Dodaj do ulubionych

prolaktyna.

IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 06.01.05, 20:38
kiedy najlepiej wykonac badania prolaktyny???w jakim dniu cyklu. dziekuje za
odpowiedzi
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zebrusia1 Re: prolaktyna. 07.01.05, 01:54
      nie ma znaczenia, cały cykl normy sa takie same, tylko w ciazy duzo wyzsze.
      • Gość: ju-st Re: prolaktyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:59
        Prolaktynę najlepiej badać około 7 dni po owu w 22-24 dc.
        • pea_74 Re: prolaktyna. 08.01.05, 16:29
          nalepiej wczesnie rano, na czczo ... ja w nastepnym cyklu zrobie w 5 dc, mam
          takie zalecenie od gina.
      • zebrusia1 Re: prolaktyna. 10.01.05, 01:31
        prolaktyny nie bada sie na czczo!!!!! Bzdury opowiada Twoj gin, badań na
        hormony nie bada sie na czczo. A prolaktyny nie musi byc badana np 7 dni po
        okresie, bo normy sa takie same, nie zaleza od dnia cylku. W przypadku np. LH
        FSH dni cylku maja znaczenie, ale nie przy prolaktynie. Mam wysoka prolaktyne i
        od 10 lat sie lecze i mnostwo bafan przezyłam. I jesli gin mowi Wam, ze z ciazy
        nici, nie wierzcie, bo mnie ciagle straszono, a donosilam i urodzialam zdrowe
        dziecko! Pozdr
        • Gość: chora Re: prolaktyna. IP: *.crowley.pl 11.01.05, 14:33
          Ale masz niedobór czy nadmiar prolaktyny?
          • Gość: ania Re: prolaktyna. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.01.05, 22:14
            miałam nadmiar, teraz też chyba tak jest ponieważ bardzo się pocę a to chyba
            objaw podwyższonej prolaktyny?
            pzdr
        • Gość: doerotka Re: prolaktyna. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 21:18
          mój lekarz i to nie jeden kazał do 5 dc.a pani w laboratorium jak przyjechałam
          przed 13-ta jeszcze na czczo nie chciała mi zrobić badania, bo podobno rano się
          robi tak do 11........i kto tu ma rację może są jakieś dwie zkoły?
          • urbanchaos Re: prolaktyna. 11.01.05, 21:30
            niestty sa dwie szkoły,ale stres (jedzenie mi.n.) czyli adrenalina podnosi
            prolaktynę i ja zawsze robię na czczo i po owulacji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka