wiki4 10.01.05, 12:12 Witam jestem w 7tc jak często robicie bete.Ja robię co poniedziałek.Jestem ciekawa czy to czasem nie za często.Jak to wygląda u Was.Pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 12:41 A co to jest...? magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: 193.59.91.* 10.01.05, 12:53 Do 3 miesiąca robiłam co tydzień. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Jak często robicie bete w ciąży? IP: 212.160.211.* 10.01.05, 13:30 a czemu tak często? robisz ją za darmo czy co? ja robiłam 2 x na początku żeby potwierdzić ciążę - potem już nie robiłam bo i po co pozdrowionka 12tc Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: Jak często robicie bete w ciąży? 11.01.05, 12:46 Witam.Mam skierowania od lekarza na bete jestem w 7tc byłam już 2 razy.W przyszły poniedziałek odpuszczam idę za 2 tygodnie w 9tc. Pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda ale co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:04 Jestem w ciąży, ale słowo honoru - nie wiem, o czym mówicie! No to niech mi ktoś w końcu powie, o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: ale co to jest? 10.01.05, 16:18 Beta HCG taki hormon, wytwarzany w trakcie ciąży (czy coś takiego podobnego) Za jego pomoca mozna określić wiek ciąży (ewentualność bycia w ciązy), jego prawidłowy przyrost świadczy o prawidłowym rozwoju ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ular1 Re: ale co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 16:37 dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna333 Re: bhcg IP: 212.160.211.* 11.01.05, 13:33 hej wiki4 a jak Ci lekarz kazał tą betę robić co ile? bo zwykle robi się podwójnie lub potrójnie w odstępach co mniej więcej 48 godzin aby sprawdzić czy jej przyrost jest prawidłowy. A takie badanie raz na tydzień czy 2 tygodnie hmm dziwne trochę. Czy miałaś jakieś wskazanie do tej bety? np niewidoczny przez usg pęcherzyk ciążowy i dlatego? co takiego się stało że lekarz zlecił Ci to badanie i w dodatku w tak dużych odstepach czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: bhcg 13.01.05, 11:38 Witam.Powinnam robić bete co tydzień w poniedziałek.Ale robiłam już 2 razy.W poniedziałek idę znowu do gina chodzę co tydzień w poniedziałki po południu.Lekarz na USG uważa ,że mam za mały pęcherzyk.I na dodatek mam piękną torbiel na prawym jajniku średnicy 7 cm.Mam ciąże zagożoną.Dopóki dziecko nie będzie większe od tej torbieli nie jest dobrze.Mam nadzieję że ta torbiel się wchłonie ale jak będzie rosła w 12 tc będą mi ją usuwać. Wiem,że wszystko będzie dobrze.Pozdrawaim Wiki Pierwsza beta wynik 626.4 robiona 4 stycznia Druga beta 5074 robiona 10 stycznia Myślę,że jak pójdę w poniedziałek 17 zobaczy mój pęcherzyk Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: bhcg 13.01.05, 13:12 pewnie że będzie dobrze beta super rośnie który to tydzień ciąży? czasem się zdarza że we wczesnej ciąży wogóle nie widać pęcherzyka a po kilku tygodniach z usg macha do nas rączką dzidziuś trzymam kciuki do góry żeby wszystko było dobrze i żeby się torbiel wchłoneła ps. ja miałam krwiaka w macicy w 7tyg 5 dni ciąży i też ciąża była zagrożona - ale się wchłonął - może u Ciebie też się wchłonie trzeba w to wierzyć musi być dobrze bo czemu by nie? pozdrawiam i życzę wam wszystkiego najlepszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki4 Re: bhcg IP: *.welnowiec.net 13.01.05, 14:28 Dzięki serdeczne za takie ciepłe słowa otuchy.Na dzień dzisiejszy od om która była 28 listopada 7 tc zaczął się od poniedziałku tz. od 10 stycznia. Mam nadzieję,że do poniedziałku ta torbiel się troszkę zmniejszy.Cuda się zdarzają.Trzeba w coś wierzyć.Będzię OKI.Wiki z maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
matmika Re: bhcg 14.01.05, 12:52 Witam serdecznie, U mnie tez na poczatku ciązy widoczna była przede wszystkim torebiel 5,5 na 5 cm. No i 10 miesięcy temu urodził się silny i zdrowy chłopiec a torbiel po prostu się wchłonęla.. Pozdrawiam i życzę podobnego zamknięcia tej sprawy.. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki4 Re: bhcg IP: *.welnowiec.net 14.01.05, 18:17 Witam.A jak długo ta torbiel była u Ciebie widoczna?.Kiedy się wchłonęła?Zaraz w pierwszych miesiącach,czy trochę później?b Brałaś jakieś leki?.Dzięki za wszystkie wiadomośći.Przynajmniej będe spokojniejsza. Pozdrawiam Wiki z maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
ganeta27 Re: bhcg 15.01.05, 03:29 ja też miałam torbiel przy pierwszej ciąży - ale nie wykonywałam żadnych bete. miałam tylko wykonywane badanie usg w 7 tyg i 9 tyg torbiel była i też szykowali mnie psychicznie do operacji ale w 12 tyg podczas usg okazało się że torbieli już nie ma. Trzymam kciuki aby i tobie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
matmika Re: bhcg 17.01.05, 09:39 Witam ponownie, A więc odpowiadając na pytanie. U mnie torbiel iwdoczna na USG była dotąd dopóki dzidziuś był stosunkowo malły do 4-5 miesiąca. A później można ją było tylko wyczuć podczas badania. Poród ostatecznie miałam rozwiązany poprzez CC - przy takim zabiego od razu likwidują torbiel o ile jest.. U mnie ziniknęla. Nie brałam żadnych lekarstw celem wchłonięcia torbieli. lekarz prowadzący ciążę mówił ,iż takie fizjologiczne torbiele często się zdarzają. Istotne jest jakiej struktury jest torbiel . Pzdr i życzę szczęśliwego rozwiązania. Mika Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: bhcg 17.01.05, 19:22 Witam.Właśnie wróciłam od gina.Mój torbiel się wchłania a strukturę ma ładną gładką,regularną.Wszystko dobrze.Moje maleństwo rośnie jak na drożdzach. jestem szczęśliwa. Pozdrawiam Wiki z maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: bhcg 18.01.05, 07:33 Do bety nie trzeba miec żadnych wskazań, każda kobieta po stwierdzeniu dwóch kresek na teście powinna ją zrobić. Jej przyrost świadczy o ciąży /a nie podwyższony poziom HCG we krwi-czyli test sikany z wynikiem pozytywnym to jeszcze nie ciąża/ i o jej prawidłowym rozwoju. Do tego lekarz powinien zalecić oznaczenie progesteronu. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Jak często robicie bete w ciąży? 18.01.05, 07:31 Przyrost bety sprawdza się co 48 godzin, najlepiej zbadacją 3 raze we wczesnej ciązy, potem nie ma sensu. A już robienie co tydzień wogóle, bo jaski przyrost masz wtedy zaobserwować? Co 48 godzin powinna się podwoić i ile dobrze pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś