Dodaj do ulubionych

Grzybica - polec dobrego ginekologa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:22
Witam od jakis 2 lat mecze sie z nawrotami grzybicy pochwy.
Jak wylecze to znow za 2 miesice wraca.
Zaczyna mnie to draznicsad(
Jak znacie dobrego ginekologa ktory wam pomogl, podajcie jego namiary prosze.
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 10:23
      a przepraszam, w Toruniu czy w Rzeszowie?
      wszystko masz tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
    • Gość: Kobietka Grzybica - polec dobrego ginekologa - Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:12
      Witam zapomnialam powiedziec ze jestem z Warszawy smile
      • Gość: monika Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa - Warszaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:18
        Zajrzyj tu;
        f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822&start=1020
    • Gość: ela Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.05, 15:19
      Ja nie jestem z Warszawy, ale grzybicy (kiedyś nieodłącznej towarzyszki) nie
      mam już od 5 lat, czyli od czasu, gdy posłuchałam mojego ginekologa, i:
      - zaczęłam używać do mycia tylko szarego mydła,
      - prawie całkowicie zrezygnowałam z tamponów.

Proste i skuteczne - może i dla Ciebie?
    • Gość: kobietka Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 15:40
      czytalam liste ginekologow z "bialej listy - warszawa"
      ale wiekszosc wypowiedzi jest na temat - prowadzenia ciazy.
      ja szukam kogos kto zna sie na infekcjach.
      o dzidziusi pomysle pozniej.
      dziekuje za odpowiedzi
    • no1teresa Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 16:41
      kobietko, przy takich nawracajacych stanach powinnas zainteresowc sie, czy nie
      masz przypadkiem grzybicy jelit, no i dietą antygrzybiczą
      • kabaciki Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 16:55
        a jak sparwdza sie czy nie ma grzybicy jelit? mam nawracajace grzybice od paru
        lat i nigdy żaden lekarz mi czegoś takiego nie zaproponował. a miałam ich
        wielu.
        no i jaka jest dieta antygrzybiczna. wiem, że nie powinno jesć sięsłodyczy (ale
        ja ich nie jadam), nie pije alkoholu (mało) i co jeszcze?.......
        dziekuje
        • no1teresa Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 30.06.05, 17:21
          w necie jest mnostwo o kandydozie, wrzuc Candida, np.
          naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm
          wiem, ze mozna badac kał i jesli wynik jest +++ to juz jest przerost;
          kiedys pisano na Zdrowiu o takim domowym sposobie sprawdzenia, czy przerost
          grzybow nas dotyczy, a mianowicie rano, na czczo, nalezy napluc do szklanki z
          czysta woda, jesli po okolo godzinie utworzy sie rodzaj meduzy z dlugimi
          cienkimi nitkami, to problem jest
          • Gość: Kobietka Candida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:56
            Do no1teresa smile
            Witam cie robilas juz badania na obecnosc Candida.
            Jesli mozesz polecic jakas dobra kliniekie gdzie moge zrobic takie badanie i
            gdzie mogla bym sie wyleczyc.
            pozdrawiam
            • no1teresa Re: Candida 01.07.05, 15:18
              no wiec nie robilam badan i nie jestem w stanie polecic, niestety
              mialam bardzo uzasadnione podejrzenia, ze ten problem mnie dotyczy (niejasne
              swędzenia, ktore nie reagowaly na srodki zewnętrzne), ale poniewaz interesuje
              sie medycyna chinska i ziolami na jej bazie, to sobie zrobilam kuracje
              wewnetrzna i przeszlo, to bylo rok temu
              a teraz powtarzam taka kuracje profilaktycznie, bo po lekturze ksiazki Josefa
              Jonasa "Zagadki zdrowia", w ktorej nazywa nadchodzace czasy era alergii i
              grzybow, to tez byscie wiedzialy, ze warto
              • Gość: Aleksandra Re: Candida IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:05
                "to sobie zrobilam kuracje wewnetrzna"
                Jak wyglada taka terapia, gdzie moge ja znalezc.
                Bardzo chetnie sobie zrobie.
                Pozdrawiam
        • Gość: asia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 11:05
          sokro juz tak o grzybicy wątek sie ciagnie to czy ktos mize mi powiedziec jakie
          sa wszystkie objawy?? HELP

z góry dziekismile
          • Gość: weana Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 81.219.88.* 02.07.05, 13:16
            Pozbyłam sie grzybicy pijąc codziennie kropelki citrosept. No i zero słodyczy,
            bo grzyby się w tym mnożą.
    • Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 10:04
      Mi citrosept nie pomógł. Povidone Jodine - tak polecane - też nie.Słodycze jem
      baaaaaaardzo sporadycznie, nie używam tamponów, mydło szare od lat, bieliznę
      piorę w 90 stopniach,potem prasuję, no a o kochaniu się z męzem nie wspomnę,
      chyba niedługo zaczniemy przeżywać kryzys małżeński smile.
      No i w tym miesiącu wydałam na gin.300zł + 200zł na leki sad. Chyba muszę
      zmienić pracę, bo nie wyrabiam smile. A propos, ginekologów zmianiałam już
      kilkakrotnie, leki też i te doustne i te ... .
      Jestem w trakcie następnego leczenia ....
    • Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 10:09
      Jeszcze jedno, może mi ktoś poradzi. Częstą przyczyną grzybic są antybiotyki.
      Jestem w trakcie leczenia grzybicy i czuję, że dzisiaj lekarka przepisze mi
      antybiotyki (mam chyba zapalenie oskrzeli). Czy Lakcid wystarczy czy jeszcze
      można brać coś osłonowo? Słyszałam, że niektóre dziewczyny brały na wszelki
      wypadek Flukonazole - uzasadnione?
      • Gość: golden24 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.bzmw.gov.pl / 194.30.179.* 05.07.05, 11:57
        Ja tez mam podobny problem, nawracajace infekcje grzybicze.Kucie, pieczenie,
        swedzenie itp.
        Tez juz probowalam wiele rzeczy, a to cholerstwo ciagle nawraca.
        Zapisalam sie nawet na wizyte do homeopaty, moze on mi cos pomoze ?
        Mozesz ruwniez brac Nutriplant, on mam podobne dzialanie jak Lakcid.20 kapsulek
        dosustnych kosztuje ok. 10 zł
    • Gość: Aleksandra Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:55
      Witam doczytalam sie ze jest taki srodek srebro koloidalne, ktore wspomaga
      walke z gzrbica i nie tylko. Postaram sie tego sprubowac i powiem o wynikach.
      oto link ktory powie cos blizej o tym srodku
      www.suplementydiety.pl/index.php?id=3
      Po za tym do podmywania uzywam plynu z drzewkiem herbacianym, ktory ma
      dzialanie przeciw grzybiczne.
      Mam cicha nadzieje ze to moze pomoze, bo mam dosc tych dolegliwoscisad
      Pozdrawiam
    • mamatymcia Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 05.07.05, 12:26
      ja proponowałabym poprosic jakiegokolwiek gina o globulki Betadine. Zuzyłam 12
      sztuk tego specyfiku..i nie mialam grzybicy od lipca 2003..a wczesniej raz na
      miesiąc..a przy dobrych układach raz na dwa...koszmar bo nic nie pomagało. Te
      globulki przepisał mi dr Andrzej Wincewicz, przyjmuje na Hożej..i za to jestem
      mu wdzieczna..ale nie polecam go absolutnie bo jest poootwornie zarozumiały i
      jedyne co sie dla niego liczy to wyciąganie kasy (wytrzymalam u niego tylko 4
      mies ciązy..wydawałam prawie cala pensje..na "zagrozoną" w jego mniemaniu
      ciąze..co było kompletna bzdura..coz..czlowiek uczy sie na błedach. pozdrawiam Ania
      (moge polecic dr Adama Muszynskiego z Piaseczna)
    • Gość: fiska1 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: *.chello.pl 05.07.05, 19:44
      Betadine też przerabiałam, nawet odczułam poprawę ale tak niefortunnie się
      zdarzyło, że miałam większą imprezę (dużo alkoholu, bardzo mało snu). No i 2
      dni później miałam reinfekcję - grzybica odezwała się ze zdwojoną siłą. Sądzę,
      że to właśnie ten alkohol to spowodował.Miałam już tak kiedyś. No i musiałam
      zmienić globulki na Nystatynę. No i nie pomogło. Teraz biorę Natamycynę
      (1globulka), więc jeszcze nie znam efektów. Co do Betadiny wydaje mi się dość
      dobra, zawiera jodynę, a ta podobno niszczy wszystko i grzyby i bakterie.
      Po tej kuracji mam się smarować kremem Oekolp - uodparnia wejście pochwy na
      bakterie. Wydało mi się to dośc ciekawe, dużo już wiem o grzybicy ale o takim
      kremie nie słyszałam. Zobaczymy...
    • aniawisniewska Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 12.07.05, 11:31
      Poczytaj sobie
      f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=736822
      Ja wypróbowałam chyba wszystkie leki dostępne na rynku i co miesiąc to samo
      koszmar.U mnie pomogło odstawienie tabletek anty, które brałam przez 8 lat, i
      wraz z nimi pojawiła sie grzybica. Efekt tez nie był od razu, dopiero po pół
      roku wszystko się unormowało.
    • Gość: jagoda Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 217.96.36.* 12.07.05, 11:45
      Hej hej, mam ten sam problem, na leki, lekarzy i badania wydałam conajmniej
      równowartość niezłych wczasów, przetestowałam wszelki metody naturalne, a teraz
      została mi ostatnia tj. kuracja cebulą, jestem w trakcie leczenia,
      powiedziałam, że nie pójde juz do gina, bo co miesiąc nowe antybiotyki i cor
      miesiąć jest gorzej, mąż ma wykończony żołądek od tych leków
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=25574391&v=2&s=0
      Ciekawe czy to pomoże....
      • Gość: Kaja Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa IP: 213.17.171.* 12.07.05, 14:13
        U mnie ostatnio wraca i narazie Tantum Rosa - irygacje + lactovaginal, jak
        trochę piecze i swędzi to clortimazol i na mężczyzny penisa ; )
        A z tą cebulą to działa ?
        • jagoda39 Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 13.07.05, 10:44
          Zobaczymy czy ta cebula zadziała, pewnie nie ale chwytam się
          wszystkiego.Dzisiaj ostatni dzien cebulowania, aha, mąż też sobie nakłada
          cebulę wink, trochę mu niewygodnie ale jest twardy.Może pomoże.
          • calda Re: Grzybica - polec dobrego ginekologa 13.07.05, 10:53
            Ja tez mam nawracajace infekcje.I postanowilam,ze juz do ginekologa nie
            pojde.Tyle kasy juz wydalam na leczenie i na wyzyty i bez rezultatow.Teraz
            postanowilam pojsc do homeopaty z moim problemem.Przepisal mi masc i tabletki
            homeopatyczne, zaczelam je od wczoraj brac.W poniedzialek mam sie z nim
            skontaktowac i powiedziec czy sa jakies rezultaty czy nie.To moja ostatnia
            deska ratunku.Juz mam dos swedzenia, pieczenia, kucia, ogolnego dyskomfortu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka