Dodaj do ulubionych

odstawienie pigulek

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 10:26
Dziewczyny, czy ktoras z Was odstawila pigulki po dluzszym czasie branie (ok.
3 lata)Mialyscie z tym jakies problemy - brak okresu, tycie, gorsza cera?
Slyszalam, ze czesto wowczas robia sie torbiele na jajnikach? a jak jest z
zajsciem w ciaze? Powiedzcie, jak to bylo u Was.
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: odstawienie pigulek 29.01.05, 10:36
      ja odstawiłam ponad 4 lata temu po 1,5 roku i dotą nie moge zajść:problem
      torbiele wynikające z niepękających pęcherzyków...jestem po laparosopii,leki na
      pęknięcie nie pomagają w coraz większych dawkach...
      ale to różnie bywa na forum ciąża,był wątek tam wiele dziewczyn od razu
      zachodziło,poza tym dla spokoju zbadaj prolaktynę-hormon często jest podwyższony
      po pigułkach i moze być powodem poronień wczesnych i brakiem owulacji
    • Gość: Helka Re: odstawienie pigulek IP: *.bk-s.tudelft.nl 29.01.05, 14:13
      Biore pigulki juz od 5 lat. Wiem, ze to starsznie dlugo, tym bardziej, ze w
      przyszlym roku chcialabym zaczac starac sie o dzidziusia. Wiem, ze to najlepszy
      czas, zeby odstawic tabletki, zeby organizm mail czas sie unormowac. Ale ja sie
      po prostu boje. Od 5 lat mam wszystko uporzadkowane, regularne okresy, brak
      pms, no i wogole wszystko. Mam jakis opor przed tym, jak to bedzie bez
      tabletki... Czy ktoras z Was tez miala moze takie obawy?
    • Gość: ss. Re: odstawienie pigulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 15:17
      tez odstawiam i zobaczymy co się bedzie dzialo uncertain mam nadzieje, ze nic, chociaz
      z moim szczesciem ... ;-(

smile
    • Gość: kathleen3 Re: odstawienie pigulek IP: 195.136.186.* 29.01.05, 18:19
      odstawilam pigulki po 3 latach i 3 miesiacach brania. nie mialam zadnych
      przykrych objawow, jakie dziewczyny opisywaly na forum - nie wypada mi wiecej
      wlosow, moja waga jest stala, nie mam pryszczy, nie zmalal mi biust. pierwszy
      cykl po odstawieniu mialam bezowulacyjny (przynajmniej ja nie czulam owulacji,
      ale tez mialam w tym czasie grype). pierwszy okres po odstawieniu dostalam w 26
      dniu - wlasnie w 26 dniu mialam zawsze przed braniem pigulek. nic mnie nie
      bolalo, krwawilam normalnie, tzn. wiecej niz przy krwawieniu z odstawienia
      czyli po prostu tak, jak przed pigulkami. mialam tez bezposrednio po krwawieniu
      pare dni plamienia, ale minimalnego i minelo. W tym cyklu mialam owulacje -
      dokladnie w 14 dniu cyklu, teraz czekam na drugi okres.
      pozdrawiam
      • Gość: spinsterka Re: odstawienie pigulek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 18:39
        dziekismile pocieszylas mniesmile
        pozdrawiam
    • jaga241 Re: odstawienie pigulek 29.01.05, 21:45
      Odstawiłanm pigułkę rok temu. Okres dostałam po 90 dniach - po wywołaniu. Potem
      się wszystko ustabilizowało ale zajść nie mogę od teraz. Zaczęłam leczenie.
      pozdr,
      Jaga241
    • annuczek Re: odstawienie pigulek 30.01.05, 13:07
      Odstawiłam rok temu po półtora roku stosowania. Jak na razie (odpukać) wszystko
      w normie smile Okres też od razu w miarę regularnie (do 5 dni wahania) zaczął
      występować. Może trochę cera się pogorszyła, ale niewiele i praktycznie do
      stanu, jaki był przed rozpoczęciem stosowania hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka