Gość: emi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:04 Czy endometrioza umiejscowiona w ranie po cesarskim cięciu może powodować ból przy stosunku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lizka555 Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:35 tez mialam cesarke i teraz prweie przy kazdym stosunku czuje bol brzucha i po stosunku rozniez, mialam jednak niedawno robione usg dopochwowe z innych wzgledow zdrowotnych i lekarz nic nie mowil zeby bylo widac wieksze endometrium wiec mysle ze to chyba nie regula, albo lekarz byl od siedmiu bolesci i sie niepoznal, chociaz podobno jest dobrym gin polooznikiem i robi dobrze usg Odpowiedz Link Zgłoś
joisana Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. 15.03.05, 10:03 Może, zwłaszcza jeśli się rozrasta dalej , przeszukaj forum wyszukiwarką o endometrium w bliźnie jest wiele wątków, mój też. I pamiętaj niezależnie od doraźnego leczenia, jedyną skuteczną metodą jest zabieg usunięcia endo. na tyle wcześnie aby nie rozpanoszyło się wszędzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:25 USG powłoki brzusznej z endometriozą daje złudne obrazy.Może boleć po stosunku,idz do ginekologa możesz spróbować u innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Do położnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:38 Jestem po leczeniu orgametrilem. Niestety farmakologia pomogła na kilka miesięcy, endometrioza wróciła. Jestem umówiona z moją lekarką, że teraz nie będziemy już próbować leczenia farmakologicznego, a zmiana zostanie usunięta operacyjnie. Aktualnie jestem na logeście i czuję, że endometrioza narosła dlatego nie chcę już czekać i w najbliższym czasie zgłoszę się do lekarza. Ból przy stosunku pojawił się jakieś 1,5 miesiąca temu. Zaniepokoiło mnie, bo dotychczas nie miałam takich problemów. Nie wiem też czy tłumaczyć sobie to powiększającą się endometriozą w ranie po cesarce czy to coś innego. Moja pani doktor wykonywała mi podczas każdej wizyty USG powłok brzusznych oraz dopochwowe i nie stwierdziła ognisk endometriozy w innych miejsach niż rana pooperacyjna. Nie wiem jednak czy od ostatniej wizyty coś się nie zmieniło. Położniku jak sądzisz? Sugerujesz coś jeszcze? Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Położnik Re: Do położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:17 Nie też bym tak postapił,trzeba spróbować leczenia zachowawczego,Logest też dobrze.Nie można kroić każdej kobiety,niestety operacja daje lepsze wyniki,trzeba zrobić to jak najszypciej . Odpowiedz Link Zgłoś