Dodaj do ulubionych

Endometrioza i ból podczas stosunku.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 08:04
Czy endometrioza umiejscowiona w ranie po cesarskim cięciu może powodować ból
przy stosunku?
Obserwuj wątek
    • Gość: lizka555 Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 09:35
      tez mialam cesarke i teraz prweie przy kazdym stosunku czuje bol brzucha i po
      stosunku rozniez, mialam jednak niedawno robione usg dopochwowe z innych
      wzgledow zdrowotnych i lekarz nic nie mowil zeby bylo widac wieksze endometrium
      wiec mysle ze to chyba nie regula, albo lekarz byl od siedmiu bolesci i sie
      niepoznal, chociaz podobno jest dobrym gin polooznikiem i robi dobrze usg
    • joisana Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. 15.03.05, 10:03
      Może, zwłaszcza jeśli się rozrasta dalej sad, przeszukaj forum wyszukiwarką o
      endometrium w bliźnie jest wiele wątków, mój też. I pamiętaj niezależnie od
      doraźnego leczenia, jedyną skuteczną metodą jest zabieg usunięcia endo. na tyle
      wcześnie aby nie rozpanoszyło się wszędzie. Pozdrawiam.
      • Gość: Położnik Re: Endometrioza i ból podczas stosunku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 17:25
        USG powłoki brzusznej z endometriozą daje złudne obrazy.Może boleć po
        stosunku,idz do ginekologa możesz spróbować u innego.
        • Gość: emi Do położnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 08:38
          Jestem po leczeniu orgametrilem. Niestety farmakologia pomogła na kilka
          miesięcy, endometrioza wróciła. Jestem umówiona z moją lekarką, że teraz nie
          będziemy już próbować leczenia farmakologicznego, a zmiana zostanie usunięta
          operacyjnie. Aktualnie jestem na logeście i czuję, że endometrioza narosła
          dlatego nie chcę już czekać i w najbliższym czasie zgłoszę się do lekarza.
          Ból przy stosunku pojawił się jakieś 1,5 miesiąca temu. Zaniepokoiło mnie, bo
          dotychczas nie miałam takich problemów. Nie wiem też czy tłumaczyć sobie to
          powiększającą się endometriozą w ranie po cesarce czy to coś innego.
          Moja pani doktor wykonywała mi podczas każdej wizyty USG powłok brzusznych oraz
          dopochwowe i nie stwierdziła ognisk endometriozy w innych miejsach niż rana
          pooperacyjna. Nie wiem jednak czy od ostatniej wizyty coś się nie zmieniło.
          Położniku jak sądzisz? Sugerujesz coś jeszcze?

Będę wdzięczna za odpowiedź i pozdrawiam.
          • Gość: Położnik Re: Do położnika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 12:17
            Nie też bym tak postapił,trzeba spróbować leczenia zachowawczego,Logest też
            dobrze.Nie można kroić każdej kobiety,niestety operacja daje lepsze
            wyniki,trzeba zrobić to jak najszypciej .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka