Dodaj do ulubionych

YASMIN ??????????

IP: 211.26.100.* 18.02.05, 10:07
czy ktos bierze te tabletki i czy ma jakies uboczne objawy ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Położnik Re: YASMIN ?????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:23
      W Polszcze jeszcze niedostępny,firma mówi że jest mało podstępny.
      • arleta66 Re: YASMIN ?????????? 18.02.05, 14:52
        Jesli Polozniku masz cos wspolnego z medycyna to powinienes wiedziec jakie sa
        opinie na swiecie na temat Yasmin.Ja tego forum nie czytam regularnie wiec nie
        wiem kto kim jest,ale wczoraj ogladalam w TV(mieszkam w Holandii) program
        o,,smiercionosnych lekach"' i oprocz znanego w Polsce Vioxxu,pojawil sie na
        czolowce listy wlasnie Yasmin.Ten ostatni pojawil sie na rynku w 2001 roku i
        zdobyl popularnisc dzieki temu,ze mial nie powodowac tycia.W wielu krajach ,w
        tym rowniez w Holandii,kobiety zmarly po zazywaniu tych pigulek i wciaz w wielu
        krajach nie wprowadzono ich na rynek do sprzedazy.Polska nalezy do tych krajow
        gdzie rynek farmaceutyczny nie zostaje z tylu za zachodnim i te leki,ktore sa w
        aptekach w Europie Zachodniej czy USA sa takze w Polsce,wiec to nie jest
        tlumaczenie iz Yasmin nie pojawil sie u nas(w Polsce) tak bez powodu.Teraz
        dopiero rozgorzala dyskusja jak zdradliwy jest Yasmin a firmie go produkujacej
        wytoczono juz procesy.Nie wiem kto sie zdecyduje na ten lek i czy w ogole w
        Polsce pojawi sie w aptekach;ja po wczorajszym programie nie mialabym ochoty
        nawet o niego pyatac.Na rynku jest tak wiele sprawdzonych doustnych srodkow
        antykoncepcyjnych i wiekszosc z nich rowniez nie wplywa na przyrost wagi,wiec
        nie wiem dlaczego szukac smierci?Arleta
    • Gość: Ania Re: YASMIN ?????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.02.05, 15:27
      Bioorę Yasmin od miesiąca. Do tej pory miałam owłosienie na twarzy, które nie
      bylo spowodowane podwyższonym testosteronem. Lekarze rozkladali ręce. Po dwóch
      tychodniach owłosienie na twarzy zaczęło znikać. Obecnie nie mam wcale. Na
      nogach nie muszę depilować bo włoski nie odrastają. Ubyło mi 1,5 kg mimo, że
      apetyt mi dopisuje - myślałam, że przytyję. Ale widzę po wadze, że schudłam.
      Poza tym żadnych skutków ubocznych nie widzę. Jestem zadowolona i czekam, kiedy
      będę mogła normalnie kupić w aptece, narazie sprowadzam z zagranicy i niestety
      tabletki te są baaardzo drogie za 3 op. zapłąciłąm ok. 230 zł
      • joana5 Re: YASMIN ?????????? 18.02.05, 15:31
        a ten spadek wagi to nie jest "skutek uboczny"? wybacz ale ja na twoim miejscu
        wcale bym się tak nie cieszyła.
        • Gość: Ania Re: YASMIN ?????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.02.05, 15:45
          Ale czym mam się przejmować. Przecież nic mi nie dolega na razie. Czuję się
          wyśmienicie. Martwić bym się zaczęła jak by mi te 1,5 przybyło.
          Czy przytycie 1,5 kg jest wobec Ciebie skutkiem ubocznym. Przy Harmonecie i
          Logeście właśnie mi przybyło, poza tym przy nich bolałą mnie głowa. Narazie nie
          widzę skutków takich jak przy Harmonecie. Więc dlaczego mam się nie cieszyć? Po
          to biorę te tabletki. Tamte przestałąm brać bo mi nie pasowały, jak zobaczę że
          przy Yasminie będzzie coś nie tak to przestanę łykać. Ale mam się nie cieszyć.
          Na to liczyłam, że tak będzie. Ty może lepiej nie bierz ich. Skoro masz
          tendencję do zamartwiania się. joano5 najlepiej nie bierz żadnych pigułek.
          • mari.tamini Do joany5 18.02.05, 16:03
            O rany, dlaczego są takie durnoty. Aniu pewnie że się ciesz ,że ubyło 1,5 kg i
            wszystko jest ok. joano5 czy dziewczynom, którym przybyło 1,5 lub więcej z
            powodu braNIA tabletek powinny się cieszyć?????????
          • joana5 Re: YASMIN ?????????? 18.02.05, 16:06
            właściwie nie wiem o ci chodzi.
            nie wiem dlaczego uważasz, ze mam tendencje do zamartwiania się.
            zwyczajnie moim zdaniem utrata wagi mimo apetytu, w zestawieniu z tym co pisze
            arleta może wydawać się niepokojąca. rozumiem, że cieszysz się z tego, iż
            rozwiązuje się twój problem z owłosieniem i pewnie nie raz lepiej stracić 1,5
            niż zyskać, dlatego też życzę ci żeby faktycznie wszystko było ok.
            • Gość: Ania Re: YASMIN ?????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.02.05, 16:40
              A ja nie wiem dlaczego zajęłaś się właśnie moim przypadkiem skoro są setki
              kobiet, którym na pigułkach przybyło kilka kilogramów i wyrosły wąsy. u mnie
              jest odwrotnie, a ty się zamartwiasz. Dziękuję ci za troskę.
      • Gość: sara Re: YASMIN ?????????? IP: 211.26.100.* 20.02.05, 01:10
        to moze aspiryne trzeba lykac z nimi , ja osobiscie ide je zmienic zostalo mi
        tydzien do skonczenia pierszego opakowania reszta na smieci!!!!!
    • Gość: sara Re: YASMIN ?????????? IP: 211.26.100.* 19.02.05, 00:36
      to napisz nam co mowili w tym programie o yasmin i dlaczego one umieraly ??? co
      sie dziala ?? ja je biore i chcialabym wiedziec wrazie czego te objawy
    • Gość: sara do arleta 66 IP: 211.26.100.* 19.02.05, 02:02
      ja je biore i tez jabym schudla i troche mnie mdli napisz co slyszalas bo za
      taka kase to czlowiek by sie spodziewal zero ubocznych symptomow
    • arleta66 Re: YASMIN ?????????? 19.02.05, 13:17
      Cala sprawa z Yasmin polega na tymze dziewczyny /kobiety ktore go zazywaly nie
      mialy skutkow ubocznych bez dlugi czas,a kiedy okazalo sie ze cos im dolega ,to
      niestety bylo za pozo,by pomoc-umarly.Matka jednej z dziewczyn opowiadala,ze
      ona po dwuletnim braniu Yasmin rownize schudla i byla zachwycona gdy nagle
      dostala ataku dusznosci;umarla zanim przyjechala karetka.Maz innej kbiety
      rowniez mowil,ze zona przeszla na Yasmin zeby schudnac chociaz lekarz mowil
      jej,ze Yasmin nie jest do konca bezpieczny i ze nie we wszystkich krajach jest
      dopuszczony do sprzedazy.Skutek byl potworny-kobieta zmarla w czasie jazdy
      samochodem,zaatakowaly ja rowniez silne skurcze krtani,udusila sie;w wypadku
      zginela ich 3 letnia coreczka.To nie byly bajki ale relacje osob,ktore stracily
      bliskie sobie osoby biorace Yasmin.Po badaniach okazalo sie,ze smierc jest
      skutkiem brania wlasnie Yasmin.
      Ja nie jestem producentem tabletek antykoncepcyjnych i wlasciwie nie mam
      zadnego celu,zeby Was przekonywac,ale uwazam,ze skoro wiem i sama taki program
      obejrzalam,to mam obowiazek Wam o tym napisac,a i tak decyzja nalezy do Was.Ja
      jednak na Waszym miejscu skonsultowalabym sie w tej sprawie z wlasnym
      ginekologiem;moze na forum jest jakis lekarz,ktory tez moglby podzielic sie
      swoja opinia.Dla mnie wazniejsze kjest zycie i zdrowie niz kilka dodatkowych
      kilogramow i wlaski na twarzy.Jesli jest tu jakis lekarz,ktory ma cos
      konkrytnego do dodania,to byloby milo i na pewno z korzyscia dla nas
      wszystkich.Pozdrawiam.Arleta
      • Gość: sara Re: YASMIN ?????????? IP: 211.26.100.* 19.02.05, 14:35
        a mnie tak czasami dusi w klatce ??? jeszcze mam tydzien i zmieniam tabletki bo
        chyba ze strachu umre !!!
    • reszka.wuu Re: YASMIN ?????????? 19.02.05, 18:37
      Ja tez mieszkam w Holandii i tak sie zlozylo,ze rowniez ogladalam ten program
      co Arleta.Zawodowo jestem zwiazana ze sluzba zdrowia ale nie jestem
      lekarzem,zeby udzielic tu fachowej opinii.Potwierdze jednak,ze z programu
      wynikalo niezbicie,ze Yasmin jest lekiem smiercionosnym i wiele,naprawde wiele
      osob po nim zmarlo,tak nagle wlasnie glownie powodowal jakies dusznosci,ktorych
      nie mozna bylo opanowac.Nie wiem czy w Holandii Yasmin jest jeszcze dostepny w
      aptekach,ale wypowiadaly sie nie tylko osby bezposrednio zwiazane z
      ofiarami,ale takze jakis ginekolog,lekarz rodzinny oraz ktos z instytutu badan
      nad lekami.Opinia byla jednak zgodna.Yasmin moze zabijac chociaz nie znaczy
      to,ze wszystkie kobiety go zazywajace umra,bo zabic moze tez przedawkowany
      paracetamol.Jedanak zagrozenie ze Yasmin jest bardziej niebezpieczny niz inne
      przebadane hormonalne srodki antykoncepcyjne,nie podlega dyskusji.Mam
      nadzieje,ze nie pojawi sie w Polsce!Reszka.
      • heather_morris Re: YASMIN ?????????? 19.02.05, 19:07
        Powodem smierci byly zakrzepy i jako nastepstwo zatory pluc i udary mozgu.
        Yasmine dziala odwadniajaco, przez co mozna wlasnie chudnac (nastepuje
        odwodnienie organizmu i przez to spadek wagi, a nie prawdziwe chudniecie). A
        odwodnienie sprzyja zageszczaniu krwi i w rezultacie powstawaniu zakrzepow.
        Dlatego tez Yasmine jest bardziej niebezpieczna niz inne pigulki. Normalnie
        pigulki (w tym rowniez Yasmine) zageszczaja troche krew dzieki zawartym w nich
        estrogenom. Gdy sie to polaczy z odwodnieniem (tylko Yasmine i troche Jeanine)
        powstaje smiercionosna mieszanka.

Pozdrowionka
        • Gość: Ania Re: YASMIN ?????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 19.02.05, 22:50
          Heather_morris ma rację, przy łykaniu Yasminu (także innych tabletek) trzeba
          pić dużo wody. Jak ktoś ma problemy z żyłami lub tendencję do zakrzepicy to
          powinien zrezygnować z tych pigułek. Moja koleżanka opowiadała mi o przypadku
          jej kuzynki, która przy braniu innych pigułek Cilestu o mało nie zeszła na
          drugi swiat. Miała niestety tendencję nadkrzepliwości krwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka