Dodaj do ulubionych

Biopsja piersi

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.03.05, 21:31
Byłam na usg piersi i okazało się że w lewej mam pewne zgrubienie. Lekarz do
końca nie potrafi określić co to jest, być może gruczolako włókniak. Dla
pewności kazał mi wykonać biopsję.Napiszcie na czym to polega,boję się
strasznie. Czy może to wskazywać na nowotwór??? Proszę poradźcie coś bo
jestem zrozpaczona. Już miałam w planach dzidzię a tu taka wiadomość. I może
ktoś mi doradzi gdzie w Warszawie można wykonać taki zabieg i ile on
kosztuję.Będę wdzięczna za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Biopsja piersi IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 15.03.05, 21:38
      Mialam biopsje kilka razy, praktycznie nie boli, smaruja miejsce spirytusem,
      wkłuwaja cieniuka igle(czasem slychac jakby trzask-jakby wkłucie w jabłko,
      czyli w cos twardego)i wyjmuja igle, naprawde nie boli.i trwa tylko moment.
      • Gość: Pacjentka Re: Biopsja tarczycy IP: *.telia.com 16.03.05, 11:33
        Ja mam skierowanie na biopsje tarczycy ale jakos zabardzo sie narazie nasd tym
        nie zastanawiam. Tez mam jakies guzki. Zobaczymy ale musi byc dobrze.podobno to
        nie boli .
        • Gość: Lilu Re: Biopsja tarczycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 11:49
          Miałam biopsje tarczycy. Niby nie boli ale potem do końca dnia człowiek jest
          jakiś rozbity. Także radzę wziąć dzień wolny.
          • Gość: Ona Re: Biopsja tarczycy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.05, 13:09
            Mialam robiona biopsje i piersi i tarczycy. Piersi rzeczywiscie nie boli i
            mozliwe ze masz np. tłuszczka, a to nic groznego, mozliwe tez, ze masz po prostu
            taka tkankę w piersiach (tak jak ja). Biopsja tarczycy mnie bolała, za pierwszym
            razem nawet bardzo, bo lekarz nie mógł wbic sie w to co chciał, drugi i trzeci
            raz było OK u innego lekarza, ale potem gardło mnie bolało, ale nie bylam wcale
            rozbita i nie widze potrzeby brac wolnego.
            Pozdrawiam i zycze dobrych wyników, to na pewno nic groźnego
            • Gość: peilin Re: Biopsja piersi IP: 195.94.211.* 16.03.05, 15:02
              Nie martw sie biopsja nie boli. Zrob ja koniecznie jak najszybciej. Pamietaj,
              ze w razie czego - jesli bedzie to nowotwor złosliwy (odpukac), jak zajdziesz w
              ciaze to nie bedzie Cie jak leczyc.
              Pozdrawiam
              Iwona
    • Gość: joisana Re: Biopsja piersi IP: 81.219.113.* 16.03.05, 20:33
      Jeśli to będzie gruczolako-włókniak nie powinnaś zachodzić w ciążę przed jego
      usunięciem, bo może powiększyć się kilka-lub nawet kilkanastokrotnie, lub nawet
      uzłośliwić. Przejrzyj forum wyszukiwarką, usunięcie może nie pozostawiać blizn,
      jest nieskomplikowane, to zabieg wtręcz ambulatoryjny, a jest niezbędne,
      zazwyczaj nie ma na co czekać. Powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka