Dodaj do ulubionych

CIĄŻA PO KONIZACJI

08.02.05, 15:18
jeśli któraś była w ciąży po zabiegu konizacji? bo sięmartwię że coś może
byćnie tak
Obserwuj wątek
    • Gość: kalinosia Re: CIĄŻA PO KONIZACJI IP: *.neostrada.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:10
      hej, ja mam jeszcze gorzej, bo nie mam całej szyjki i staram się o dziecko.
      Ciąża będzie na pewno zagrożona, trzeba będzie podszywać, dużo leżeć i byc pod
      stałą kontrolą lekarską. Ale czego się nie robi dla baby smile
      • madzia116 Re: CIĄŻA PO KONIZACJI 09.02.05, 08:42
        mam nadzieję, że z tym podszywaniem mówiłaś o sobie. Ja mam już 1 dziecko, ale
        chciałabym mieć jeszcze jedno, no i obawiam się tego leżenia i strachu czy
        wszystko będzie dobrze, z 1 dzieckiem do 9 miesiąca chodziłam do pracy no i nie
        wyobrażam sobie innej sytuacji. Wiem, że jak "mus to mus" ale po prostu się
        boję.
        • Gość: Lula Re: CIĄŻA PO KONIZACJI IP: 62.29.248.* 09.02.05, 10:18
          Madziu! Miejmy nadzieję, że wszystko będzie dobrze smile
          Kalinosia pisała o podszywaniu bo u niej to konieczność.
          Zdrowa szyjka macicy podczas ciąży jest zaciśnięta co pozwala donosić ciążę
          natomiast podczas porodu musi by wystarczająco elastyczna, żeby się odpowiednio
          rozewrzeć, zresztą rodziłaś to wiesz smile
          Mnie lekarz powiedział, że po konizacji szyjka jest słabsza, cieńsza i MOŻE być
          bardziej krucha i MOŻE trzeba będzie podszywać, żeby donosić ciążę. Jak
          widzisz, wszystko zależy od indywidualnego stanu pacjentki i wnikliwej oceny
          sytuacji przez lekarza.
          Miejmy nadzieję, że u Ciebie wszystko przebiegnie pomyślnie i uda Ci się bez
          problemu donosić ciążę i urodzić zdrowego bobaska
          smile Trzymam kciuki,
          Lula
    • Gość: adka Re: CIĄŻA PO KONIZACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 10:38
      Ja po konizacji zaszłam w ciążę,urodziłam zdrową córkę 4030\60cm.Cała ciąża
      była bez problemów ,do końca wręcz biegałam(mam jeszcze synka)a poród był 4 dni
      po terminie.Jedyny mankament -po drugim porodzie też miałam konizację.
      Nie martw się wszystko będzie ok.Pozdrawiam
      • madzia116 Re: CIĄŻA PO KONIZACJI 09.02.05, 14:35
        kochane jesteście! Dzięki wielkie, naprawdę się uspokoiłam. Po prostu lekarka-
        endokrynolog mnie nastraszyła, że takim młodym kobietom nie robi się konizacji,
        bo to uszkadza szyjkę macicy i co to za lekarz, który mi to robił, wg. niej
        konizację robi się gdy nadżerka jest podejrzana i rozległa a ja miałam malutką
        i cytologię II. Przestraszyłam się okropnie.
        • Gość: bietka Re: CIĄŻA PO KONIZACJI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 20:16
          Hej!! Ja też miałam konizację szyjki macicy. Lekarz to zrobił tak zgrabnie,że
          aż mój prowadzący ginekolog się dziwował, bo śladu nie było żadnego. Ciążę
          przechodziłam normalnie, bez podszywania, chociaż profilaktycznie gino położył
          mnie na pierwsze trzy miesiące. Urodziłam dorodnego chłopaka wagi 4900 i
          długości 61cm - Mam się czym chwalić smile))
          Bąź dobrej myśli, a jeśli trzeba będzie poleżeć, to dasz rady, Powodzenia!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka