Gość: ania IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 06.01.05, 20:38 kiedy najlepiej wykonac badania prolaktyny???w jakim dniu cyklu. dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zebrusia1 Re: prolaktyna. 07.01.05, 01:54 nie ma znaczenia, cały cykl normy sa takie same, tylko w ciazy duzo wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju-st Re: prolaktyna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 22:59 Prolaktynę najlepiej badać około 7 dni po owu w 22-24 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
pea_74 Re: prolaktyna. 08.01.05, 16:29 nalepiej wczesnie rano, na czczo ... ja w nastepnym cyklu zrobie w 5 dc, mam takie zalecenie od gina. Odpowiedz Link Zgłoś
zebrusia1 Re: prolaktyna. 10.01.05, 01:31 prolaktyny nie bada sie na czczo!!!!! Bzdury opowiada Twoj gin, badań na hormony nie bada sie na czczo. A prolaktyny nie musi byc badana np 7 dni po okresie, bo normy sa takie same, nie zaleza od dnia cylku. W przypadku np. LH FSH dni cylku maja znaczenie, ale nie przy prolaktynie. Mam wysoka prolaktyne i od 10 lat sie lecze i mnostwo bafan przezyłam. I jesli gin mowi Wam, ze z ciazy nici, nie wierzcie, bo mnie ciagle straszono, a donosilam i urodzialam zdrowe dziecko! Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chora Re: prolaktyna. IP: *.crowley.pl 11.01.05, 14:33 Ale masz niedobór czy nadmiar prolaktyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: prolaktyna. IP: *.isi.net.pl / *.isi.net.pl 11.01.05, 22:14 miałam nadmiar, teraz też chyba tak jest ponieważ bardzo się pocę a to chyba objaw podwyższonej prolaktyny? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doerotka Re: prolaktyna. IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.05, 21:18 mój lekarz i to nie jeden kazał do 5 dc.a pani w laboratorium jak przyjechałam przed 13-ta jeszcze na czczo nie chciała mi zrobić badania, bo podobno rano się robi tak do 11........i kto tu ma rację może są jakieś dwie zkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: prolaktyna. 11.01.05, 21:30 niestty sa dwie szkoły,ale stres (jedzenie mi.n.) czyli adrenalina podnosi prolaktynę i ja zawsze robię na czczo i po owulacji Odpowiedz Link Zgłoś