Gość: kobietka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:22 Witam od jakis 2 lat mecze sie z nawrotami grzybicy pochwy. Jak wylecze to znow za 2 miesice wraca. Zaczyna mnie to draznic( Jak znacie dobrego ginekologa ktory wam pomogl, podajcie jego namiary prosze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 10:23 a przepraszam, w Toruniu czy w Rzeszowie? wszystko masz tutaj forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobietka Grzybica - polec dobrego ginekologa - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:12 Witam zapomnialam powiedziec ze jestem z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa - Warszaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:18 Zajrzyj tu; f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=1020 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 15:19 Ja nie jestem z Warszawy, ale grzybicy (kiedyś nieodłącznej towarzyszki) nie mam już od 5 lat, czyli od czasu, gdy posłuchałam mojego ginekologa, i: - zaczęłam używać do mycia tylko szarego mydła, - prawie całkowicie zrezygnowałam z tamponów. Proste i skuteczne - może i dla Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:40 czytalam liste ginekologow z "bialej listy - warszawa" ale wiekszosc wypowiedzi jest na temat - prowadzenia ciazy. ja szukam kogos kto zna sie na infekcjach. o dzidziusi pomysle pozniej. dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 16:41 kobietko, przy takich nawracajacych stanach powinnas zainteresowc sie, czy nie masz przypadkiem grzybicy jelit, no i dietą antygrzybiczą Odpowiedz Link Zgłoś
kabaciki Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 16:55 a jak sparwdza sie czy nie ma grzybicy jelit? mam nawracajace grzybice od paru lat i nigdy żaden lekarz mi czegoś takiego nie zaproponował. a miałam ich wielu. no i jaka jest dieta antygrzybiczna. wiem, że nie powinno jesć sięsłodyczy (ale ja ich nie jadam), nie pije alkoholu (mało) i co jeszcze?....... dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 17:21 w necie jest mnostwo o kandydozie, wrzuc Candida, np. naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm wiem, ze mozna badac kał i jesli wynik jest +++ to juz jest przerost; kiedys pisano na Zdrowiu o takim domowym sposobie sprawdzenia, czy przerost grzybow nas dotyczy, a mianowicie rano, na czczo, nalezy napluc do szklanki z czysta woda, jesli po okolo godzinie utworzy sie rodzaj meduzy z dlugimi cienkimi nitkami, to problem jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobietka Candida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:56 Do no1teresa Witam cie robilas juz badania na obecnosc Candida. Jesli mozesz polecic jakas dobra kliniekie gdzie moge zrobic takie badanie i gdzie mogla bym sie wyleczyc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
no1teresa Re: Candida 01.07.05, 15:18 no wiec nie robilam badan i nie jestem w stanie polecic, niestety mialam bardzo uzasadnione podejrzenia, ze ten problem mnie dotyczy (niejasne swędzenia, ktore nie reagowaly na srodki zewnętrzne), ale poniewaz interesuje sie medycyna chinska i ziolami na jej bazie, to sobie zrobilam kuracje wewnetrzna i przeszlo, to bylo rok temu a teraz powtarzam taka kuracje profilaktycznie, bo po lekturze ksiazki Josefa Jonasa "Zagadki zdrowia", w ktorej nazywa nadchodzace czasy era alergii i grzybow, to tez byscie wiedzialy, ze warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Candida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:05 "to sobie zrobilam kuracje wewnetrzna" Jak wyglada taka terapia, gdzie moge ja znalezc. Bardzo chetnie sobie zrobie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:05 sokro juz tak o grzybicy wątek sie ciagnie to czy ktos mize mi powiedziec jakie sa wszystkie objawy?? HELP z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weana Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 81.219.88.* 02.07.05, 13:16 Pozbyłam sie grzybicy pijąc codziennie kropelki citrosept. No i zero słodyczy, bo grzyby się w tym mnożą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 10:04 Mi citrosept nie pomógł. Povidone Jodine - tak polecane - też nie.Słodycze jem baaaaaaardzo sporadycznie, nie używam tamponów, mydło szare od lat, bieliznę piorę w 90 stopniach,potem prasuję, no a o kochaniu się z męzem nie wspomnę, chyba niedługo zaczniemy przeżywać kryzys małżeński . No i w tym miesiącu wydałam na gin.300zł + 200zł na leki . Chyba muszę zmienić pracę, bo nie wyrabiam . A propos, ginekologów zmianiałam już kilkakrotnie, leki też i te doustne i te ... . Jestem w trakcie następnego leczenia .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 10:09 Jeszcze jedno, może mi ktoś poradzi. Częstą przyczyną grzybic są antybiotyki. Jestem w trakcie leczenia grzybicy i czuję, że dzisiaj lekarka przepisze mi antybiotyki (mam chyba zapalenie oskrzeli). Czy Lakcid wystarczy czy jeszcze można brać coś osłonowo? Słyszałam, że niektóre dziewczyny brały na wszelki wypadek Flukonazole - uzasadnione? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golden24 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 05.07.05, 11:57 Ja tez mam podobny problem, nawracajace infekcje grzybicze.Kucie, pieczenie, swedzenie itp. Tez juz probowalam wiele rzeczy, a to cholerstwo ciagle nawraca. Zapisalam sie nawet na wizyte do homeopaty, moze on mi cos pomoze ? Mozesz ruwniez brac Nutriplant, on mam podobne dzialanie jak Lakcid.20 kapsulek dosustnych kosztuje ok. 10 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aleksandra Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:55 Witam doczytalam sie ze jest taki srodek srebro koloidalne, ktore wspomaga walke z gzrbica i nie tylko. Postaram sie tego sprubowac i powiem o wynikach. oto link ktory powie cos blizej o tym srodku www.suplementydiety.pl/index.php?id=3 Po za tym do podmywania uzywam plynu z drzewkiem herbacianym, ktory ma dzialanie przeciw grzybiczne. Mam cicha nadzieje ze to moze pomoze, bo mam dosc tych dolegliwosci Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mamatymcia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 05.07.05, 12:26 ja proponowałabym poprosic jakiegokolwiek gina o globulki Betadine. Zuzyłam 12 sztuk tego specyfiku..i nie mialam grzybicy od lipca 2003..a wczesniej raz na miesiąc..a przy dobrych układach raz na dwa...koszmar bo nic nie pomagało. Te globulki przepisał mi dr Andrzej Wincewicz, przyjmuje na Hożej..i za to jestem mu wdzieczna..ale nie polecam go absolutnie bo jest poootwornie zarozumiały i jedyne co sie dla niego liczy to wyciąganie kasy (wytrzymalam u niego tylko 4 mies ciązy..wydawałam prawie cala pensje..na "zagrozoną" w jego mniemaniu ciąze..co było kompletna bzdura..coz..czlowiek uczy sie na błedach. pozdrawiam Ania (moge polecic dr Adama Muszynskiego z Piaseczna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 19:44 Betadine też przerabiałam, nawet odczułam poprawę ale tak niefortunnie się zdarzyło, że miałam większą imprezę (dużo alkoholu, bardzo mało snu). No i 2 dni później miałam reinfekcję - grzybica odezwała się ze zdwojoną siłą. Sądzę, że to właśnie ten alkohol to spowodował.Miałam już tak kiedyś. No i musiałam zmienić globulki na Nystatynę. No i nie pomogło. Teraz biorę Natamycynę (1globulka), więc jeszcze nie znam efektów. Co do Betadiny wydaje mi się dość dobra, zawiera jodynę, a ta podobno niszczy wszystko i grzyby i bakterie. Po tej kuracji mam się smarować kremem Oekolp - uodparnia wejście pochwy na bakterie. Wydało mi się to dośc ciekawe, dużo już wiem o grzybicy ale o takim kremie nie słyszałam. Zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
aniawisniewska Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 12.07.05, 11:31 Poczytaj sobie f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822 Ja wypróbowałam chyba wszystkie leki dostępne na rynku i co miesiąc to samo koszmar.U mnie pomogło odstawienie tabletek anty, które brałam przez 8 lat, i wraz z nimi pojawiła sie grzybica. Efekt tez nie był od razu, dopiero po pół roku wszystko się unormowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 217.96.36.* 12.07.05, 11:45 Hej hej, mam ten sam problem, na leki, lekarzy i badania wydałam conajmniej równowartość niezłych wczasów, przetestowałam wszelki metody naturalne, a teraz została mi ostatnia tj. kuracja cebulą, jestem w trakcie leczenia, powiedziałam, że nie pójde juz do gina, bo co miesiąc nowe antybiotyki i cor miesiąć jest gorzej, mąż ma wykończony żołądek od tych leków forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=25574391&v=2&s=0 Ciekawe czy to pomoże.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 213.17.171.* 12.07.05, 14:13 U mnie ostatnio wraca i narazie Tantum Rosa - irygacje + lactovaginal, jak trochę piecze i swędzi to clortimazol i na mężczyzny penisa ; ) A z tą cebulą to działa ? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda39 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 13.07.05, 10:44 Zobaczymy czy ta cebula zadziała, pewnie nie ale chwytam się wszystkiego.Dzisiaj ostatni dzien cebulowania, aha, mąż też sobie nakłada cebulę , trochę mu niewygodnie ale jest twardy.Może pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
calda Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 13.07.05, 10:53 Ja tez mam nawracajace infekcje.I postanowilam,ze juz do ginekologa nie pojde.Tyle kasy juz wydalam na leczenie i na wyzyty i bez rezultatow.Teraz postanowilam pojsc do homeopaty z moim problemem.Przepisal mi masc i tabletki homeopatyczne, zaczelam je od wczoraj brac.W poniedzialek mam sie z nim skontaktowac i powiedziec czy sa jakies rezultaty czy nie.To moja ostatnia deska ratunku.Juz mam dos swedzenia, pieczenia, kucia, ogolnego dyskomfortu. Odpowiedz Link Zgłoś