09.04.05, 19:50
Drogie Panie,chcialabym sie dowiedziec, czy ktoras z Was brala te tabletki i
jakie ewentualnie byly objawy niepozadane, spowodowane Tri-regolem. Troche
sie boje, bo wlasciwie to beda moje pierwsze pigułki i nie wiem, co moze mnie
czekac, czy nie przytyje i czy nie dostane jakiegos tradziku albo czegos
innego... Dobrze wiem, ze kazda kobieta reaguje inaczej i nie mam zamiaru
generalizowac, ale tyle mozna przeczytac na temat innych pigulek, a o Tri-
Regolu znalazlam jedynie skape wypowiedzi sprzed paru lat... Czy to
rzeczywiscie prawda, ze pigulki trojfazowe nie znalazly poparcia wsrod kobiet
z powodu licznych skutkow ubocznych??? Moze wlasnie dlatego nikt o nich nie
pisze, bo malo kto je bierze...Boje sie, dlatego bylabym wdzieczna za kazda
odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: mrowka Re: Tri-Regol IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 09.04.05, 20:14
      hej.
      Ja brałam Triregol 2,5 roku. bardzo dobrze znosiłam dosłownie żadnych objawów
      ubocznych. Płodność wróciła po odstawieniu niemal od razu (w drugim cyklu od
      odstawienia zaszłam w ciążę), nie miłam żadnych krwawień między miesiączkami
      Słowem było idealnie. Jedyna wada to taka, ze dokładnie trzeba uważać na
      kolejność tabletek, gdyż pomyłka może spowodować rozregulowanie hormonalne,
      i/lub niechcianą ciążę. Pozdrawiam
    • Gość: mrowka Re: Tri-Regol IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 09.04.05, 20:16
      Acha i rzeczywiście rzadziej przepisuje się je w tej chwili, ale nie dlatego,
      ze coś z nimi nie tak, a raczej ze względu na ekspansję firm farmaceutycznych
      produkujących tabletki jednofazowe.
      smile
    • Gość: iza79 Re: Tri-Regol IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.04.05, 21:34
      Dla mnie super! Żadnych skutków ubocznych. A testowałam kilka innych rodzajów
      tabl. trójfazowych.
      Pozdrawiam!
      • marisabel Re: Tri-Regol 10.04.05, 13:43
        Bardzo dziekuje za wypowiedzi, sa naprawde budujacesmile Ale gnebi mnie jeszcze
        jeden problem, gdyz moj przecietny cykl miesiaczkowy wynosi co najmnie 36 dni,
        czesto jest to ok 40 dni, a w tym miesiacu juz minelo 42, przy czym wiem, ze
        nie moglo dojsc do zaplodnienia, wiec ciaze zdecydowanie wykluczam.
        Przeczytalam, ze tak dlugie okresy moga byc spowodowane brakiem owulacji, stad
        moje pytanie: czy decydujac sie na pigulki nie spowoduje, ze jeszcze ciezej mi
        bedzie doprowadzic organizm do normalnego funkcjonowania w razie ewentualnych
        checi rozmnozenia sie??? Czy moze byc wrecz na odwrot? Dodam tylko, ze mam
        niecale 19 lat, stalego partnera i regularnie( w miare kazdego miesiaca)
        miesiaczkuje dopiero od lipca zeszlego roku.
        • Gość: Anita Re: Tri-Regol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:46
          Ja biorę Tri-Regol, a wogóle różne tabletki anty od 15 lat. Tri Regol biorę
          jakieś 6 lat z 1,5 roczna przerwą na ciążę i urodzenie dziecka (bynajmniej to
          nie ciąża przy stosowaniu Tri-Regolu, ale tabletki były odstawione i po 3
          miesiacach zaszłam w ciążę, bez żadnych problemów). Nie mam ani nie miałam
          żadnych skutków ubocznych, ale przy takich tabletkach to rzecz indywidualna.
          Pierwsze swoje leki anty wzięłam nie z powodu ochrony anty, ale właśnie z
          powodu długich i nieregularnych cykli (36-54 dni). Tri-Regol bardzo dobrze u
          mnie je wyregulował. Nie martw sie też na zapas, że później jak będziesz
          chciała nie zajdziesz w ciążę, lepsze dla zdrowia kobiety są małe ilości
          hormonów, których najwyraźniej Ci brakuje, jeśli masz takie cykle, niż
          nieregularność i brak hormonów w odpowiedniej ilości w organiźmie. U mnie takie
          nieprawidłowości w gospodarce hormonalnej doprowadziły do powstania cyst na
          jajnikach (pochodzenia hormonalnego) i teraz mam do wyboru, albo stosować
          środki anty, które utrzymują całość w kupie, albo dać sie pociąć, i usunąć
          cysty być może razem z jajnikami, zgroza. Cysty powstały u mnie jakieś 15 lat
          temu, właśnie jak miałam nieregularne cykle i moim zdaniem za późno
          zdecydowałam się je uregulować.
          Zdrówka życzę,
          Anita
    • katarzyna_78 Re: Tri-Regol 14.04.05, 15:06
      Brałam Tri-regol przez kilka lat i byłam z niego bardzo zadowolona. Miałam
      wówczas mniej więcej tyle lat, co Ty teraz. Jedynym objawem ubocznym było
      zatrzymywanie miesiączki po odstawieniu, kiedy robiłam przerwy. Co do długich
      cykli, niestety nie mogę Ci nic poradzić. Lekarz powinien zdecydować, czy
      antykoncepcja hormonalna jest dla Ciebie odpowiednia. Pozdr.
      • Gość: olivia Re: Tri-Regol IP: 212.32.102.* 14.04.05, 15:40
        Ja tez bralam Tri Regol przez kilka lat, zaczelam w wieku 18 lat, glownie w
        celu uregulowania moich cykli i zmniejszenia bolesnosci miesiaczek. W czasie
        brania tri regolu moj okres byl regularny jak w zegarku! Zawsze w piatek okolo
        22-23! No i o wiele mniej bolesny niz przedtem. Cera tez sie nieco poprawila. W
        ogole idea trojfazowych pigulek jakos o wiele bardziej mi sie podoba bo
        nasladuje naturalny cykl kobiety, gdzie poziom hormonow zmienia sie w ciagu
        miesiaca. Dlatego sa one polecane dla mlodych dziewczyn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka