Dodaj do ulubionych

co to znaczy ?

21.05.05, 11:44
co może oznaczać swędzenie włosów łonowych ? czy dlatego że ich nie golę ?
czy mogłam się zarazic od kogoś z domu siedząc na tym samym sedesie ?
Obserwuj wątek
    • to_jaaa Re: co to znaczy ? 21.05.05, 18:51
      swędzą cię włosy czy skóra?
      • Gość: Magda Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 22:12
        raczej włosy nieraz aż mnie bolą jak je dotykam uncertain ale gdy sie drapię skóra
        jest zaczerwieniona ... może mam ich za dużo ?
    • nicciekawego Re: co to znaczy ? 21.05.05, 22:17
      Ja radzę ogolić się całkiem,jeżeli skóra dalej będzie swędziała należy wybrać
      się di ginekologa.
      Pozdrawiam
      • kurova Re: co to znaczy ? 21.05.05, 23:27
        Gdy przygotowywano mnie do cc, golono mi włoski łonowe,po wyjściu ze szpitala z
        dzieckiem, strasznie mnie tam swędziało, ale zwalałam to na odrastające włosy,
        jednak okazało się ,że to coś innego, prawdopodobnie zarażono mnie grzybicą,
        pomogło smarowanie Clotrimazolem, ale musisz smarować nawet jak objawy ustąpią,
        bo inaczej wróci.
        • Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 22.05.05, 09:24
          ale ja mam doperio 16 lat .. nie miałam jeszcze nawet chłopaka poważnego żeby
          móc z nim miec jakikolwiek kontakt seksualny ... a raczej swędzą mnie włosy bo
          nieraz aż bola jak je dotykam ..a m oże to skóra ? nie wiem .. ale gdy się
          drapię to skóra jest czerwona ...
          • Gość: zaneta Re: co to znaczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:31
            To może jednak uznajmy, że swędzi cię skóra, bo złapałaś np. coś takiego:

wszawica łonowa - wywołuje ją wesz łonowa. Zakażenie jest przenoszone podczas
            kontaktu seksualnego, ale również przez prześcieradła, odzież, ręczniki,
            przybory toaletowe. Objawem jest świąd skóry.

albo
            serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51173,,,,37394676,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html
            • Gość: zaneta Re: co to znaczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:35
              albo
              serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51173,,,,37394668,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html
            • Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 22.05.05, 17:07
              słyszeliscie o wkładkach które sprawdzają czy masz jakąś infekcję ? a jak tak
              to jak si one nazywają ?
    • Gość: Ewa Re: co to znaczy ? IP: *.aster.pl 22.05.05, 23:12
      A może po prostu nosisz zbyt przylegające do ciała majteczki?Jeśli są zbyt
      obcisłe,a masz dość długie włosy łonowe,to bardzo prawdopodobne jest,że
      będziesz czuła taki swoisty bół,swędzenie powiedzmy włosów.Ja tak kiedys
      miałam,więc wg mnie może to być jedna z opcji.
      • Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 13:07
        wiesz sparwdzę to i przez kilka dni bede nosic luzne majtki ... mam nadzieję ze
        masz rację smile

ps. a co z tymi wkładkami ? słyszał ktos o nich ?
    • Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 14:58
      to swędzenie nie jest związane z majtkami.....
      • to_jaaa Re: co to znaczy ? 31.05.05, 15:01
        o rany
        naprawdę chodziłaś cały czas w luźnych majtkach i sprawdzałaś, czy dalej
        swędzi???
        • Gość: kicia Re: co to znaczy ? IP: 217.17.32.* 31.05.05, 16:14
          Włosy nie mogą ją swędzieć-nie maja receptorów czuciowych!Jak wogóle można
          odróżnić czy swędzą "włosy czy skóra"?????
          Więc ustalmy że swędzi ją skóra: pełno przyczyn! Nie ważne ile lat, w szkole w
          szatni siadacie wszystkie pupami w krótkich gaciach albo na gimanstycznej, w
          toalecie - chwilowa mniejsza odporoność organizmu i grzybica złapana. mierzysz
          kostium kąpielowy po kimś z infekcją i masz za tydzień to samo! Okazji jest
          pełno. Może to alergia na przykład na wkładki higieniczne, podpaski, proszek do
          prania, płyn do płukania albo mydło? albo cokolwiek innego - uczulać może
          wszystko. Przy dotyku boli bo jak drapiesz to podrażniasz, tam jest wszystko
          delikatne. Może zapalenie mieszków włosowych? To by tłumaczyło dlaczego boli
          dotykanie włosów. Umyj się rumiankiem przez parę dni chodz w bawełnie i bez
          wkładek, w nieobcisłych dzinsach tylko jakichś luźniejszych albo spódnicy. Jak
          nie minie to do lekarza nie ma rady przez internet się nie wyleczysz to może
          być rzeczywiście grzybica ale jeśli nie masz upławów to raczej nie. Clotrimazol
          możesz spokojnie sobie kupić i smarować nawet kilka razy dziennie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka