bracia11 03.07.02, 07:30 Jestem w 5 tygodniu ciąży.Zanim się dowiedziałam o niej ,brałam APAP ok.5tabletek dziennie(rwa kulszowa)Moja Pani ginekolog kazała je natyczmiast odstawić.Czy tabletki mogły zaszkodzić mojemu maleństwu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madami Re: APAP we wczesnej ciąży 03.07.02, 10:08 APAP zawiera paracetamol, który można brać w ciąży i nawet podaczas karmienia ale nie w duzych ilościach, wogóle w ciąży a szczególnie w pierwszym trymestrze to lepiej zrezygnować z lekarstw i uważać na chemikalia (tworzą sie wtedy zawiązki organów). Podobno wtedy na rwę kulszową pomaga akupunktura. Odpowiedz Link Zgłoś
justy1 Re: APAP we wczesnej ciąży 03.07.02, 16:12 Preparatów z Paracetamolem (APAP, Codipar, Etoran, Acenol...) nie należy stosować w pierwszym trymestrze, potem jest już stosunkowo bezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: APAP we wczesnej ciąży 11.07.02, 23:48 Nie stwierdzono szkodliwego wpływu paracetamolu na płód ( to chyba bnajbezpieczniejszy dla ciąży prerparat przeciwbólowy i przeciwzapalny, Odpowiedz Link Zgłoś