Dodaj do ulubionych

Jak często robicie bete w ciąży?

10.01.05, 12:12
Witam jestem w 7tc jak często robicie bete.Ja robię co poniedziałek.Jestem
ciekawa czy to czasem nie za często.Jak to wygląda u Was.Pozdrawiam Wiki
Obserwuj wątek
    • Gość: magda Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:41
      A co to jest...?

magda
    • Gość: emi Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: 193.59.91.* 10.01.05, 12:53
      Do 3 miesiąca robiłam co tydzień. Pozdrawiam
      • Gość: ??? Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: 212.160.211.* 10.01.05, 13:30
        a czemu tak często? robisz ją za darmo czy co? ja robiłam 2 x na początku żeby
        potwierdzić ciążę - potem już nie robiłam bo i po co
        pozdrowionka
        12tc
        • wiki4 Re: Jak często robicie bete w ciąży? 11.01.05, 12:46
          Witam.Mam skierowania od lekarza na bete jestem w 7tc byłam już 2 razy.W
          przyszły poniedziałek odpuszczam idę za 2 tygodnie w 9tc.
          Pozdrawiam Wiki
    • Gość: magda ale co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:04
      Jestem w ciąży, ale słowo honoru - nie wiem, o czym mówicie! No to niech mi
      ktoś w końcu powie, o co chodzi... sad
      • mea8 Re: ale co to jest? 10.01.05, 16:18
        Beta HCG taki hormon, wytwarzany w trakcie ciąży (czy coś takiego podobnego) Za
        jego pomoca mozna określić wiek ciąży (ewentualność bycia w ciązy), jego
        prawidłowy przyrost świadczy o prawidłowym rozwoju ciąży.
        • Gość: ular1 Re: ale co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:37
          dzięki smile
          • Gość: luna333 Re: bhcg IP: 212.160.211.* 11.01.05, 13:33
            hej wiki4 a jak Ci lekarz kazał tą betę robić co ile? bo zwykle robi się
            podwójnie lub potrójnie w odstępach co mniej więcej 48 godzin aby sprawdzić czy
            jej przyrost jest prawidłowy. A takie badanie raz na tydzień czy 2 tygodnie hmm
            dziwne trochę. Czy miałaś jakieś wskazanie do tej bety? np niewidoczny przez
            usg pęcherzyk ciążowy i dlatego? co takiego się stało że lekarz zlecił Ci to
            badanie i w dodatku w tak dużych odstepach czasu?
            • wiki4 Re: bhcg 13.01.05, 11:38
              Witam.Powinnam robić bete co tydzień w poniedziałek.Ale robiłam już 2 razy.W
              poniedziałek idę znowu do gina chodzę co tydzień w poniedziałki po południu.Lekarz
              na USG uważa ,że mam za mały pęcherzyk.I na dodatek mam piękną torbiel na
              prawym jajniku średnicy 7 cm.Mam ciąże zagożoną.Dopóki dziecko nie będzie
              większe od tej torbieli nie jest dobrze.Mam nadzieję że ta torbiel się wchłonie
              ale jak będzie rosła w 12 tc będą mi ją usuwać.
              Wiem,że wszystko będzie dobrze.Pozdrawaim Wiki
              Pierwsza beta wynik 626.4 robiona 4 stycznia
              Druga beta 5074 robiona 10 stycznia
              Myślę,że jak pójdę w poniedziałek 17 zobaczy mój pęcherzyk
              • luna333 Re: bhcg 13.01.05, 13:12
                pewnie że będzie dobrze smile beta super rośnie który to tydzień ciąży? czasem się
                zdarza że we wczesnej ciąży wogóle nie widać pęcherzyka a po kilku tygodniach z
                usg macha do nas rączką dzidziuś smile
                trzymam kciuki do góry żeby wszystko było dobrze i żeby się torbiel wchłoneła
                ps. ja miałam krwiaka w macicy w 7tyg 5 dni ciąży i też ciąża była zagrożona -
                ale się wchłonął - może u Ciebie też się wchłonie smile trzeba w to wierzyć smile

musi być dobrze bo czemu by nie? smile
                pozdrawiam i życzę wam wszystkiego najlepszego smile
                • Gość: wiki4 Re: bhcg IP: *.welnowiec.net 13.01.05, 14:28
                  Dzięki serdeczne za takie ciepłe słowa otuchy.Na dzień dzisiejszy od om która
                  była 28 listopada 7 tc zaczął się od poniedziałku tz. od 10 stycznia.
                  Mam nadzieję,że do poniedziałku ta torbiel się troszkę zmniejszy.Cuda się
                  zdarzają.Trzeba w coś wierzyć.Będzię OKI.Wiki z maleństwem
                  • matmika Re: bhcg 14.01.05, 12:52
                    Witam serdecznie,

U mnie tez na poczatku ciązy widoczna była przede wszystkim torebiel 5,5 na 5
                    cm. No i 10 miesięcy temu urodził się silny i zdrowy chłopiec a torbiel po
                    prostu się wchłonęla..
                    Pozdrawiam i życzę podobnego zamknięcia tej sprawy..
                    Mika
                    • Gość: wiki4 Re: bhcg IP: *.welnowiec.net 14.01.05, 18:17
                      Witam.A jak długo ta torbiel była u Ciebie widoczna?.Kiedy się wchłonęła?Zaraz w
                      pierwszych miesiącach,czy trochę później?b
                      Brałaś jakieś leki?.Dzięki za wszystkie wiadomośći.Przynajmniej będe spokojniejsza.
                      Pozdrawiam Wiki z maleństwem
                      • ganeta27 Re: bhcg 15.01.05, 03:29
                        ja też miałam torbiel przy pierwszej ciąży - ale nie wykonywałam żadnych bete.
                        miałam tylko wykonywane badanie usg w 7 tyg i 9 tyg torbiel była i też
                        szykowali mnie psychicznie do operacji ale w 12 tyg podczas usg okazało się że
                        torbieli już nie ma. Trzymam kciuki aby i tobie się udało.
                      • matmika Re: bhcg 17.01.05, 09:39
                        Witam ponownie,

A więc odpowiadając na pytanie.

U mnie torbiel iwdoczna na USG była dotąd dopóki dzidziuś był stosunkowo malły
                        do 4-5 miesiąca. A później można ją było tylko wyczuć podczas badania.

Poród ostatecznie miałam rozwiązany poprzez CC - przy takim zabiego od razu
                        likwidują torbiel o ile jest..
                        U mnie ziniknęla. Nie brałam żadnych lekarstw celem wchłonięcia torbieli.

lekarz prowadzący ciążę mówił ,iż takie fizjologiczne torbiele często się
                        zdarzają. Istotne jest jakiej struktury jest torbiel .

Pzdr i życzę szczęśliwego rozwiązania.

Mika
                        • wiki4 Re: bhcg 17.01.05, 19:22
                          Witam.Właśnie wróciłam od gina.Mój torbiel się wchłania a strukturę ma ładną
                          gładką,regularną.Wszystko dobrze.Moje maleństwo rośnie jak na drożdzach.
                          jestem szczęśliwa.
                          Pozdrawiam Wiki z maleństwem
            • lidek0 Re: bhcg 18.01.05, 07:33
              Do bety nie trzeba miec żadnych wskazań, każda kobieta po stwierdzeniu dwóch
              kresek na teście powinna ją zrobić. Jej przyrost świadczy o ciąży /a nie
              podwyższony poziom HCG we krwi-czyli test sikany z wynikiem pozytywnym to
              jeszcze nie ciąża/ i o jej prawidłowym rozwoju. Do tego lekarz powinien zalecić
              oznaczenie progesteronu.
    • lidek0 Re: Jak często robicie bete w ciąży? 18.01.05, 07:31
      Przyrost bety sprawdza się co 48 godzin, najlepiej zbadacją 3 raze we wczesnej
      ciązy, potem nie ma sensu. A już robienie co tydzień wogóle, bo jaski przyrost
      masz wtedy zaobserwować? Co 48 godzin powinna się podwoić i ile dobrze pamiętam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka