wojnatomasz 14.05.02, 15:30 Chodzi mi o poziom progesteronu badania w pierwszym tyg.ciąży 245 badania w piątym tyg. 160 badania w szóstym tyg. 138 Czy może jest ktoś kto jest teraz również w pierwszch miesiacach ciąży i miał takie badania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roma52 Re: 6 TYDZIEŃ CIĄZY/PROGESTERON 14.05.02, 15:59 Nie podałaś norm odwrotnie ? progesteron w ciąży powinien rosnąć a nie spadać, no i podaj normy wg których masz wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
roma52 Re: 6 TYDZIEŃ CIĄZY/PROGESTERON 14.05.02, 16:03 Pomyłka prosiłam oczywiście o podanie jednostek a nie norm. Np. wg ngl/Ml ciąża w pierwszym trymestrze to :16-46 ngl. Odpowiedz Link Zgłoś
julka28 Re: 6 TYDZIEŃ CIĄZY/PROGESTERON 20.05.02, 14:37 niestety, mój poziom pogesteronu w ciąży równiez spadał (nie pamietam norm) chociaż rzeczywiście powinien zdecydowanie rosnąć - dlatego brałam leki hormonalne na podtrzymanie ciąży m.in. Duphaston i udało się Niedomaganie hormonalne bywa jedną z przyczyn wczesnych poronień, trzeba wtedy te hormony uzupełniać lekami. Odpowiedz Link Zgłoś