Dodaj do ulubionych

Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i położna

05.08.05, 13:01
Mam pytanie do osób z Mikołowa lub okolic. Wkrótce będę potrzebowała dobrego
ginekologa i położnej, czy zna ktoś te osob y i mogły je polecić?! Z góry
dziękuję. Jeśli jest możliwość to prosze o podanie również jakiś namirów
(gdzie jest gabinet, ile kosztuje wizyta)
Obserwuj wątek
    • zaba_pelagia Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 05.08.05, 13:06
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090
      • olga110 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 05.08.05, 13:15
        zaba_pelagia napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=18090

DZIĘKUJĘ ZA LINKE
        • Gość: Magda 1 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 02:16
          Goraco polecam polozna Barbare Raczak! Jest swietna! Juz drugi raz odbierala
          moj porod!!! Numer tel. donowy 226 43 90
          • Gość: ziba Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:48
            Ja mialam szczescie!!!!!!!!!Moj porod odbierala najlepsza polozna Barbara
            Raczak, bez ktorej bym sobie nie poradzila a szyl mnie najlepszy lekarz Robert
            Kielbasinski! PsmileJak zdecyduje sie kiedys na kolejne dziecko to nawet z konca
            swiata przyjade rodzic do Pani Basi!
            • olga110 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 09.08.05, 14:46
              A jeśli chodzi o doktora, czy masz jakiś telefon do niego, gdzie on ma swój
              gabinet i ile kosztuje pierwsza wizyta?
              Z góry dziękuję.
            • olga110 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 09.08.05, 14:48
              A jeśli chodzi o szkołe rodzenia ? Chodziłaś gdzieś? Jest jakaś szkoła
              prowadzona przez sam szpital albo przez położną ?W jakim terminie najlepiej
              zgłosić się na te zajęcia?
              • mika9911 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 09.08.05, 19:59
                Jesli masz dobra polozna to niejest ci potzrebna szkola rodzenia! Ja nie
                chodzilam ale mialam swietna polozna i wszystkiego mnie nauczyla w czasie
                porodu! Polecam p. Raczak Basia
          • olga110 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 09.08.05, 14:43
            Dziękuję telefon.
    • Gość: kinia79 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 17:51
      Ja tez mialam szczescie trafic na polozna Barbare Raczak-serdecznie ja polecam!
      Jest najlepszym fachowcem! A lekarza ci nie polece bo sie nie oplaca! Ja
      podczas porodu widzialam jak przyszla Pani Doktor na koniec i jeszcze wielce
      obrazona!
      • olga110 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 09.08.05, 14:51
        Ja tylko słyszałam o jednej Pani doktor Czekańskiej -Karel, że niezbyt
        przykładała się do swojej roli jako lekarza i większośc dziewczyn byłonie
        zadowolonych, chociaż są i takie, które sobie ja chwalą.
        A korzystałaś ze szkoły rodzenia? Warto chodzić na te zajęcia?
        • Gość: ziba Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:30
          tel. do Kielbasinskiego 505 034 174 a przyjmuje kolo drukarni Karola Miarki w
          Mikolowie,we wtorki i piatki od 16-...
        • madziara41 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 17.08.05, 05:25
          Ja też byłam nie zadowolona z tej P. doktor - nie polecam
          • madziara41 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 17.08.05, 05:26
            dodam - Czekańskiej-Karel
    • Gość: Danka77 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 20:07
      Ja sie dopisuje! Polecam dwie polozne z Mikolowa- p.Barbare Raczak i
      p.Agnieszke Nyge. Bez nich bym sobie nie poradzila. Pierwsze dziecko odbierala
      mi p. Basia i naprawde ja polecam! Niedawno rodzilam Kubusia i dzwonilam po
      pania Basie lecz niestety miala urlop ale zaraz zadzwonila do p.Agnieszki! Bylo
      dobrze!Pani Agnieszka jest rowniez swietna polozna! Polecam obie! pozdrowionka
      • ahaberla Banaś 09.08.05, 22:06
        z serca polecam dr Banasia. doskonały lekarz, wielke serce dla pacjentek i
        niepacjentek smileświetny fachowiec, w szpitalu ma poważanie, cierpliwie
        wyjaśnia, słucha... mogłabym tak długo
        a położna... Jola ale nie pamiętam nazwiska jeśli będzie ci zależało napisz na
        priw a poszperam
        polecams zkołe rodzenia, wykłady zlikwidowali ale ćwiczenia są ciągle w
        szpitalu, zadzwoń i poproś z rehabilitacją, bardzo miłe panie wszystko ci
        wyjaśnią
    • Gość: Brygida00 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 00:38
      A ja jestem polozna! Kiedys konczylam studium w Mikolowie i mialam tam
      praktyki! Teraz pracuje w Bogucicach wszpiatlu! Ale jezeli chodzio polecenie
      kogos dobrego to z czystym sercem oddaje glos na Pania Basie Raczak (nie da sie
      jej opisac) ta kobieta jest wyjatkowa! Rowniez moje polecic Pania Ewe Tlok oraz
      Jole Lesniewska!
    • Gość: Kolodziej.J Re:Polozna Raczak Barbara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 00:43
      Ja rowniez polecam polozna pania Basie Raczak to juz drugi raz prosilam ja do
      porodu!Za pierwszym razem polecila mi ja kolezanka i do dzisiejszego dnia
      jestem jej wdzieczna! Jest bardzo konkretna i pomocna a przy tym najlepszym
      fachowcem bo pracuje w szpitalu juz chyba 25 lat! Nawet okazalo sie ze
      odbierala mojamlodsza siostre i jak przyszla moja mama po porodzie to sie milo
      zaskoczyla ze ta pani jeszcze pracuje! Naprawde serdecznie polecam!
      • olga110 Re:Polozna Raczak Barbara 10.08.05, 10:43
        dziekuje za informacje.
      • olga110 Re:Polozna Raczak Barbara 10.08.05, 11:05
        OK. Jestem umówiona juz na moja pierwszą wizytę u ginekologa w ten piątek.
        Trochę się obawiam tego. Podpowiedzcie mi, co mnie tam będzie czekać? Ja k
        najlepiej się ubrać, żeby w miarę możliwości ( o ile mozna tu mówić o konforcie
        psychicznym )dobrze się tam czuć. W prawdzie wczesniej miałam wizyty u
        ginekologa, ale wtedy jeszcze nie współżyłam i nikt mnie nie brał na swój
        fotelik. Teraz mnie to czeka. I ile trwa takie dogłębne badanie, czy jest to
        jakieś bolesne, czy da się wytrzymać?
        • Gość: ziba Re:Polozna Raczak Barbara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:01
          Ubierz sie jak chcesz ale najlepiej spodniczke wtedy mozesz ja tylko podciagnac
          do gory. Nie przejmuj sie! To nie jest zbyt przyjemne uczucie ale dr
          Kielbasinski jest bardzo sympatyczny. Najlepiej powiedz mu na poczatku ze to
          twoja pierwsza taka wizyta! I o wszystko sie pytaj! Zycze powodzenia! Napisz
          jak bylo!
          • Gość: Izabella77 Re:Polozna Raczak Barbara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:21
            Ja rowniez goraco polecam pania Basie Raczak a z lekarzy pania Ewe Kajzer-
            Góral. Mialam je przy porodzie!
            • Gość: aga79 Pol Raczak+ Lek Kielbasinski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 00:46
              To najlepszy zestaw!!!!!!!!!!wszystkim polecam!
              • Gość: Mini Re: Pol Raczak+ Lek Kielbasinski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 00:22
                Ja rodzilam dopiero raz i wlasnie w Mikolowie! Serdecznie wam wszystkim polecam
                Pania Basie Raczak ale rowniez moge polecic Pania Jole Szymure ( zajmowala sie
                mna przy pierwszej kroplowce ale niestety nie zadzialala). W Mikolowie ogolnie
                jest bardzo sympatyczny personel chodz jak wszedzie zdarzaja sie wyjatki smile
                • olunia24 Re: pytanie o położną RACZAK 16.08.05, 08:44
                  hej dziewczyny widzę,ze zachwalacie położną Basię Raczka
                  juz spisałam sobie numer dom.do niej
                  ale powiedzcie mi bo to moj apierwsza ciąza i troche jestm zielona jak wyglada
                  sprawa podziekowań ,czy płaciłyście jej i ile jeżeli tak
                  a poza tym mogę do niej teraz zadzwonić i poprosić ją żeby była przy moim
                  porodzie?
                  oświećcie mnie troche dziekuje!
                  • Gość: Gocha Re: pytanie o położną RACZAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 01:19
                    A w ktorym jestes tygodniu???
                    • olunia24 Re: pytanie o położną RACZAK 17.08.05, 08:03
                      w 31 tygodniu
          • olga110 Re:Polozna Raczak Barbara 16.08.05, 11:12
            pIERWSZA WIZYTA U GINEKOLOGA!

No, było wszystko w porządku. na początku byłam trochę speszona i zdenerwowana.
            P. Kiełbasinski bardzo oswoił mnie ze soba, przez chwilę ze mną rozmawiał. Tak,
            że się zdążyłam rozlużnić i zapomnieć po co tam wógóle przyszłam. Faktycznie
            jest bardzo, ale to bardzo delikatny. (więcej strachum niż to było warte)
            Sprawdził tez sam od siebie piersi, czy nie mam jakiś problemów. Ale i tak w
            całej tej sytacji, jak powiedział, ze juz jest po wizycie, podziekowałam i
            wyszłam. Zapomnaiałam mu zapłacić. Musiałan się wrócić. Smiał się , ze
            rzeczywiście musiałam byc bardzo zdenerwowana smile

Tym dziewczyną, które idą pierwszy raz do ginekologa, mogę zapewnić, że to
            wcale nie jest takie straszne. Na pewno trochę krępujące, ale poza tym,nic was
            tam złego nie spotka. Bardzo dużo zależy tu od lekarza, która na pierwszej
            wizycie wasz przywita i odbije na was wrasżenie przyjemne bądz mniej przyjemne.
    • Gość: Marcysia Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 01:18
      Ja uwazam ze to jest kazdego indywidulana sprawa co daje po porodzie!!!!! Ale
      najwazniejsze jest to zeby dac po a nie przed bo niektorzy moga sie wkurzyc!
      Wiem z doswiadczeniasad przy drugim porodzie dalam po "upominek"!
    • olunia24 Re: prosze o dpowiedź na moje pytanie 17.08.05, 21:54
      jeszcze raz prosze o odpowiedź jak wyglada sprawa z zamówieniem połoznej ,mam
      dzwonić do niej i co??/
    • Gość: Gocha Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:13
      Moim zdaniem zadzwon! Ja tak dzwonilam! I powiedz ze jestes w 31 tyg. i czy
      byla by taka mozliwosc zeby przyjechala do twojego porodu! albo zadzwon do
      szpitala i dowiedz sie kiedy ma dyzur i idz tam wtedy i z nia porozmawiaj ! tak
      chyba bedzie najlepiej! no i sie wszystkiego dowiesz! a ja by nie mogla to
      niech ci kogos poleci! a przy okazji dowiesz sie co potrzebujesz do szpitala i
      jak wyglada porodowk!pozdrowienia! trzymam za ciebie kciuki! ja juz naszczescie
      posmile
    • Gość: Zizi1969 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 01:53
      Ja polecam ci 2 polozne z Mikolowskiego szpitala tj. Pania Agnieszke Nyge i
      Basie Raczak! Narzaie nie planuje 3 ciazy ale jak bede to napewna ktoras z
      nich! Niewyobrazam sobie porodu z kims innym! pozdrawiam i zycze powodzenia!
      Jak juz bedzie po i jak sie zdecydujesz na ktoras z nich to napisz jak bylosmile!
    • olga110 Re: Mikołów-badania na toksoplazmę i różyczka 22.08.05, 14:54
      właśnie dostałam prikaz, zeby zrobićsobie szczepienia na różyczkę i badania na
      toksoplazmę. Czy któras z Was, robiłą coś takiego, nie bardzo wiem, którą
      szczepionkę sobie kupis, na intenecie jest ich sporo. Nie wiem też gdzie mogę
      zrobic te badania na toksoplazmę, czy jest gdzies w okolicy taka instytucja w
      której si e to robi i jakie są koszty takich badań?
      • olga110 Re: Mikołów-badania na toksoplazmę i różyczka 29.08.05, 19:23
        DOSTAŁAM JUZ INFORMACJE NA TEMAT MIEJSCA BADANIA TOKSOPLAZMY. - JEST TO
        LABORATORIUM ANALITYCZNE W MIKOŁOWIE NA UL. ŻWIRKI I WIGURY. ZA CO BARDZO
        DZIEKUJE.
        NIE WIEM JEDNAK NADAL JAKA SZCZEPIONKE POWINNAM SOBIE KUPIC , JESLI CHODZI O
        ROZYCZKE. W DZIECINSTWIE NIE PRZECHODZILAM TEJ CHOROBY, A TERAZ PRZED
        PLANOWANIEM DZIECKA, GIBEKOLOG ZLECIL MI JA SOBIE ZRONIC. CZY KTORAS Z WAS
        OSTATNIO MOZE SZCZEPILA SIE NA RIZYCZKE. ?
    • Gość: Ala Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:47
      Z całego serca polecam lekarzy: Wiesław Banaś i Robert Kiełbasińki, a położne
      to Joasia Zając (mój numer 1) oraz Zdzisia Krzykała (mój drugi nr 1)
      • Gość: Ola Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:38
        A ja polecam tez Kielbasinskiego a z poloznych Age Nyge I Basie Raczak
    • vill000 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło 26.08.05, 01:37
      Dopisuje sie do tej listy glosujacych na polozna Basie Raczak!!!!!!
    • Gość: Gosiaczek6 Re: do Olgi 110 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 01:41
      Olgo ja ci proponuje zapytac swojego lekarza ktora polozna moze polecic.
      Przeciez wazny jest caly zespol i ich wspolpraca! A twoj lekarz napewno bedzie
      wiedziec ktora polozna moze polecic! pozdrawiam! Napisz na forum jak juz
      bedziesz po!
    • Gość: Anna Re: Mikołów-p.Agnieszka Nyga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:04
      Ja w szczegolnosci polecam Pania Agnieszke Nyge- swietna polozna! Jest bardzo
      pomocna , cierpliwa - polozna z powolania!
      • Gość: Wit@ Re: Mikołów-p.Agnieszka Nyga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 22:54
        Ja rowniez moge polecic p Agnieszke, co prawda skonczylo sie cesarka ale pani
        Agniezszka do konca sie mna opiekowala!
        • Gość: Kryska Re: Mikołów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.05, 23:34
          A ja polecam wam wszystkim Basie Raczak-super babka! Tylko do niej!!!
    • Gość: Dirna11 Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 21:30
      Goraco wam wszystkim polecam polozna z Mikolowa p. Basie Raczak- najlepsza jaka
      znam!Bede miala drugiego dzidziusia w listopadzie i chce tylko ja! pozdrowienia
      • Gość: Beata.K Re: Mikołów-czy jest jakiś dobry ginekolog i poło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 00:51
        Dziewczyny ja rodzialam we wrzesniu pierwsze dziecko! Nie mialam ustawionej
        poloznej ani lekarza. Ale mialam wielkie szczescie i trafilam na swietna
        polozna z Mikolowa Pania Basie Raczak. Lezalam przed porodem w szpitalui wiem
        ze personel tam jest rozny. Na szczescie mi sie udalo. Jak bede miala drugie
        dziecko to napewno poprosze Pania Basie. Wszytkim przyszlym mama ja polecam!
        Cala noc mi pomagala chodz niebylam jedyna pacjentka!I teraz wiem ze sa jeszcze
        dobrzy i bezinteresowni ludzie na tym siecie! Zycze wam wszystkim abyscie
        trafili na nia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka