magdunia188 21.05.05, 11:44 co może oznaczać swędzenie włosów łonowych ? czy dlatego że ich nie golę ? czy mogłam się zarazic od kogoś z domu siedząc na tym samym sedesie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Magda Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 22:12 raczej włosy nieraz aż mnie bolą jak je dotykam ale gdy sie drapię skóra jest zaczerwieniona ... może mam ich za dużo ? Odpowiedz Link Zgłoś
nicciekawego Re: co to znaczy ? 21.05.05, 22:17 Ja radzę ogolić się całkiem,jeżeli skóra dalej będzie swędziała należy wybrać się di ginekologa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: co to znaczy ? 21.05.05, 23:27 Gdy przygotowywano mnie do cc, golono mi włoski łonowe,po wyjściu ze szpitala z dzieckiem, strasznie mnie tam swędziało, ale zwalałam to na odrastające włosy, jednak okazało się ,że to coś innego, prawdopodobnie zarażono mnie grzybicą, pomogło smarowanie Clotrimazolem, ale musisz smarować nawet jak objawy ustąpią, bo inaczej wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 22.05.05, 09:24 ale ja mam doperio 16 lat .. nie miałam jeszcze nawet chłopaka poważnego żeby móc z nim miec jakikolwiek kontakt seksualny ... a raczej swędzą mnie włosy bo nieraz aż bola jak je dotykam ..a m oże to skóra ? nie wiem .. ale gdy się drapię to skóra jest czerwona ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaneta Re: co to znaczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:31 To może jednak uznajmy, że swędzi cię skóra, bo złapałaś np. coś takiego: wszawica łonowa - wywołuje ją wesz łonowa. Zakażenie jest przenoszone podczas kontaktu seksualnego, ale również przez prześcieradła, odzież, ręczniki, przybory toaletowe. Objawem jest świąd skóry. albo serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51173,,,,37394676,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaneta Re: co to znaczy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:35 albo serwisy.gazeta.pl/zdrowie/2,51173,,,,37394668,P_MEDIMEDIA_CHOROBY.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 22.05.05, 17:07 słyszeliscie o wkładkach które sprawdzają czy masz jakąś infekcję ? a jak tak to jak si one nazywają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: co to znaczy ? IP: *.aster.pl 22.05.05, 23:12 A może po prostu nosisz zbyt przylegające do ciała majteczki?Jeśli są zbyt obcisłe,a masz dość długie włosy łonowe,to bardzo prawdopodobne jest,że będziesz czuła taki swoisty bół,swędzenie powiedzmy włosów.Ja tak kiedys miałam,więc wg mnie może to być jedna z opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 13:07 wiesz sparwdzę to i przez kilka dni bede nosic luzne majtki ... mam nadzieję ze masz rację ps. a co z tymi wkładkami ? słyszał ktos o nich ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdunia188 Re: co to znaczy ? IP: *.sanok.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 14:58 to swędzenie nie jest związane z majtkami..... Odpowiedz Link Zgłoś
to_jaaa Re: co to znaczy ? 31.05.05, 15:01 o rany naprawdę chodziłaś cały czas w luźnych majtkach i sprawdzałaś, czy dalej swędzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: co to znaczy ? IP: 217.17.32.* 31.05.05, 16:14 Włosy nie mogą ją swędzieć-nie maja receptorów czuciowych!Jak wogóle można odróżnić czy swędzą "włosy czy skóra"????? Więc ustalmy że swędzi ją skóra: pełno przyczyn! Nie ważne ile lat, w szkole w szatni siadacie wszystkie pupami w krótkich gaciach albo na gimanstycznej, w toalecie - chwilowa mniejsza odporoność organizmu i grzybica złapana. mierzysz kostium kąpielowy po kimś z infekcją i masz za tydzień to samo! Okazji jest pełno. Może to alergia na przykład na wkładki higieniczne, podpaski, proszek do prania, płyn do płukania albo mydło? albo cokolwiek innego - uczulać może wszystko. Przy dotyku boli bo jak drapiesz to podrażniasz, tam jest wszystko delikatne. Może zapalenie mieszków włosowych? To by tłumaczyło dlaczego boli dotykanie włosów. Umyj się rumiankiem przez parę dni chodz w bawełnie i bez wkładek, w nieobcisłych dzinsach tylko jakichś luźniejszych albo spódnicy. Jak nie minie to do lekarza nie ma rady przez internet się nie wyleczysz to może być rzeczywiście grzybica ale jeśli nie masz upławów to raczej nie. Clotrimazol możesz spokojnie sobie kupić i smarować nawet kilka razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś