Dodaj do ulubionych

Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:35
Może któraś z Was orientuje się - czy to prawda, że homeopatia jest
nieskuteczna przy jednoczesnym stosowaniu antykoncepcji hormonalnej?
Byłabym wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monika_5 Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 26.01.05, 12:42
      musisz zapytać homeopatę, ale na pewno nie jest tak że z marszu te dwie metody
      się wykluczają.Pozdrawiam.
      • Gość: szczyptasmaku Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:10
        Dziękismile Ale ja nie leczę się u homeopaty więc nie mogę zapytać.
        Stosuję preparaty homeo dostępne w aptekach bez recepty. (a raczej stosowałam
        zanim zaczęłam brać pigułki)
        Zastanawiam się czy teraz jest sens sięgać po homeo (w końcu trochę to
        kosztuje) skoro podobno mogą być teraz nieskuteczne.
        pozdr.
        • Gość: jola Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 15:25
          wejdz na strone forum o homeopatii.Tam wszystko jest.Z tego co sie orientuję to
          tabl.antyk.nie kolidują z homeopatią.
        • monika_5 Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 27.01.05, 09:21
          spróbuj i poobserwuj czy działają, pewnie masz na myśli drogie kompleksy. Ja
          stosuję tańsze leki pojedyncze cena ok.7 zł
    • Gość: jaa sprawdz! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 16:32
      cześć.własnie szukałam w interncie informaji dotyczacych interakcji pigułek z
      polopiryna s!No i o dzwio...znalazłamsmilePonoc poslopiryna s nie ma wpływu na
      skutecznosc tabletek?Znalazłam stronke gdzie mozesz przeczytac czy dany lek
      mozesz stosowac biorac inne leki!polecam a o to ten link: www.leki.med.pl
      pozdrawiam!
      • Gość: szczyptasmaku Re: sprawdz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:11
        dzięki smile) Ale mi chodziło nie o interakcje (bo homeopatyki nie wchodzą z
        niczym) lecz o ich skuteczność.
        pozdrawiam
      • Gość: justy Re: sprawdz! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.01.05, 22:59
        > Ponoc poslopiryna s nie ma wpływu na
        > skutecznosc tabletek?
        zgadza się. to pigułki wypływaja na działanie polopiryny.

co od homeopatii- istnieje spór, czy w ogóle homeopatia działa. jeśli pigułki
        zaburzałyby jej działanie, to inne leki też należałoby odstawić. a w przyapdku
        złożonych środków homeopatycznych (takich do samodzielnego użycia), nie ma
        takiego wymogu.
        • Gość: szczyptasmaku do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:19
          >zgadza się. to pigułki wypływaja na działanie polopiryny.<
          Justy, a czy mogłabyć napisać coś więcej o tym?... Zaintrygowało mnie.
          pozdr.

PS. na razie stosuję od wczoraj homeo od gardła i przeziębienia i obserwujęsmile)
          • Gość: justy Re: do Justy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.01.05, 16:23
            pigułki przyspieszają usuwanie z organizmu kwasu salicylowego i jego pochodnych
            (aspiryna to kwas acetylkosalicylowy)- czyli lek krócej działa.
    • kapsla Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 27.01.05, 20:09
      Leki homeopatyczne można stosować z wszystkimi innymi lekami, bo nie wpływają
      one w żaden sposób na ich działanie. Przyjmując homeopaty doustnie nalezy
      pamiętać żeby nie mieć miętowego smaku w ustach np. po paście do zębów,
      stosować je co najmniej 15 min. przed lub po posiłku i przytrzymać na jakiś
      czas w ustach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka