Dodaj do ulubionych

niskie ciśnienie

23.08.05, 00:44
Czy są jakieś sposoby by podwyższyć ciśnienie? jakaś dieta? bo ostatnio
ciąglę chodze po ścianach. Moje ciśnienie kształtuje się w granicach 90/60,
czasem jeszcze niższe. Nic mi się nie chce tylko spaćsmile aha kawa już na mnie
nie działa
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: niskie ciśnienie IP: *.adsl.inetia.pl 23.08.05, 07:07
      1. ruch
      2. koniaczeksmile
    • Gość: meena Re: niskie ciśnienie IP: *.toya.net.pl 23.08.05, 07:11
      ćwiczenia fizyczne, kawa, Posolone jedzenie ( ale moga byc obrzęki jak
      przesolisz)
    • lilith76 Re: niskie ciśnienie 23.08.05, 09:23
      podobno imbir.
      kofeina jest nie tylko w kawie, ale i w czarnej herbacie (mniejsze ilości), ale
      za to powiększa się cellulit.
      najzdrowszy jest ruch.
      • semijo Re: niskie ciśnienie 23.08.05, 13:30
        No własnie ruch...tylko jak sie ruszyć jak tak bardzo nic się nie chcesmile
        • konopielka80 Re: niskie ciśnienie 23.08.05, 20:58
          mam podobny problem..normalnie mam cisnienie takie jak Ty, ale czasem potrafię zejść nawet do 83/50 i to dopiero jest jazda! Mój najlepszy , niezawodny sposób - rower i od razu ze 20 kilometrów dość szybkim tempem...jeśli mi się nie chce pedałować, to biorę skakankę i szybkim tempem (tak jak bokserzy) skaczę przez kilkanaście minut aż do porządnego zmęczenia...cisnienie skacze i czuję się cudownie!
          • mamaadama4 Re: niskie ciśnienie 23.08.05, 22:42
            Rano, pomaga mi zielona herbata parzona 2 minuty. bez tego nie funkcjonuję.
            Cisnienie tez mam takie prawie nieoznaczalne. A w dzień tylko ruch.
          • sinceramente Re: niskie ciśnienie 23.08.05, 23:17
            Podziwiam Cię z tą skakanką - na mnie to niestety nie działa. Jeśli mam
            ciśnienie 90/60 (lub niższe) to skakanka wyrządziłaby mi więcej szkody niż
            pożytku, bo ruchy mam wtedy niekiedy mocno nieskoordynowane wink.
            Lekarstwa na niskie ciśnienie niestety nie mam żadnego opracowanego, choć
            wspomagam się kofeiną, soleniem itd.
            • konopielka80 Re: niskie ciśnienie 24.08.05, 00:35
              Mi kiedyś lekarka dała Gutron, rzeczywiście podnosił ciśnienie, ale ja i tak nie brałam go , bo stwiedziłam ze jestem za młoda aby brać leki ! Pozostaję przy naturalnych metodach. A w zimę mocze nogi w goącej wodzie, obok trzymam czajnik z wrzątkiem i dolewam co jakiś czas wodę aby była cały czas wystarczająco gorąca. Można też wiecej solić jedzenie..Mi kiedyś odbiło i postanowiłam, że zjem za jednym razem łyżeczkę soli..Leżałam potem ze 2 godziny na łóżku, było mi niedobrze..Nie polecam...wink)))
    • Gość: onaa Re: niskie ciśnienie IP: *.media4.pl 24.08.05, 22:44
      a co powiesz jak ja mam, np 60/38 lub troszke ale tylko troszke wieksze???
      Dostalm kiedys tabletki,ale przeciez nie bede do konca zycia ich lykala.
      • Gość: Ofelia1982 Re: niskie ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:29
        no ja miewam np. 80/50..uprawiam duzo sportu no i niestety musze wspomagac sie
        kawa (ktorej nie lubie) oraz tabletkami do ssania GLUCARDIAMID - niedrogie sa
        (ok.6 zl), a pomagaja.bez recepty. ale przede wszystkim sport - ja chodze 2x w
        tyg na fitness i 1x na basen. i czuje sie gooood
    • lilith76 Re: niskie ciśnienie 25.08.05, 09:24
      ech,
      też kiedyś narzekałam na niskie ciśnienie, a od jakiegoś czasu ma problem
      odwrotny - skoki ciśnienia. nigdy nie wiem jak skończy się picie kawy,
      niedosalam, nawet po głupich chipsach, orzeszkach solonych czy żarciu z KFC
      łupie mnie głowa.
      nic nie trwa wiecznie smile
    • Gość: finezja Re: niskie ciśnienie IP: *.chello.pl 25.08.05, 09:33
      Sprawdzona metoda w 100% to gimnastyka; nie musisz wychodzić z domu w obawie,że
      przewrócisz się i nikt ci nie udzieli pomocy; że zataczając się wezmą ciebie za
      notoryczną alkoholiczkę itp Gimnastyka ma być mało forsowna np rowerek na
      plecach, nożyce a w ostateczności ruchy taneczne przy muzyce też mogą spowodować
      przyspieszone bicie serca. Niezawodny sposób to zakochanie!
      • Gość: zakochana Re: niskie ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 22:20

e...zakochanie nie dziala..i tak mam niskie ciśnienie mimo że serduszko "bije
        mocniej" ale bez wątpuienia ćwiczenia,gimanstyka.działają - jak sądze usuwają
        cisnienie i nieustanne uczucie zimna, ktore towarzyszy mi jak sadze wlaśnie
        zewzgledu na niskei cisnienie smile
    • Gość: ego Re: niskie ciśnienie IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.08.05, 22:33
      ja odkąd pamiętam mam w granicach 85/55 i żyje wink
    • Gość: aaaa Re: niskie ciśnienie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 14:06
      proponuję iść do internisty. Nie napisałaś ile masz lat więc trudno ocenić co
      może Ci dolegać. Lekarz może zpisać Ci łagodne leki na podwyższeni ciśnienia.
      Osobiście, uważam, że dosyć dobra jest Guarana w tabletkach (dostępna w
      aptece). To taka kawa w proszu, ale troszkę silniejsza. Mi kawa też nie pomaga,
      Guarana natomiast tak, z tym, że ja nie mam aż tak niskiego ciśnienia. Obawiam
      się, że Tobie nawet i to nie pomoże. Powinnaś spróbować czegoś mocniejszego
      (stąd proponuję wybrać się do lekarza)
      • Gość: onaa Re: niskie ciśnienie IP: *.media4.pl 27.08.05, 00:23
        Masz racje guarana jest dobra

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka