Gość: szczyptasmaku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 12:35 Może któraś z Was orientuje się - czy to prawda, że homeopatia jest nieskuteczna przy jednoczesnym stosowaniu antykoncepcji hormonalnej? Byłabym wdzięczna za odpowiedź, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_5 Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 26.01.05, 12:42 musisz zapytać homeopatę, ale na pewno nie jest tak że z marszu te dwie metody się wykluczają.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczyptasmaku Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 13:10 Dzięki Ale ja nie leczę się u homeopaty więc nie mogę zapytać. Stosuję preparaty homeo dostępne w aptekach bez recepty. (a raczej stosowałam zanim zaczęłam brać pigułki) Zastanawiam się czy teraz jest sens sięgać po homeo (w końcu trochę to kosztuje) skoro podobno mogą być teraz nieskuteczne. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.05, 15:25 wejdz na strone forum o homeopatii.Tam wszystko jest.Z tego co sie orientuję to tabl.antyk.nie kolidują z homeopatią. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 27.01.05, 09:21 spróbuj i poobserwuj czy działają, pewnie masz na myśli drogie kompleksy. Ja stosuję tańsze leki pojedyncze cena ok.7 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa sprawdz! IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 26.01.05, 16:32 cześć.własnie szukałam w interncie informaji dotyczacych interakcji pigułek z polopiryna s!No i o dzwio...znalazłamPonoc poslopiryna s nie ma wpływu na skutecznosc tabletek?Znalazłam stronke gdzie mozesz przeczytac czy dany lek mozesz stosowac biorac inne leki!polecam a o to ten link: www.leki.med.pl pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczyptasmaku Re: sprawdz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 20:11 dzięki ) Ale mi chodziło nie o interakcje (bo homeopatyki nie wchodzą z niczym) lecz o ich skuteczność. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: sprawdz! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 26.01.05, 22:59 > Ponoc poslopiryna s nie ma wpływu na > skutecznosc tabletek? zgadza się. to pigułki wypływaja na działanie polopiryny. co od homeopatii- istnieje spór, czy w ogóle homeopatia działa. jeśli pigułki zaburzałyby jej działanie, to inne leki też należałoby odstawić. a w przyapdku złożonych środków homeopatycznych (takich do samodzielnego użycia), nie ma takiego wymogu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczyptasmaku do Justy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 13:19 >zgadza się. to pigułki wypływaja na działanie polopiryny.< Justy, a czy mogłabyć napisać coś więcej o tym?... Zaintrygowało mnie. pozdr. PS. na razie stosuję od wczoraj homeo od gardła i przeziębienia i obserwuję) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: do Justy IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 27.01.05, 16:23 pigułki przyspieszają usuwanie z organizmu kwasu salicylowego i jego pochodnych (aspiryna to kwas acetylkosalicylowy)- czyli lek krócej działa. Odpowiedz Link Zgłoś
kapsla Re: Pigułki a homeopatyki - może ktoś wie ?... 27.01.05, 20:09 Leki homeopatyczne można stosować z wszystkimi innymi lekami, bo nie wpływają one w żaden sposób na ich działanie. Przyjmując homeopaty doustnie nalezy pamiętać żeby nie mieć miętowego smaku w ustach np. po paście do zębów, stosować je co najmniej 15 min. przed lub po posiłku i przytrzymać na jakiś czas w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś