Gość: ania IP: *.com.pl / *.abp.pl 16.08.05, 23:18 kilka dni temu mialam robione badania na poziom prolaktyny i okazalo sie ze mam 3krotnie podwyzszona.. czy moze orientujecie sie czy ma to jakis wplyw na płodność?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: justy Re: PROLAKTYNA IP: 213.241.34.* 16.08.05, 23:23 wysoki poziom prolaktyny utrudnia zajście w ciążę Odpowiedz Link Zgłoś
rybulkaa Re: PROLAKTYNA 16.08.05, 23:25 a nie wiecie moze czy wskazane by byly tabletki antykoncepcyjne na podwyzszony poziom prolaktyny? tak sie sklada, ze mam nierowne okresy i chcialabym stosowac taka metode antykoncepcji.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: PROLAKTYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:33 ja brałam i okres miałam jak w zegarku,...ale z tego co wiem to tabletki jeszcze wpływają na podwyższenie poziomu prolaktyny.jak odstawiłam to parę cykli było dobrze a potem źle Odpowiedz Link Zgłoś
rybulkaa Re: PROLAKTYNA 16.08.05, 23:41 uuu.. to teraz nie wiem, jutro planowalam isc do ginekologa zeby przepisal mi tabletki anty, ale widze ze z podwyzszona prolaktyna do niczego dobrego mnie nie doprowadza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milutka31 Re: PROLAKTYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:58 f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=1567694 Poczytaj sobie, wiele z nas ma z tym problem i nie jest to nic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczona Re: PROLAKTYNA IP: 212.122.214.* 17.08.05, 18:07 Hiperprolaktynemia wyklucza stosowanie pigulek anty. Zreszta to same pigulki w wielu wypadkach ja powoduja. Zacznij sie leczyc juz teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: PROLAKTYNA 17.08.05, 18:58 Moja siostra też ma podwyższony poziom prolaktyny i gin kazał jej brać tabletki o nazwie MASTODYDNON. I bierze je od pół roku i poziom prolaktyny zaczął spadać, po wakacjach bedzie miała kolejne badania. Ja też mam podwyższoną prolaktyne, ale biore pigułki anty a branie tabletek i Mastodynonu jest chyba niemożliwe. Bo jednym z zastosowań Mastodynonu jest leczenie bezpłodności. Odpowiedz Link Zgłoś