila cierpienia a pięć lat z głowy, z zabezpieczeniami,.... Wygoda niesamowita.
      • Gość: Ja Re: usuwanie spirali IP: 95.160.155.* 19.12.17, 19:54
        Święta racja !!!!! Nareszcie coś mądrego ktoś napisał .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka