Dodaj do ulubionych

POLIPY na szyjce macicy

01.06.05, 11:47
Wlasnie lekarz wykryl u mnie małe polipy na szyjce macicy.Muszę pokazać się
po wakacjach (chce zobaczyc w jakim tempie rosną)i wtedy zadecyduje o dalszym
leczeniu.
Może wiecie co to jest i czy jest to groźne??!!
Obserwuj wątek
    • perlai Re: POLIPY na szyjce macicy 01.06.05, 14:14
      zdarza się podobno często. jestem właśnie po zabiegu usunięcia takiego polipa.
      podobno jest z nimi różnie. mogą rosnąć szybko albo wcale. mogą być groźne, ale
      nie muszą. mogą być przyczyną raka szyjki macicy albo początkiem endometriozy.
      mój lekarz zdecydował o ich szybkim usunięciu, bo czeka mnie jeszcze transfer
      (icsi) i taki polip mógłby go fizycznie uniemożliwić.
      • Gość: Gocha Re: POLIPY na szyjce macicy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.06.05, 11:54
        Dziewczyny, które miały "przygody" z polipami powiedzcie cos o swoich
        doświadczeniach, wynikach leczenia, obserwacjach...
        • Gość: anava Re: POLIPY na szyjce macicy IP: 217.97.238.* 14.06.05, 13:54
          Miałam usuwany polip trzy miesiące temu. Mój gin powiedział że trzeba zrobić to
          szybko i od razu łyżeczkowanie macicy. Po usunięciu wzięli wycinek do badania
          histopatologicznego, na wynik czeka się ok.2 tygodni. Podobno 90% to polipów
          jest niezłośliwych ale lekarz ma obowiązek przekazania do laboratorium. Miałam
          stres przed zabiegiem i to spory. Teraz nie myślę że to coś okropnego - zabieg
          w znieczuleniu ogólnym więc nic nie czujesz, a po wybudzeniu trochę boli
          podbrzusze i może być lekkie krwawienie.
          Głowa do góry, będzie dobrzesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka