IP: *.kalisz.mm.pl 09.01.05, 15:35
Obserwuj wątek
    • Gość: atra1 Re: jajnik? IP: *.kalisz.mm.pl 09.01.05, 15:37
      Ojć, sorki wyslalo się pustesad
      Kobietki mam pytanie, nigdy nie bolał mnie jajnik, poza takim zwykłym bólem przedmiesiączkowym. Dzis złapało mnie strasznie, ostry ból z lewej strony podbrzusza, mam problemy z położeniem się na brzuchu, prostowaiem się, przyciągnięciem nogi do brzucha. Na pewno wybiorę się do lekarza, ale nie wiem jakiego. Czy tak może boleć jajnik. Dajcie znać, pozdrowienia, A
      • joisana Re: jajnik? 09.01.05, 19:09
        Owszem może, ale diagnozę postawi Ci tylko lekarz po zbadaniu Ciebie, dlatego
        nie zwlekaj z wizytą, może dojść do groźnych powikłań w przypadku nieleczenia.
        Spróbuj wziąć no-spę (powinna choc trochę pomóc)i pod żadnym pozorem nie rób
        ciepłych okładów na to miejsce, jeśli masz lub dostaniesz gorączkę, wymioty lub
        ból się nasili jedź na pogotowie. Trzymaj się .
    • Gość: atra1 Re: jajnik? IP: *.kalisz.mm.pl 09.01.05, 17:24
      pliiiz plizzz niech sie ktoś odezwie.... A
      • sion2 Re: jajnik? 09.01.05, 18:47
        kiedy mnie boli jajnik (mam dużą torbiel) to wtedy sprawia mi ból wyprostowanie
        nogi oraz zmienienie pozycji z siedzącej na stojącą (najchtniej chodziłabym
        przygięta)
        tylko tyle niestety mogę ci odpowiedzieć
    • atra1 Re: jajnik? 09.01.05, 21:54
      Dzieki Kobietki, mam stracha trochę, jutro idę do gina i niech on coś z tym zrobi bo nie mogę. Boli mnie nawet jak się śmieję, cholerciasad
      Jutro zobacze.
      Dzieki raz jeszcze, papapapa, pozdrawiam, A
    • Gość: byla Re: jajnik? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.01.05, 13:46
      Dziewczyny ja mam identyczne objawy i to to w polowie cyklu.Ostatnio bedac u
      ginekologa spytala o to,powiedzial ze tak musi byc,ze to jajeczkowanie i moze
      bolec.A boli tylko jeden dzien.
      A co Wam powiedzieli???
    • Gość: camina Re: jajnik? IP: *.toya.net.pl 10.01.05, 19:02
      Może być zapalenie jajników, torbiele na jajnikach, bóle owulacyjne (w połowie
      cyklu), bóle implatacyjne (początek ciąży), a nawet chore nerki (promieniują).
      Zbadaj się szybko i napisz, co się okazało.
      • Gość: atra1 Re: jajnik? IP: *.kalisz.mm.pl 10.01.05, 22:16
        Oj Dziewuszki, cyrk na kókach... Byłam dziś u gina i sie okazało, że to jednak nie jajnik, bo na USG wszystko w normie. Ale kazał mi w te pędy lecieć do szpitala na chirurgie, bo mu pachniało, że brzuch do otwarcia. Wiec ja lece, wystraszona,po raz tysieczny robią wywiad, potem zrobili mi test ciązowy i dali rozkurczowe. I nie wiadomo co to jeszczesad Najzabawniejsze, że test mi zrobili o g. 20 i nie pobrali krwi, tylko siusiałam na patyczek z aptekismile NIe wiem, czy to może być miarodajne. Ale nie zrezędzę, bo się mną miło zajęli i mieli miny pt "hmm, nie mam pojęcia o co chodzi." Jutro na kolejne USG.
        A na USG u gina wyszla mala torbiel, z tej strony, która nie boli.
        Jestem cała ogłupiała, dlatego tak blubrzęsmile
        Trzymajcie cię cieplutko, A
        • Gość: aneczka Re: jajnik? IP: *.olsztyn.mm.pl 13.01.05, 23:59
          ja mialam jeszce lepsze przygody, obecnie mam 23 lata 2 lat temu przeszlam
          operacje usuniecia torbieli (13cm!!!!!!!!która uchodowalam sobie przez kilka
          lat)oraz czesciowe usuniecie jajnika łącznie z plastyką, jak trafilam do
          szpitala lekarze podejrzewali 3 miesieczna ciąze pozamaciczną (czysty koszmar)
          z ból chodzialam po ścianach dostawałam najsilnejsze leki przeciwbólowe. przez
          kilka lat (przed wykryciem guza) miląm okropne miesiączki omdlenia, wymioty,
          biegunki itp byłam u lekarza na badaniach miałam zrobioną cytologie i skarżyłąm
          sie na te dolegliwosci ale jedyną rzecza, którą usłyszalam była formułka "pani
          tak ma i trudno" podsumowując nie bagatelizujcie takich objawów nawet jesli wam
          sie zdarzą tylko raz to naprawde poważne spawy
    • ankasza Re: ból jajnika po odstawieniu tabletek anty..... 14.01.05, 12:27
      Witam.
      Mam trochę inne pytanie.Dwa tygodnie temu odstawilam tabletki antykoncepcyjne i
      teraz od trzech dni bolą mnie jajniki.Nie jest to jakiś okropny ból,Po prostu
      dyskomfort,takie napiecie w dole brzucha.i mam pytanie czy to jest normalne?Czy
      jajniki po "przerwie w pracy" zaczynają teraz pracować i ja je czuję?Czy raczej
      powinnam iśc do lekarza.Co prawda to byłaby u mnie połowa cyklu w normalnych
      warunkach,ale nie wiem jak to jest po odstawieniu tabletek.
      Z góry dzięki.
      • Gość: rybka Re: ból jajnika po odstawieniu tabletek anty..... IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 14.01.05, 13:34
        Ja tabletki odstawiłam około miesiąc temu. Teraz czekam na okres. Niestety od
        około pięciu dni dokucza mi prawy jajnik. Tak jak u Ciebie nie jest to mocny
        ból, niemniej jednak uciążliwy. Zaczęłam się nawet zastanawiać czy to
        przypadkiem nie wyrostek robaczkowy. Zrobiłam sobie badanie krwi i jednak nie
        jest to wyrostek. Tak więc pozostaje jajnik. Ja też się zastanawiam czy to
        normalne. Skoro mamy podobne objawy to być może tak bywa.
    • Gość: camina Re: do astry IP: 217.153.156.* 14.01.05, 14:28
      No i co sie okazało? Jesteś już po II USG?
    • Gość: atra1 Re: jajnik? IP: *.kalisz.mm.pl 14.01.05, 14:34
      Hej Kobietki. Przepraszam, że nie dałam znać, ale zlądowałam w szpitalu. Ginekolog mnie przebadał i powiedział, że wsjo w porządku, poczym kazał mi lecieć w te pędy na chirurgiE. Tam mnie podusili, pomęczyli, zrobili rentgen, USG, krew i mocz i znowu jestem zdrowa, gdyby nie to, że mam stanowczo za dużo jakiegoś CRP, które wskazuje na stan zapalny. Potzrymali mnie 3 dni, nie robiąc nic, generalnie to nie był zdecydowanie jajnik tylko jelito grube, wiec w poniedziałek wracam znowu do szpitala (innego tym razem) i tam mi zrobią (to już wiem na pewno, mam wejścia tym razem:/) jakieś "milusie" badania per rectum (brrrrr).
      Więc trzymajcie kciuki pliiz, dzięki bardzo za odzew. Do odmeldowaniasmile
      • Gość: camina Re: jajnik? IP: *.toya.net.pl 16.01.05, 19:36
        Cześć!
        Hm jelita nie brałam pod uwagę...choć sama mam z nim problemy. Badanie per
        rectum nie jest takie straszne, po prostu wsadzą ci palec w tyłek i już. Nie
        boli, można przeżyć, nawet mniej komfortowe niż ginek. Gorzej jak zrobią ci
        rektoskopię - tutaj musisz już się nastawić, ze to mniej przyjemne.
        Nie martw się, rzadko się zdarzają poważne kłopoty z jelitami w naszym wieku
        (no ale jednak się zdarzają, a sama jestem przykłądem). Trzymam kciuki za
        ciebie,napisz jak wyjdziesz.
    • Gość: atra1 Re: jajnik? IP: *.kalisz.mm.pl 17.01.05, 13:06
      Wiec jest poniedziałek i jestem w domciusmile Zbadali mnie i stwierdzili, ze na razie zadnych badan zeby "nie drażnić lwa". Na razie dietka, a w lutym zrobia mi kuku, kolonoskopie czy cos i to ambulatoryjnie, wiec nie musze leżeć w szpitalu.
      Pełnia szczęściasmile))
      Pozdrówki
      A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka