Dodaj do ulubionych

laparoskopia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 22:12
co to jest laparoskopia, na czym polega, jestem po długotrwałym zapaleniu
jajników terapii antybniotykowej i nic specjalnie nie pomogłoginek chce mnie
wysłać na laparoskopię co to takeigo, czy będę miec blizny, czy boli, pote,
czy warto pomocy ?
Obserwuj wątek
    • Gość: janka Re: laparoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 00:13
      www.resmedica.pl/zdart4982.html
      www.szpital.matopat.pl/index.php?page_id=62&lnkgroup_id=403
    • monika_oli Re: laparoskopia 15.02.05, 13:48
      Ja miałam robioną laparoskopię w 2002r z powodu niepłodności (PCOS). Zabieg był
      przeprowadzony w znieczuleniu ogólnym i zniosłam go bardzo dobrze. Ale z tego
      co widziałam to panie różnie reagowały - szczególnie na znieczulenie. Po
      zabiegu jakiś czas czułam ból brzucha, początkowo nawet dość silny. Dość szybko
      doszłam do całkowitej formy - 4-go dnia po zabiegu wyszłam do domu ze szpitala.
      Blizny (jedna w pępku i dwie na niziutko, po bokach brzucha) w tej chwili są
      już prawie zupełnie niewidoczne (muszę dobrze się przyglądać aby je wypatrzeć).
      Dla mnie laparoskopia była ostatecznością (wszelkie leki były nieskuteczne),
      ale cieszę się teraz że podjęłam decyzję aby się jej poddać. Dzięki zabiegowi
      mam obecnie 21 miesięczną córeczkę i oczekuję drugiego maluszkasmile
      • Gość: Położnik Re: laparoskopia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 21:29
        Laparoscopia nie boli jesteś znieczulona jak do operacji.Cztery dni pobytu to
        dużo u nas jast to dwa dni,jesli nie ma powikłań.Blizna taka jak po kolczyku w
        pępku i dwie na dole dł 0,5 cm
        • Gość: iwo Re: laparoskopia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 22:29
          bardzo dziekeuję za odpowiedzi ale wiecie co zastanawiam się czy na to isc czy
          nie te jajanki nie bolą mnie tak strasznie ja je poprostuod czasu do czasu
          czuje raz po raz w ciagu dnia mnie ukłują moze będzie lepiej i sie nie wybierać
          na to co sądzicie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka