30.03.05, 22:55
rozwazam zrobienie sobie malutkiego tatuazu. Co o tym myslicie i czy ma to
jakies kosekwencje dla zdrowia?
Obserwuj wątek
    • bibi.mal Re: tatuaz 30.03.05, 23:32
      może zrób sobie tatuaż permanentny? Ja mam taki wink
      • Gość: Iza...belka Re: tatuaz IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.03.05, 07:56
        cos więcej na ten temat poproszę big_grin
        • pszczolaasia Re: tatuaz 31.03.05, 08:44
          ja mam tatuaż (nawet 3!), jestem zadowolona, ale musisz wziąc pod uwagę, że jak
          zrobisz jeden, to możesz poczuć nieodpartą chęć zrobienia sobie jeszcze
          jednego, jeszcze jednego itd. poza tym wiesz, musisz poszukać naprawdę takiego
          wzoru, na ktory będziesz mogła patrzeć przez całe życie, chyba , że zdecydujesz
          się na te czasowe. po zrobieniu tatuażu, musisz smarować go maścią, niektórzy
          polecają wazelinę, inni alantan, ja osobiście polecam tribiotyk-przynajmniej na
          początku, a potem można przeżucic się na to co kto lubi. nie można przez około
          2 tygodnie pić za dużo alkoholu, ani najlepiej przez rok za bardzo nie opalać-
          smarować kremem z wysokim filtrem. higienia, higiena, higiena- chłodna wodą z
          mydłem przynajmniej 5 razy dziennie- potem smarowanie kremem- aż do zejścia
          strupów. ale opłaca się....
        • bibi.mal Re: tatuaz 31.03.05, 08:48
          coś więcej na temat tatuażu permanentnego???
          • Gość: Magda20 Re: tatuaz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:02
            Ja takze chciałam zrobic sobie tatuaz,ale na jakiś czas, bo słyszałam ze mozna
            na 3 lata czy tam na inny okres czasu. No wiec poszłam sie dowiedzieć jak to z
            tym jest. Facet powiedział, ze kiedys coś takiego było, ale tak na prawde nie
            schodziło po tych 3 latach i że nie robi sie nigdzie juz tatuazy na "jakiś"
            czas, jedynie henna pewnie, ale robiłam to i z tydzien sie trzymało...Ale
            zawsze mozna laserem usunac tatuaz, tylko to kosztuje odpowienio smile No i przez
            rok nie mozesz oddawać krwi. To sa informacje jakie uzyskałam w paru salonach
            tatuazu. Ale i tak sie chyba skusze i zrobie coś małego smile)))
            • luna333 Re: tatuaz 31.03.05, 15:28
              może wcześniej się zaszczepić przeciw żółtaczce? to często zalecane przed
              zrobieniem dziary smile i zgadzam się co do wzoru - musi być taki który na pewno
              będziesz kochać całe życie, trzeba wybrać dobry - sprawdzony salon tatuażu żeby
              nic nie sknocili, trzeba się też zastanowić nad miejscem - wielka dziara na
              ramieniu której nie da się zakryć rękawkiem -gdy trzeba się elegancko ubrać do
              pracy - to problem bo nie wszysscy uważają tatuaże za coś fajnego a poza tym
              wydziarane osoby są czasem uważane za margines, kobieta powinna się zastanowić
              nad dziarką na brzuchu bo w przypadku ciąży tatuaż aż tyle nie urośnie smile
              ja mam tatuaż na ramieniu od prawie 10 lat i nadal go lubię smile
              pozdrawiam
            • bibi.mal Re: tatuaz 31.03.05, 15:58
              Ja mam taki tatuaż robiony maszyną, którą wykonuje się makijaż permanentny -
              robiłam go w gabinecie kosmetycznym, pani która mi go zrobiła wykonuje też
              takie makijaże. Miał się trzymać 3-5 lat. Narazie minęły 4 lata, tatuaż nieco
              pobledł, ale dalej jest. Pociesza mnie tylko fakt, że ja mam taki wynalazek na
              kostce, a nie np na oczach (jak w przypadku makijażu permanentnego).
              No, kiedyś chyba zejdzie... wink
              • Gość: natalka Re: tatuaz IP: *.devs.futuro.pl 31.03.05, 17:08
                Nie cieszyłabym się tak bardzo, że zejdzie smile
                Ja zrobiłam sobie taki tatuaż (równiez w zakładzie kosmetyczneym, gdzie również
                robiono makijaż permanentny), też na kostce, miał się "trzymać" 3-5 lat i jak na
                razie jest juz 8 rok i wygląda całkiem nieźle, a nie jak taki co to go jutro nie
                będzie. Tak, więc lekka ściema ten tatuaż permanentny.
                • uprise Re: tatuaz 31.03.05, 21:12
                  Ja bym sobie nie zrobiła tatuażu permanentnego. Odstręczający pomysł, zwłaszcza
                  po lekturze odpowiedzi specjalisty na ten temat (w dziale FAQ)
                  www.tattoo.home.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka