Gość: olka68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 16:24 Czy stosowałyście te tabletki? Jaka jest ich cena? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: marta Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.monki.sdi.tpnet.pl 04.05.05, 16:37 czytalam ze cena waha sie od 30 do 40 zl napewno nie sa tanie ale chyba dovbre ja tez sie nimi interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 04.05.05, 22:38 Yasmin nie ma jeszcze na poslkim rynku, ale tanie nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 05.05.05, 21:11 ale jeszcze ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: yasmin-nowe tabletki! 12.05.05, 11:15 Dostalam dzis mailem: Szanowna Pani! W nawiązaniu do naszej wcześniejszej korespondencji informuję, że doustny środek antykoncepcyjny Yasmin wchodzi właśnie do sprzedaży w Polsce. Preparat dostępny jest w aptekach wyłącznie na receptę. Pozdrowienia, poczta@schering.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 12:25 U nas nowe, a w innych krajach wycofywane... Np. w Norwegii, po tym jak dziewczyna umarła po Yasmin. Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: yasmin-nowe tabletki! 12.05.05, 13:31 Wiesz biorac tabletki zawsze narazamy sie na jakies ryzyko, jak sie zaczytam w ulotce z pudelka apapu to tez rece troche opadaja. W kazdym razie, trzeba byc swiadomym przeciwwskazan, czytac o tym, na jakie objawy nalezy zwracac uwage.. Jest wiele innych lekow, ktorych skutkow ubocznych nie jestesmy swiadomi, bo nie sa sprawy naglasniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 14:06 rozumiem skutki uboczne, nawet interwencje lekarza ale smierc to chyba jest argument Odpowiedz Link Zgłoś
gocha221 Re: yasmin-nowe tabletki! 13.05.05, 09:26 może dziewczyna była na cos chora? o czym sama nawet nie wiedziała, a przeciez przed przepisaniem pigułek lekarz nie robi EKG, tomografu i 100 innych rzeczy. Więc ja bym nie lekceważyła takiego przypadku, ale tez nie wpadała w panikę i twierdziła ze to lek zabójca. Tak jak napisała któras dziewczyna na górze ulotka zwykłego leku może niexle przestrasyć i tez sie może trafic jedna osoba na 100 milionów, która umrze po Tabcinie. Np. moja koleżanka po Gripexie wyladowała w szpitalu, bo okzało się ze wszytkie możliwe skutki uboczne u niej wystąpiły. Była uczulona na jeden ze składników leku, o czym nie wiedziała. A mi po gripexie jest super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 13:29 Leki... a co leczą preparaty antykoncepcyjne? To nie ma chyba nic wspólnego z lekami i leczeniem (za wyjątkiem szczególnych sytuacji, kiedy akcent połozony jest rzeczywiście na leczenie jakiejs przypadłości a efekt antykoncepcyjny jest jakby tylko przy okazji - ale jeśli przyjmowany preparat służy wyłącznie obezpłodnieniu, to nie powinno sie go nazywać lekiem) Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: yasmin-nowe tabletki! 13.05.05, 13:36 heh o jak ja lubie takie dyskusje no idac dalej witamina nie jest lekiem, wszystkie leki np przeciwzapalne i przeciw pojawieniu sie choroby w sumie tez nie, bo choroby jeszcze nie ma przyjelo sie nazywac preparaty przepisywane przez lekarzy lekami, nie czepiajmy sie slow diana jest uznana za lek i nawet refundowana. Yasmin ma byc nastepca jesli chodzi o dzialanie antyandrogenne, moze pomoc niektorym dziewczynom pozbyc sie "meskich" cech. wiec dzialanie jako tako lecznicze jest. Ale klocic sie nie bede, moge je nazywac tabletkami antykoncepcyjnymi, ale troche dlugo sie to pisze Listek jest jeden na 3 tygodnie lub 4 razem z "niby" pigulkami, zalezy czy bedzie u nas w takiej samej formie jak w USA- 28 tabletek zeby zapobiegac pomylkom, czy jak sie przyjelo w Polsce 21 tabletek. Ja mam nadzieje, ze mi tabletki przypasuja, podobno sa w tym samym typie co cilest, dla mnie jedyny pasujacy jak na razie, a nowsze i chyba bardziej wybiorczo hormonalnie dzialajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.autocom.pl 17.05.05, 21:54 No super mądre stwierdzenie - to znaczy,że jak pigułka antykoncepcyjna jak jest przyjmowana np ze względu na nadmierne owłosienie to jest lekiem, a jak tylko ze względu na antykoncepcję to już nie?! Boszeeee Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: yasmin-nowe tabletki! 18.05.05, 09:20 To byla tylko odpowiedz na zarzut, ze uzylam w odniesieniu do pigulki slowa "lek". Generalnie smiac mi sie chce bo czasem mam wrazenie, ze niektore osoby "chodza" po forach i wyszukuja gdzi emozna sie do czegos: slowa, wypowiedzi, literowki, braku polskich znakow przyczepic. Zamiast prowadzic dyskusje, pomagac sobie, jesli ma sie jakas wiedze, ktorej inni nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kala Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.autocom.pl 18.05.05, 22:27 dlatego też napisalam ten post do bety, bo naprawdę nie wiem czego tu się czepić. też mam takie wrażenie, że zamiast sobie pomagać na forum-nic tylko straszenie, wymądrzanie się i ciągle ataki o każde słówko dosłownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neska Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.wlan.pl 12.05.05, 15:40 a czy tabletki Yasmin roznia sie czyms od tych, ktore sa teraz dostepne na polskim rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
hilda_k Re: yasmin-nowe tabletki! 12.05.05, 21:39 ja biore yasmin juz prawie rok. przez pierwsze 2 cykle nie czulam sie dobrze: plamienia, bole w dole brzucha i bole glowy. w 3 cyklu jak reka odjal. idealnie sie teraz czuje. jedyne co zauwazylam to, ze pojawil mi sie cellulit ( ale to chyba powszechne przy braniu pigulek. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 20:52 hmmm to wszystko jest jakieś dziwne.... w ostatnich wysokich obcasach jest o antykoncepcji i o Yasmine. Sama biorę obecnie Jeanine (choba już rok) i jestem zadowolona. Brałam wcześniej Cilest, ale Jeanine jest dla mnie lepsza. Moje miesiączki są obecnie bardzo krótkie! a były 8-9 dniowe jak nie brałam tabletek w ogóle... no ale jest jeden problem, który nas dotyka (choć pewnie są szczęściary) - jest celulit(( no i zabić się go chyba nie da i tak jakby mi też ochota na seks przeszła.... i przytyłam... więc nie wiem czy to taki dla mnie dobry środek.... Ale jak przeczytałam wczoraj o Yasmine, która ma niwelować trzymanie wody w organizmie to pomyślałam, że nareszcie ktoś odpowie na nasz babski problem, że pozbędę się tego koszmarnego celulitu! A tu piszecie, że po Yasmin tyjecie no i teraz co zrobić?? chciałabym się pozbyć tego celulitu, bo ni jak to estetycznie nie jest.. ale jak?? może któraś z Was wygrała?? no i które tabletki do tego brać?? a może plastry.. proszę o pomoc i o radę aha byłam dziś w aptece - a jestem z Łodzi - i nie mają jeszcze Yasmine - ma być pod koniec tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
suzzzi Re: yasmin-nowe tabletki! 16.05.05, 21:31 Yasmin miała być przciwko zatrzymywaniu wody w organizmie. Ale okazuje się, że jak ze wszystkimi tabletkami, u jednych dziewczyn rzeczywiście nie dochodzi do opuchlizny, a inne przybierają nawadze. Poczytaj sobie na forach dyskusyjnych w krajach, gdzie Yasmin jest dostępna od dawna. Kiedyś się nimi interesowałam, to sobie trochę poczytałam. Miałam możliwość sprowadzenia ich z zagranicy, ale zrezygnowałam. A celulit sam znika, jak na parę miesięcy odstawisz jakiekolwiek pigułki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 21:33 wiem, jak odstawiłam to było super!! a może wiesz coś o plastrach? czy one też tak działają jak pigułki? i celulit rośnie w siłę.. coś brać muszę Odpowiedz Link Zgłoś
suzzzi Re: yasmin-nowe tabletki! 17.05.05, 23:46 O plastrach jest ostatnio dużo mowy, np. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=23524638 Plastry to też po prostu hormony. Zmiana na plastry, to - jeśli chodzi o celulit - jak zmiana na inne tebletki. Dziewczyny opisują, że przy plastrach też ma się różne problemy. Nie wiem, co Ci poradzić, bo ja mam ten sam problem. Jestem tylko szczęsliwa, że jest to problem odwracalny, tzn. że po odstawieniu tabletek sam znika. Ja przy Jeanine też miałam celulit, choć brałam ją tylko trzy miesiące. Dawniej brałam też Diane (i Jeanine, i Diane ze względu na przetłuszczającą się skórę), ale przy Diane to celulit że ho ho! Od kilku miesięcy biorę Harmonet (niskie dawki hormonów, w przeciwieństwie do Diane czy nawet Jeanine) i celulit jest w normie. Tzn. jest, ale mniej widoczny. Może spróbuj zmienić na pigułki o niskich dawkach (Harmonet, Logest). Mi lekarz przepisał Harmonet właśnie po to, by nieprzyjemne skutki uboczne były mniejsze. Ale się rozpisałam Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !v Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.rwe.com 18.05.05, 09:20 Ojej a ja kiedyś brałam Harmonet i tragedia, po 1 opakowaniu przytyłam 4 kg, byłam opuchnięta,te tabletki to dla mie coś strasznego. Po cileście było lepiej, ale cellulit sie z kolei pojawił. Jak do tej pory najlepszy jest Jeanine. Cera lepsza,przytyłam jakies 2 kg, ale nie widać tego bardzo. Teraz lekarz zalecił mi przerwę po pół roku, także mam strasznie zachwianie równowagi hormonalnej,no i mam problem odnośnie tego yasmine.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: yasmin-nowe tabletki - woda... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:26 dziękuję za linka sporo sie dowiedziałam i dobrego i złego. Jutro idę do lekarza, gdyz po około roku przyjmowania Jeanine nie dostałam miesiączki Ostatnio była bardzo bardzo skąpa, a teraz jej w ogóle nie było a dzieciąteczka nie bedzie-sprawdziłam. Ciekawe co powie lekarz..??? aha tak sobie pomyślałam, że może jak bym sie tak fest za siebie wzięła tj. czerwona herbata w hektolitrach plus mordercze treningi i potworna dieta yyy no i coś by sie przydało na odwodnienie.... może to by poskutkowało na tą zgromadzoną wodę!! jakb ktoś wiedział co na odwodnienie oprócz pokrzywy działa to dajcie znaka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
enaka Re: yasmin-nowe tabletki! 27.05.05, 11:29 kto Ci powiedzial, ze cellulit po odstawieniu pigulek jest problemem odwracalnym?? ale bzdura! przed poigulkami mialam idealnie gladkie nogi, zadnych problemow (moja mam zreszta do tej pory nic takiego nie ma, a podobno jest to m. i. kwestia genetyczna) oczywiscie gdy zaczelam brac pigulki, pojawila sie syfiasta skorka pol roku po odstawieniu pigulek, przy cwiczeniach, nadal jest Odpowiedz Link Zgłoś
igis Re: yasmin-nowe tabletki! 13.05.05, 08:59 Jeszcze jedno info od scheringa: Cena w aptece około 45 PLN. Nie ma nadziei na refundację. Co do smierci hmm, nie wiem do konca jak to tam bylo, czy to byla jedyna przyczyna, czy dziewczyna zaniedbala objawy niepokojace, czy palila, czy nic z tych rzeczy, Wiem, ze nie nalezy pochopnie oceniac. Wiem, ze sa nowsze, z nizsza dawka hormonow, wiem ze sa bardziej zblizone do naturalnych ormonow. Ale jaka jest nasza wiedza, wynika tylko z tego, co nam podaja do wiadomosci tak naprawde. Ale zdaje sobie sprawe tez z tego, ze wiele innych lekow powoduje wieksze skutki uboczne i wiecej ludzi mialo problemy albo nastapily zgony w niektorych przypadkach, ale o tym sie nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 16.05.05, 23:01 > Co do smierci hmm, nie wiem do konca jak to tam bylo, czy to byla jedyna > przyczyna, czy dziewczyna zaniedbala objawy niepokojace, czy palila, Yasmin należy od IV gerenracji pigułek. ta generacja ma najwyższe ryzyko zakrzepicy (najnieższe ma II gen). nie trzeba nic robić źle czy być na coś chorym, zeby umrzeć w wyniku zakrzepicy i zatoru po pigułkach. wystarczy mieć pecha. tutaj porównanie ryzyka zgonu w wyniku zakrzepicy (pominięta IV gen, bo strona nie jest najnowsza): www.amwaw.edu.pl/antykoncepcja/pages/tabletka_se.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kurnaflak Re: yasmin-nowe tabletki! 17.05.05, 09:16 Justy! Ogromne dzięki za podanie bardzo ciekawej i przejrzystej stronki Wreszcie jakieś konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blania Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 211.26.102.* 13.05.05, 10:51 45zl beda kosztowac a ile listkow jest w opakowaniu??? Odpowiedz Link Zgłoś
klamczucha3 Re: yasmin-nowe tabletki! 13.05.05, 10:57 Mieszkam za granica i bralam je.Ale baaaaardzo zle sie po nich czulam.Ciezka,otepiala,humorzasta w ogole fatalnie.Odstawialam i jak reka odjal. Zeby bylo zabawnie kolezanka w Stanach tez je stosowala to ona znowu koszmarnia nia nich spuchla,ze jak ja znajomi po jakims czasie zobaczyli to sie przestraszyli.Tez odstawiala! Ale tak Yasmine na nas dwie dzialal! Licho wie,jak bedzie u was! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blania Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.003.dsl.wa.iprimus.net.au 17.05.05, 01:27 ja bralam te tabletki przez 2 miesiace dobrze sie czulam i do tego schudlam ale przestalam je brac jak sie naczytalam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 17.05.05, 16:10 jest od dzisiaj. cena ok. 33zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeron Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 17.05.05, 19:46 gdzie kupiłaś aż tak tanio?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 19.05.05, 01:38 w tej chwili trwa promocja- hurtownie farmaceutyczne dostały od Scheringa 30% rabatu na 15 000 opakowań Yasmin. zapewne stąd niska cena, która potem wzrośnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeron Re: yasmin-nowe tabletki! IP: *.herby.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 21:20 skąd masz te onformacje? pracujesz w hutrowni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: yasmin-nowe tabletki! IP: 213.241.34.* 19.05.05, 22:35 nie.w aptece. Odpowiedz Link Zgłoś