Dodaj do ulubionych

objawy ciąży

IP: *.cable.wsm.wielun.pl 07.03.05, 11:04
Witam!
W tym miesiącu staraliśmy się o dzidziusia,wczoraj miałam dostać@ a wystąpiło
tylko niewielkie plamienie i nic więcj do tej pory.Piersi są powiększone jak
na @ i temperatura też się utrzymuje ok 37.Czy mimo tego niewielkiego
plamienia może być jeszcze możliwa ciąża?
Czy któraś z was miała podobne objawy?
Obserwuj wątek
    • koala.mb Re: objawy ciąży 07.03.05, 11:31
      Zrob test ciążowy, najlepiej oznaczenie hCG w surowicy krwi. Jeżeli będzie
      dodatni i nie pojawią sie żadne niepokojące objawy - bole brzucha, krwawienie,
      odczekaj 10 dni i skonsultuj sie ze swoim ginekologiem. Ciąża
      najprawdopodobniej będzie rozwijac się prawidłowo. jednodniowe plamienie w
      terminie spodziewanej miesiaczki nie musi być patologią.
    • Gość: m. Re: objawy ciąży IP: *.zurich.pl 07.03.05, 14:00
      Ja mam w tym miesiącu dokładnie to samo, w terminie spodziewanej miesiączki
      miałam krótkie krwawienie, juz myślałam że to własnie okres, jednak prez cały
      kolejny dzien nic, do tego bole w podbrzuszu jak przy okresie, czeste oddawanie
      moczu, bol piersi. Zrobilam test apteczny - pozytywny!!!!
      Dzis zrobilam z krwi, ale nie mam jeszcze wyniku. Wiec to chyba raczej ciazasmile))
      Czego i Tobie zycze, powodzeniasmile
      • monik39 Re: objawy ciąży 07.03.05, 15:18
        Ja z kolei jestem w 17 dniu cyklu (7 dni po owulacji,którą potwierdził test
        Ewy).Od wczoraj bolą mnie piersi-jak przed miesiączką.Czy to może byc oznaka
        ciąży?Na zrobienie testu jest chyba jeszcze za wcześnie.Co o tym myślicie?
        • Gość: mirage Re: objawy ciąży IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 09.03.05, 16:52
          powiem ci ze ja tydzien po owulacji juz miałam objawy ciązy: czestomocz,
          sennosc -potrafilam spac w nocy 12 h i w dzien tez nie moglam sie oprzec
          spaniu, bóle piersi, czułam sie tak jak przed okresem, PMS, nerwowośc, w dniu
          okresu bolal mnie brzuch jak na okres a okazało sie ze jestem w ciazy,
          nudności, czasem wymioty, zerowy apetyt, pamietam na poczatku miałam strasznie
          wyczulony wech, wszystko mnie drazniło kazdy zapach a zwłaszcza jedzenie i
          dezodoranty, do tego zgaga, nadkwaśnośc, dwa tygodnie po owulacji zrobiłam test
          wynik pozytywny, potem hcg i usg przez pochwe - potwierdziło tylko moje
          przekonania o ciązy, no ale u ciebie nie musi byc tak samo jak u mnie.
          • monik39 Re: objawy ciąży 09.03.05, 21:26
            Bardzo chciałabym, aby u mnie zakończyło się tak pomyślnie jak u Ciebie. Od
            dzisiejszego dnia mam lekkie mdłości (zaczęło się po południu). Od dnia
            owulacji mam tempkę powyżej 37 stopni(zwykle do 37 stopni). Zrobiłam test
            ciążowy po tygodniu od owulacji,ale nic nie wykazał.Nie wiem co o tym
            mysleć,ale na razie nie tracę nadzieismile
            • Gość: mirage Re: objawy ciąży IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 10.03.05, 18:43
              tez miałam podwyższona temperature, jesli dobrze pamietam to jesli chcesz
              zrobic test ciazowy przed wystapieniem okresu to powinno sie go robic rano. U
              mnie test wykrył ciaze 2 tyg po owulacji. POwodzenia
              • monik39 Re: objawy ciąży 12.03.05, 20:21
                Dzięki za radę.Dni mi się pomieszały i zamiast po 2 tygodniach test zrobiłam
                dziś-12 dni po owulacji (22dc).Niestety negatywny.Teraz poczekam do terminu
                spodziewanej miesiączki, czyli jeszcze ok. 1 tygodnia.Mdłości ustąpiły,ale ból
                piersi utrzymuje się nadal.Wczoraj czułam lekkie kłucie w podbrzuszu.
    • Gość: ola Re: objawy ciąży IP: *.localdomain / *.trustnet.pl 07.03.05, 15:23
      Ja jak zaszłam w ciąze miałam tak samo .W dniu miesiaczki wystapiło delikatne
      plamienie ,pózniej ani sladu.Mysle ,ze to jak najbardziej
      prawidłowe.GartulujesmilesmilesmileMój syn już ma 3 latasmile
    • Gość: Mila Re: objawy ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 08:34
      Plamienie w okolicy terminu miesiączki jest spowodowane zagnieżdżaniem się
      zapłodnionego jajeczka w ścianie macicy. Też tak miałam, a teraz jestem w 16-tym
      tygodniu ciązy. Poza tym podwyższona temperatura jak najbardziej świadczy o
      ciązy. Tak więc gratuluję i życzę powodzenia smile
      • Gość: ela Re: objawy ciąży IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.05, 11:36
        Temperatura powinna się utrzymać na wyższym poziomie co najmniej 18 dni, żeby
        można było podejrzewać ciążę. 21 dni - to 99% pewności.
    • Gość: yachozna Re: objawy ciąży IP: *.cable.wsm.wielun.pl 09.03.05, 10:20
      08 marca zrobiłam sobie test i pokazały się dwie różowe kreseczki !!więc teraz
      czeka mnie wizyta u ginekologa na potwierdzenie ciąży! Bardzo wszystkim wam
      dziękuję za odpowiedzi i życzę wszystkiego najlepszego.
      • invicta1 Re: objawy ciąży 09.03.05, 11:42
        gratulacje!
        ja tez tak chcę!
      • Gość: kinga Re: objawy ciąży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:45
        Super.To najlepszy prezent w tym dniu.Gratuluje i pozdrawiam serdecznie
      • monik39 Re: objawy ciąży 09.03.05, 21:22
        Ja również serdecznie Ci gratuluję smilePOzdrawiam.
        • ninka25 Re: objawy ciąży 12.03.05, 10:16
          Moje gratulacje smile
          Ja jeszcze poczekam, ale chyba już niedługo smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka