bub26 23.07.05, 14:23 Jak wygląda ten zabieg , ile trwa, jak się go odczuwa,słyszałam, że potem dość obficie się krwawi. Proszę, podzielcie się waszymi do.świadczeniami, bo trochę ię boję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis z okienka Re: wymrażanie nadżerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:26 szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=nadżerka,%20wymrażanie Odpowiedz Link Zgłoś
wierzgalska1 Re: wymrażanie nadżerki 23.07.05, 22:58 Mrożenie trwa kilka minut. Nic się nie krwawi. (mój przyp.i przypuszczam, że większość) Z miejsca, gdzie była nadżerka może sączyć się przez kilka dni taka wodnista przezroczysta, lekko podbarwiona wydzielina. W międzyczasie wymrożona nadżerka odkleja się. Lekarz przy wskazanej za kilka dni wizycie wyjmuje ją odwarstwioną od prawidłowego nabłonka. Ani jedno, ani drugie nie boli. Nie czuje się dyskomfortu. Samo mrożenie jest nawet przyjemnym odczuciem. Nie ma co panikować. Wymrażanie jest the best method na rozprowienie się z nadżerką. Głowa do góry, a strach na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzgalska1 Re: wymrażanie nadżerki 25.07.05, 12:12 Nic. Nic nie kosztowało. Miałam na na naszą "chorą kasę". Ale to było rok temu, teraz NFZ może grać inną piłką. Chociaż nie spodziewam się, że w wielu miejscach wymrażanie mogło być, czy obecnie jest, refundowane przez NFZ, to może któraś z Was też będzie miała szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-jedza Re: wymrażanie nadżerki 23.07.05, 23:08 Nic a nic się nie krwawi.Zabieg trwa kilka minut. Nic nie boli, tylko takie uczycie jakby cie ktoś pompował powietrzem.W tym dniu co się ma zabieg odczuwa sie taki ból jak w czasie okresu(skurcze macicy). No i radze pujśc z kim, mi lekarka powidziała ze zaraz po zabiegu moze byc goraco w twarz. Ale mi było słabo i miałam dreszcze. Ale nie przejmuj się wiecej strachu niz to wartke. najmniej przyjemne jest zakładanie wźiernika. Odpowiedz Link Zgłoś
b.dori Re: wymrażanie nadżerki 24.07.05, 11:59 Kosztuje 300 zł Ja prawdopodobnie będę miała zamrażanie,idę teraz w piątek po cytologię i pewnie nie obejdzie się bez tego zamrażania bo moja nadżerka krwawi po stosunku. A czy myślałyście nad smararowanie salcogynem. Odpowiedz Link Zgłoś
dido74 Re: wymrażanie nadżerki 24.07.05, 12:06 ja w tym tygodniu tez mam odebrac wyniki(az sie boje)bo lekarz mówił ze mam duża i to nawet bardzo.mam miec zabieg..ale teraz nie wiem czy zamrażanie czy wypalanie..nawet nie wiem co lepsze..wiesz ja nawet nie wiem co to jest salcogyn?? Odpowiedz Link Zgłoś
b.dori Re: wymrażanie nadżerki 24.07.05, 12:15 Lepsze zamrażanie czyli KRIOTERAPIA zwłaszcza dla kobiet co chcą jeszcze mieć dzieci ,nie zostawia blizn na szyjce macicy ,podobno nie boli i szybko się goi,natomiast wypalanka to już stara metoda i raczej nie dla kobiet co jeszcze planują dzieci ,bo potem mozna mieć komplikacje przy porodzie.Napewno mniej przyjemny zabieg niż krioterapia,to lepszy od wypalanki jest tez laser. SOLCOGYN kupuje sie go w aptece i idzie do gin a on smaruje ci nadżerkę , potem idzie się jeszcze raz i można poprawić 2 raz ,jest to metoda chemiczna i chyba przy dużych nadżerkach mniej skuteczna. Jak masz dużą to najlepsza jest krioterapia. Pozdrawiam ja też boję się wyniku cytologii ,a czy twoja nadżerka daje jakieś objawy i czy rodziłas już. Odpowiedz Link Zgłoś
dido74 Re: wymrażanie nadżerki 24.07.05, 23:25 wiesz moja nadżeraka nie daje żadnych objawów..chociaż mam ją prawdopodobnie dużą,,,a ja już jestem matką Polką..mam Troje kochanych dzieciaczkow...pozdrawiam i życzę Ci by Twoje wyniki były jak najlepsze...)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wymrażanie nadżerki IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 28.11.05, 15:50 no własnie jak to jest z tym wymrażaniem nadżerki...jestem przed...i zasstanawiam się nad tym,że nie wypalanie lub laser?? Kto ma jakieś doświadczenia??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: wymrażanie nadżerki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 20:04 Ja mialam wymrazana nbadzerke pol roku temu, zabieg trwal kilka minu, nie byl bolesny ale nie bylo to tez nic przyjemnoego, nie lubie po prostu wizyt u gina wiec nie ma dla mnie roznicy co mi robia, i tak jest niemilonic nie krwawilam, nie milam uplawow, ale tez lekarz po paru dniach mi ni wyciagal nic, tzn odklejonej nardzerki?? byklam wczoraj na konrolii i wygoila sie slicznie, zaplacilam 150zl, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: wymrażanie nadżerki IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 30.11.05, 13:27 podnosze watek,bo dalej mam dylemat.... Odpowiedz Link Zgłoś