Dodaj do ulubionych

Tantum Rosa

IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 14:25
Odczuwacie pieczenie po irygacji z tantum rosa? Moze ja zle dawkuje ale dalam
pol saszetki na pol litra.
Obserwuj wątek
    • Gość: stokrotka Re: Tantum Rosa IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 11.01.05, 14:52
      Dobrze dawkujesz tantum rosa. Z tego co pamiętam po irygacji tym roztworem
      zawsze odczuwałam niewielkie pieczenie, które bardzo szybko mijało. Sam
      preparat uważam natomiast za świetny. Prawda jest jednak taka, że mając stan
      zapalny przeważnie się podmywam tym preparatem, zaś irygacje robię bardzo
      sporadycznie.
    • Gość: gosia Re: Tantum Rosa IP: *.vub.ac.be 11.01.05, 15:04
      Z tego co pamietam stosowalam saszetke na pojemnoc irygatora, czyli na pol
      litra. Odczuwalam lekki dyskomfort przez kilka minut, potem mijal i szybko
      odczuwalam ulge (glownie jednak chyba z powodu dzialania znieczulajacego, ktore
      Tantum ma).
      Z moich doswiadczen jednak wynika, ze Tantum pomaga doraznie i nie moge sie
      przy jego pomocy wyleczyc.
      • Gość: Lia Re: Tantum Rosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 19:00
        Mam pytanie dotyczące Tantum Rosa - ile irygacji zazwyczaj stosowałyście przy
        lekkim stanie zapalnym, bakteryjnym? A ile w wypadku profilaktyki i czy w ogóle
        profilaktycznie?
        • Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 20:25
          Ja wczoraj + Lactovaginal, dzis zamierzam powtorzyc ale nie wiem ile dni tak
          jeszcze. W sumie 3 dni tak zrobie a potem nie wiem.
          • Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 11.01.05, 20:26
            Dodam ze to przy stanie zapalnym, ale tak naprawde nie wiem czy to stan
            grzybiczy czy bakteryjny, jestem przed wizyta wiec ratuje sie czym moge.
        • Gość: zxc Re: Tantum Rosa IP: *.acn.waw.pl 11.01.05, 22:12
          Lia
          profilaktyczne stosowanie tantum rosa raczej Ci odradzam. Musisz pamiętać, że
          płyn ten wypłukuje także dobre bakterie, które są naturalne dla środowiska
          pochwy. Jedynie w przypadku infekcji, podejrzenia o grzybicę można robić
          irygacje i stosować lactovaginal, żeby przywrócić kwaśność środowiska. Czasami
          to pomaga i niepotrzebne jest leczenie antybiotykami.
          • rybka244 Re: Tantum Rosa 12.01.05, 14:14
            Profilaktycznie jak najbardziej ale 1 raz w tygodniu płukanka i 2 razy na noc
            czopek lactovaginal natomiast,po zaraz po zakończeniu miesiaczki dwa dni pod
            rzad płukanka z tantum rosa
          • Gość: Gardenia Re: Tantum Rosa IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 12.01.05, 23:35
            Jesli jest podejrzenie o grzybicę to przez ile dni można robić irygacje i
            stosować lactovaginal?
            • Gość: zxc Re: Tantum Rosa IP: *.acn.waw.pl 13.01.05, 14:17
              Gardenia, jeśli po 3 dniach objawy nie minęły a wręcz nasilają się ja
              radziłabym udać się do lekarza po odpowiednie leki. Irygacje i lactovaginal
              pomagają kiedy infekcja nie jest duża.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka