Dodaj do ulubionych

dziwne plamy

15.05.05, 18:16
Od 2,3 tygodni mam dziwne uczulenie. Nie moge za bardzo dojść od czego to.
Wygląda to jak ukąszenie od komarów z tym że zadnego śladu ukąszenia nie ma
są bąble czerwone najwięcej w okolicach łokci kolan, kilka na posladkach
jakies jedno na twarzy i pojedyncze na brzuchu. Dodam że nie zmienilam diety
jem to co do tej pory, kupuje w tym samym sklepie, zauważyłam że nasila sie
to rano po przebudzeniu i swędzi, myslalam ze cos mnie w nocy podgryza ale to
wykluczone bo mąż nie ma żadnych obrazen a gdyby cos gryzlo to jego
przypuszczam tez, zauwazylam ze ciągle w tych samych miejscach odnawiają się
bąble, nie wiem robilam sobie w zimie testy alergiczne wyszlo mi na roztocza
ale do tej pory objawami byl katar swedzenie oczu a nie objawy skórne,
zaczyna mnie to marwic bo owszem blednie ale nie znika a nawet jest tego
więcej, piję wapno i loratadyne i nic wiem ze konieczna jest wizyta u lekarza
ale jakos nie moge sie zebrac może mialyscie z czyms takim do czynienia?
Obserwuj wątek
    • Gość: anka Re: dziwne plamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:20
      a może parę pcheł rozrabia?
      • dagmi1 Re: dziwne plamy 15.05.05, 18:28
        wątpię, nie mamy żadnych zwierząt w domu jest czysto, przywlec też nic nie
        przywlekliśmy, a swoją drogą byłoby dziwne że tylko ja padam ich ofiarą nie
        wydaje ci się?
        • Gość: ypsilon Re: dziwne plamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:33
          może to alergia? wez jakis lek antyalergiczny bez recepty i sprawdz czy pomaga...
    • Gość: eciepecie Re: dziwne plamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.05, 18:39
      wcale nie musisz mieć zwierząt - czasem przychodzą z piwnicy (to nie dowcip)
      ale gdyby były pchły, to owszem mąż byłby zapchlony

a byłaś u dermatologa?
      • dagmi1 Re: dziwne plamy 15.05.05, 18:46
        jeszcze nie byłam u dermatologa ale pewnie wpierw odwiedzę alergologa, możliwe
        że to jakaś alergia tylko na co? może zaczęli dodawać coś do jedzenia które
        kupuje bo stale kupuje to samo wiec żaden nowy czynnik, proszek do prania też
        ten sam i nigdy nie mialam problemów, ale już zaczynam się zastanawiać nad tymi
        roztoczmi, bo mam uczulenie na dwa rodzaje, czy to może od tego, chociaż
        wcześniej nie mialam takich objawów ale to jest chyba prawdopodobne
    • Gość: Sandi Re: dziwne plamy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 23:26
      Witam
      Jakis czas temu miałam podobny problem który powtórzył sie kilka razy, nie
      robiłam żadnych testów ale nigdy nie miałam żadnych uczuleń, po długiej
      weryfikacji wszystkiego poczynając od środka do prania po jedenie....itp,
      okazało sie ze, moja mama kilka miesięcy temu sprawiła sobie nowego kotka
      perskiego (oprócz niego mam w domu 3 koty od 8 lat), tylko ze do tego persa
      stosowała puder talk Jonsona (niby dla dzieci i nie powinno uczulac), ale w
      połaczeniu z sierscią na mnie fatalnie działa (plamy jak po pogryzieniu komara
      strasznie swędzące na całym cieletakie jak twoje). Ja dla złagodzenia
      stosowałam nie pamiętam dokładnie nazwy ale cos jak Hydrokrtizon jakoś tak
      poszukam w domu tej maści i napisze Ci jutro dokładna nazwe, kupiłam w aptece
      bez recepty. Mi ta maść pomogła no i oczywiscie mama przestała smarować kota
      zasypka, wiec mam nadzieje ze Tobie tez pomoze. Pozdrawiam Sandi
    • Gość: Sandi Re: dziwne plamy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.05.05, 23:28
      A zapmniałam dodac staraj sie tego nie drapać bo to sie moze własnie roznosic
      po całym ciele, wiem ze łatwo powiedziec ale a trudniej zrobic sama przez to
      przeszłam. POzrdawiam Sandi
      • dagmi1 Re: dziwne plamy 16.05.05, 07:30
        na sierść kota też jestem uczulona ale nie mam żadnego kontaktu z nim objawami
        do tej pory byly spuchnięte oczy, nos i katar lejacy i łzawinenie z oczu, ale
        unikam wszelkich kontaktów z kotem. Dziś rano znów bąble i koszmarnie swędzi
        ide z tym do alergologa dzieki za podpowiedzi moze dostane cos do smarowania na
        te opuchlizny, ale swoją drogą żeby na strość czlowwiek się uczulał przesada
    • abbra Re: dziwne plamy 16.05.05, 15:21
      W piwnicy w naszym bloku od lat są pchły - po każdej wizycie w piwnicy ( chodzi
      tylko mój mąż - ja nie byłam już chyba z 10 lat ! ) jestem na drugi dzień cała
      w bąblach - a mój mąż nie . To chyba tak jak z komarami - jednych gryzą , a
      innych nie uncertain . Ostatnio wzięliśmy się na sposób- po powrocie z piwnicy
      ciuchy od razu do prania - jakoś się udaje ( na razie ) smile
    • abbra Re: dziwne plamy 16.05.05, 15:22
      albo może to jakieś inne robale...?
    • Gość: Sandi Re: dziwne plamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 15:29
      Czesć ta masc nazywa sie dokładnie HYDROCORTISONUM mi pomogła moze i Tobie
      pomoze, jesli pojdziesz do lekarza to napisz co Ci poradził, bo ja za kazdym
      razem miałam się wybrać do lekarza i nie miałam sposobności, bo po tej maści
      szybko mi to znikało a ja miałam umowiona wizyte za pare dni. Wiec daj znać do
      Ci lekarz powiedział. Pozdrawiam Sandi
      • dagmi1 Re: dziwne plamy 18.05.05, 14:22
        bylam dzis u lekarza, wczoraj wieczorem myślałam że trafię na pogotowie w ciągu
        10 minut wyszły mi bąble pod pachami tzn na całej długości tłowia do samego
        pasa. I dodatkowo oku mi spuchło tak porządnie, rano wczoraj obudziłam się z
        opuchniętym drugim okiem i ustami jak murzyn, i wiecie co mi lekarz dzis
        powiedział, po pierwsze dzis nie mialam już plam i tłumaczę że mi to raz
        wychodzi raz schodzi i trudno mi powiedziec kiedy znowu to wystąpi, powiedziala
        zebym przyszla jak mi to wyjdzie, dała skierowania na badania krwi i receprtę
        na Rotadinni (tabletki) poczekam chyba do wizyty u alergologa bo ta mnie i mój
        problem zbyła,
        • dagmi1 Re: dziwne plamy 22.05.05, 19:40
          W końcu trafiłam na pogotowie w nocy z piątku na sobote. Obudziłam się w nocy z
          opuchlizną na twarzy, usta spuchnięte po prostu makabra dodatkowo te plamy,
          podali mi do rana kroplówkę z davexenem (silny lek sterydowy) i następnego dnia
          opuchlizna zeszła częściowo, zrobiłam porządne testy na alergię i na 90
          badanych alergenów na 17 jestem uczulona, nie wiadomo w sumie co u mnie
          wywołało tzw obrzęk Quinckiego bo w sumie poprzedniego dnia mialam do czynienia
          z conajmniej kilkoma alergenami i okazuje się że jestem uczulona na leki z
          grupy kwasów acetylosalicylowych i salicylowych a na dodatek w ten feralny
          piątek walnęłam sobie ibuprofen bo czułam że zaczynam się żle czuć (nigdy
          wcześniej leki mnie nie uczulały) teraz czeka mnie dokładna diagnoza u
          alergologa i długie leczenie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka