Dodaj do ulubionych

test robiony po południu ???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:05
Dziewczyny, czy jak zrobiłam test quick viu po południu w 3 dniu miesiączki
(chciałam się upewnić czy na pewno nie jestem w ciąży bo biorę tabletki, a
miałam wcześniej obawy) i wyszedł negatywnie to mam go powtórzyć dla pewności?
Dodam, że gdybym była w ciąży to w 3 tygodniu wiec chyba raczej test się nie
myli?
POzdrawiam i prosze o poradę
Obserwuj wątek
    • luna333 Re: test robiony po południu ??? 15.02.05, 13:17
      powtórz rano z porannego siu smile a 100% da ci badanie poziomu beta hcg we krwi smile
      • Gość: katala Re: test robiony po południu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 13:49
        Luna, ale ja się boje powtarzać, moze to glupie ale boje sie ze wyjdzie inaczej
        tzn. pozytwynie....ja strasznie schizuje z tą ciażą...bo jej nie chce....jakie
        sa szanse ze wyszedl mi ten poprzedni niewiarygodnie...na ulotce bylo wprawdzie
        napisane ze mozna go robic o kazdej porze....wiec???? ;-(
        • Gość: nie panikuj Re: test robiony po południu ??? IP: 213.17.142.* 15.02.05, 13:57
          to jest najlepszy test na rynkuuuuu w Polsce! wiec jak ci nie wykazał teraz nic
          to siedź spokojnie i sie nie martw; poza tym jak masz okres to na pewno nie
          jestes w ciąży!smile
          • luna333 Re: test robiony po południu ??? 15.02.05, 14:05
            ja robiłam zawsze z rańca i też czasem nawet po miesiączce jak była mniej
            obfita i miałam niejasność - tylko że ja czekałam na tą drugą i miałam doła
            kiedy pojawiała się ta samotna pojedyńcza smile skoro nic nie wykazał to raczej
            mało prawdopodobne a ten drugi poradziłam Ci dla świętego spooju żebyś nie
            świrowała że może jednak coś źle zrobiłaś i że wynik niepewny smileale 100% to
            tylko test z krwi smile
            pozdrowionka smile
          • Gość: m*m Re: test robiony po południu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:19
            A co można powiedzieć o wiarygodności Pre-Testu??
            • Gość: AGULA Re: test robiony po południu ??? IP: 213.17.142.* 15.02.05, 14:43
              RAZ KORZYSTAŁAM -SPRAWDZIL SIĘsmile
          • Gość: m*m Re: test robiony po południu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:20
            A co wiesz o wiarygodności Pre-Testu ?
            • luna333 Re: test robiony po południu ??? 15.02.05, 14:22
              ponoć pre-test nie zawsze wykrywa ciążę -tzn takie opinie czytałam że zaciążone
              miały wynik negatywny - nigdy nie używałam
              • Gość: katala Re: test robiony po południu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:26
                Dzieki Luna, uspokoiłaś mnie, ale chyba jesteś mamą...? To tym bardziej wierzę
                w Towoje dośw. życiowe....Pigułkowe dziewczyny to chyba zawsze świrują....jakby
                człowiek nie miła innych zmartwień....wink
                • luna333 Re: test robiony po południu ??? 15.02.05, 14:39
                  będę mamą (ojej jak to miło o tym pomyśleć) bo jestem w upragnionej ciąży smile
                  nie tylko pigułkowe świrują smile
                  pozdrowionka smile
                  • Gość: katala Re: test robiony po południu ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 14:45
                    Racja, Luna nie tylko pigułkowe, ale te "pigułkowe" to mają chyba najmniej
                    podstaw do schiz...gratuluję brzuszka i trzymam kciuki za zdrowe maleństwo.wink
                  • agabilinska2 a ja mam pytanie luna333... 15.02.05, 15:04
                    gratuluje na wstepie dzidziusia, ja własnie też chce, ale połykałam cilest
                    możesz mi powiedziec jaką przerwe po tabletkach robiłaś?
                    • luna333 Re: a ja mam pytanie luna333... 15.02.05, 15:11
                      problem polega na tym że jedne dziewczyny zaciążają już w pierwszym cyklu po
                      odstawieniu a innym zajmuje to spooro czasu -na to nie ma reguły jak szybko
                      organizm wróci do normy smile
                      • agabilinska2 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 07:59
                        dzieki za odpowiedź, ale wiem na pewno, że po tabletkach trzeba zrobić przerwe
                        problem tylko ile żeby nie było ciąży mnogiej, np. mój lekarz zalecił mi
                        najlepiej pół roku /to za dużo wg mnie/ , a inny koleżance stwierdził, że
                        wystarczą dwa pełne cykle, więc kto mówi prawdę /dodam , że obie korzystałyśmy
                        z tych samych tabletek "cilest"/ /błędne koło/ więc widzisz jaki mam dylemat, a
                        już bym chciała najchętniejzajść w ciążę. pozdrawiam
                        • luna333 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 08:22
                          powiem tak - moja kumpela stara się odkąd perzestała brać tabletki (niestety
                          nie wiem jakie) minęło już pół roku a ona nadal nie jest w ciąży. Nie wiem co
                          Ci doradzić -może odczekaj około 3 m-cy smile
                          • agabilinska2 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 08:55
                            dzięki bardzo, ale wiesz jak to jest jak sie chce zajść w ciążę to potem
                            szukasz takiej odpowiedzi żeby ci najbardziej pasowała i to chyba mój problem
                            pozdrawiamsmile
                            • luna333 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 08:59
                              ja byłam przezorna i zastosowałam testy owulacyjne -żeby sprawdzić kiedy
                              powinna być owulacja smile no i efekt pierwszego razu tych testów siedzi u mnie w
                              brzuchu smile
                              pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach smile
                              • agabilinska2 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 09:15
                                ile kosztuje taki test i jak go stosujesz?
                                • luna333 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 09:25
                                  forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20897 tam jest dziewuszka która je
                                  sprzedaje (o ile jeszcze to robi)- ja kupiłam w aptece nazywał się ACON LH i
                                  kosztował ok.40 zł jednak nie wszędzie w aptece można go dostać- a inne
                                  kosztują około 80-100zł. Jeśli chodzi o ACON LH to jest zestaw 5testów
                                  podobnych do ciążowego -czyli 5 płytek na które w określonym dniu cyklu zależy
                                  zacząć wkraplać siu smile jeśli pokażą się 2 wyraźne kreski to znaczy że tzw. pik
                                  LH został wykryty i owulacja powinna nastąpić w przeciągu 24-48 godzin - nie
                                  mówią oczywiście że ona nastąpi ale że powinna smile i tyle smile resztę pewnie
                                  doczytasz w linku który Ci podałam smile
                                  • agabilinska2 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 09:45
                                    dzięki, ale jak ten test jest ważny tylko do końca kwietnia to jak myslisz czy
                                    on jest wiarygodny?
                                    • luna333 Re: a ja mam pytanie luna333... 16.02.05, 10:17
                                      w takim razie pozostaje Ci zaopatrzyć się jednak w aptece - nie wiem skąd
                                      jesteś -ja z warszawy -więc jeśli jesteś z tego samego miasta to Ci powiem
                                      gdzie ja kupowałam -a jeśli nie to po prostu popytaj u siebie w różnych
                                      aptekach -może gdzieś się natkniesz na jakieś tańsze testy -niż te za 100zł -
                                      chyba że Ciebie stać -szczerze mówiąc ja chciałam kupić te drogie i zostałam
                                      przypadkiem mile zaskoczona w aptece że są takie za 40 zł -a sptałam po prostu
                                      o testy owulacyjne smile Sprawa nr. 2 smile łykaj folik -po 1 tabletce dziennie smile
                                      poza tym zbadaj sobie poziom przeciwciał różyczki i jeśli masz ich mało albo
                                      wcale to się zaszczep- po takiej szczepionce trzeba odczekać właśnie około 3 m-
                                      cy smile poza tym zbadaj się na cytomegalię IgG i IgM oraz toxoplazmozę również
                                      IgG i IgM czyli czy masz przeciwciała i czy przypadkiem nie jesteś chora na te
                                      choroby, możesz się również zaszczepić na żółtaczkę smileTo odnośnie badań
                                      przed smile pozdrawiam i życzę szczęścia smile
              • Gość: m*m do LUNA333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:07
                Czy to oznacza, że Pre mógłby nie wykryć ciąży w np. 4-5 tygodniu od
                stosunku??...
                Jakoś trudno mi uwierzyć.
                Możliwe???...
                • Gość: m*m Re: do LUNA333 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.05, 17:09
                  I dlaczego Pre-Test miałby być mniej wiarygodny od innych? Co z nim jest nie
                  tak?...
                  • agabilinska2 Re: do LUNA333 16.02.05, 07:55
                    słuchaj nie wiem dlaczego się tak upierasz przy Pre? skorzystaj z quic viu na
                    serio jest dobry
                    • luna333 Re: do LUNA333 16.02.05, 08:29
                      co mam Ci powiedzieć - nie jestem specem od testów - zawsze używałam Quick Vue
                      i nigdy mnie nie zawiódł- jak ciąży nie było to i krecha jedna - a jak jest to
                      2 pokazał smile Czytałam po prostu gdzieś na forum (chyba ciążowym) że jakiejś
                      dziewczynie pre-test ciąży nie wykrył mimo że w niej była - niby każdy zrobiony
                      prawidłowo nie powinien oszukiwać -ale takie przypadki się zdarzają -dlatego ja
                      zwykle robiłam 2- pierwszy np. w 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki a
                      drugi w następnym dniu jeśli jej nadal nie było. Jeśli ktoś wątpi w wyniki
                      testu sikanego to zawsze może sobie zrobić badanie z krwi na oznaczenie ilości
                      Beta HCG w krwi -wtedy jest już pewne - ja tak zrobiłam gdy nie mogłam uwierzyć
                      testom sikanym że jestem w ciąży bo nie miałam żadnych objawów poza brakiem
                      okresu -no i mi wyszło że ciąża jest i ma się dobrze smile
                      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka