Dodaj do ulubionych

bol brzucha

02.08.02, 16:22
Pani Doktor,

Mam 25 lat i od zawsze podczas miesiaczki mam silne bole
podbrzusza. Bol zaczyna sie juz okolo 5-7 dni przed okresem, ale na
poczatku nie nie jest silny. Najgorzej jest przez pierwszy dzien
miesiaczki i wszystko mija w drugim, maksymalnie trzecim dniu.
Ginekolog stwierdzil, ze wszystko jest ze mna w porzadku (nie liczac malej
nadzerki). Ostatnio
jednak w 6 czy 7 dniu cylku bezposrednio po stosunku zaczal bolec
mnie brzuch i bolal przez 3 dni (bol taki jak przy miesiaczce). Czy
nalezy sie tym niepokoic?
Serdecznie dziekuje za odpowiedz,
Pozdrawiam,
B

Obserwuj wątek
    • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 16:31
      Mam DOKLADNIE takie same objawy jak Ty. Ginekolog powiedziala mi ze nie ma sie
      czym martwic, ja sie jednak martwie. Ale tak to jest z lekarzami. Kazala mi
      brac tabletki przeciwbolowe, tylko ze ja biore juz po 3 dziennie i nie pomaga.
      • boulinka12 Re: bol brzucha 02.08.02, 16:56
        Dziekuje za odpowiedz. Na mnie srodki przeciwbolowe tez juz nie dzialaja i
        coraz bardziej mnie zaczyna denerwowac to, ze polowe zycia cos mnie boli - bol
        sie zaczyna tydzien przed okresem i konczy tydzien po okresie, co daje mi tylko
        niecale 2 tygodnie "normalnego" funkcjonowania na miesiac.
        • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 17:51
          jejku, dokladnie Cie rozumiem. mam tak samo. jestem wylaczona z normalnego
          zycia przez te dni. a pytalas sie moze czy to nie endometrioza? czy oprocz bolu
          masz obfite miesiaczki? to moga byc objawy endometriozy, pytalam o to
          ginekolog, ale ona powiedziala ze jestem za mloda i panikuje, chociaz z tego
          forum sie dowiedzialam ze pojawic sie to moze tez u 25-latek.
          • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 17:59
            aha. mam 24 lata. bylam juz z tymi objawami u 10 roznych ginekologow, nawet u
            tych polecanyh tu na forum i wszyscy zgodnie zapisuja mi na te objawy tabletki
            antykoncepcyjne. a ja jednak mysle ze cos jest nie w porzadku. ale i tak
            zaczelam je brac, jako ostatnia deske ratunku.
            • boulinka12 Re: bol brzucha 02.08.02, 18:04
              miesiaczki rzeczywiscie mam obfite, ale podobno glownym objawem endometriozy sa
              bolesne stosunki, a mnie nie poli w trakcie, tylko po.
              • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 18:12
                mnie tez. ale nie mysle ze to GLOWNY objaw endometriozy. okaze sie za pare lat
                jak bedziemy bezplodne, bo lekarze wczesniej nie potrafili wykryc choroby.
                zartuje, ale troche sie tego boje.
                • boulinka12 Re: bol brzucha 02.08.02, 18:21
                  Ja tez sie troche boje i szczerze powiedziawszy juz sama nie wiem, czy
                  przesadzam czy nie. Jedno jest pewne, bol czasami jest nie do zniesienia,
                  szczegolnie w nocy, kiedy nie da sie spac i nic nie pomaga. Czasami sobie
                  mysle, ze chcialabym byc w ciazy, zeby odpoczac sobie od okresu na 9
                  miesiecy.....
                  • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 18:31
                    a bierzesz tabletki antykoncepcyjne? mi to troszke pomoglo. ale powinno byc
                    inne rozwiazanie.
                    • boulinka12 Re: bol brzucha 02.08.02, 18:48
                      nie biore, ale tak jak piszesz nie sadze, zeby bylo to jedyne rozwiazanie na
                      bol brzucha. Jedyna moja nadzieja jest to, ze moze mi przejdzie po pierwszym
                      porodzie (podobno po porodzie takie bole mijaja).
                      • zsofia Re: bol brzucha 02.08.02, 18:50
                        moze to jest rozwiazanie.... chociaz ja nie chce jeszcze rodzic sad
    • monika.antepowicz Re: bol brzucha 14.08.02, 09:40
      Takie objawy moga towarzyszyc czasem pęknięciu niewielkiej torbielki, ale na
      wszelki wypadek może skontrolowac u ginekologa- wykluczenie stanu zapalnego
      przydatków.Jeśli chodzi o bolesne miesiaczkowanie można rozważyc wdrozenie
      leczenie estrogenno-progestagennego(na przykład dwuskładnikowej pigułki
      antykoncepcyjnej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka