Gość: ice-tea IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:14 Czesc! Czy to prawda, że leczenie nadżerki przeprowadza się po wyleczeniu wszelkiech infekcji, zapalenia? (np.w przypadku nawracającej grzybicy) Monika Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fiszki Re: leczenie nadżerki 04.10.05, 15:07 Tak, najpierw leczy się wszystkie stany zapalne, potem cytologia i zależności od wyniku lekarz dobiera sposób leczenia Odpowiedz Link Zgłoś
marsze3 Re: leczenie nadżerki 05.10.05, 10:53 Witam. Trzeba wyleczyć wszystkie stany zapalne i dopiero wtedy leczyć nadżerkę , ja osobiście miałam wypalaną laserem , polecam ani śladu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilia-wanilia Re: leczenie nadżerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:39 Wypalaną laserem? Bolało? Jaką miałas grupę cytologii? Rodziłas już dzieci? Podobno nie usuwa się kobietom, które nie rodził.. Odpowiedz Link Zgłoś
marsze3 Re: leczenie nadżerki 10.10.05, 16:14 Tak laserem.Nie rodziłam a jaką grupę nie pamiętam. Trochę bolało ale można wytrzymać , jak jesteś wrażliwa na ból to można wziąść znieczulenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisi Re: leczenie nadżerki IP: *.orange.pl 05.10.05, 13:45 Ja też miałam usuwaną laserowo. Faktycznie trzeba mieć wyleczone ewentualne zaalenia. Moj lekarz powiedzial kiedyś nie usuwalikobietom ktore nie rodziły - ze względu na blizny po wypalance. Obecnie po leczeniu ich nie ma - przynajmniej po laserze i robią. Odpowiedz Link Zgłoś
goniek.m Re: leczenie nadżerki 11.10.05, 10:26 Dziewczyny a jak to jest z nadżerką w ciąży, przed wakacjami jak byłam u swojego gina powiedział że po lecie weźmiemy się za leczenie bo mam nadżerkę w minimalnym stopniu a na jesień będzie lepiej bo zastosuję jakieś kwasy?już nie pamiętam dokładnie (powiedział że to mały stopień ale przed planowaną ciążą będzie trzeba to wyleczyć bo w ciąży się kompilkuje) no a ja po lecie zaszłam w nieplanowaną ciążę, zaraz zaczynam trzeci miesiąc ale w tym zaskoczeniu i przejęciu nową sytuacją i dzidzią zupełnie o nadżerce zapomniałam. czy wiecie jak to jest w ciąży czy się jakoś leczy czy jak jest w znikoma to dopiero po ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
niusia1803 Re: leczenie nadżerki 11.10.05, 13:11 W ciąży nie usuwa się nadżerki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
goniek.m Re: leczenie nadżerki 11.10.05, 13:16 ok, dzieki - tak wlasnie myslalam ale zawsze lepiej się upewnić a wizyte dopiero mam za dwa tyg i nie chcialam akurat tym sobie zaprzatac glowy Odpowiedz Link Zgłoś