Dodaj do ulubionych

pytanie do Tych co odstawiły

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:05
mam prośbę, czy któraś z Was coś takiego miała. Odstawiłam tabletki, brałam
je dość długo. Teraz skonczył się mój pierwszy cykl bez tabletek, powinnam
dostać okres w nd. W nd kochałam się ze swoim partnerem i zaczełam krwawić,
wiec pomyślałam ze to okres, ale przez całą reszte nd ledwie co plamiłam, w
pon to samo. Dziś nic, w ogóle ani sladu miesiączki. Czytałam na forum Wasze
wczesniejsze wypowiedzi i raczej wszystkie miałyście normalne pierwsze
miesiączki po odstawieniu tabl. Kocham się z partnerem regularnie, teraz
niestety w gumce,ratem raz niechcący podczas pieszczot dotknął mnie
członkiem, wiec raczej ciąża jest mało prawdopodobna. Chciałam się zapytać,
czy któraś z Was po odstawieniu miała tak dziwna 1 miesiączkę. Dzięki
Obserwuj wątek
    • trosia Re: pytanie do Tych co odstawiły 23.08.05, 14:11
      Może partner "puknął" Cię w środku (przepraszam, bo to brzmi dziwnie, ale tak
      mi kiedyś powiedział gin) zbyt mocno i stąd mogła być krew. Ja kiedyś tak
      miałam. Co do okresu to pierwszy bez pigułek dostałam po 34 dniach i lało się
      okropnie więc jeszcze wszystko przed Tobą.
      Pozdrawiam!
      • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:19
        wiesz, wczesniej przy tabl zdażały się razy, ze krwawiłam. Ale przez ten
        miesiąc, kiedy używamy tylko gumek były maratony i ani razu nie zakrwawiłam. W
        pon, po nocy, ta krew wyglądała jak z miesiączki, ale tak jak pisze ze potem
        delikatne brązowe plamienie, tak, ze po południu założyłam wkładkę a nie
        podpaskę, bo nie było sensu się męczyć. Dodam ze w sob i w nd kochaliśmy się na
        początątku bez zabezpieczenia bo teoretycznie były to moje dni niepłodne,
        dopiero na koniec założyliśmy gumke. Nie chce panikować,ale nie podoba mi się
        ten stan. Martwi mnie zarówno wątpliwa ciąża jak i brak okresu, ze znowu bedzie
        coś nie tak z hormonami.
        • trosia Re: pytanie do Tych co odstawiły 23.08.05, 14:42
          Nie denerwuj się, bo stres jeszcze pogarsza sprawę. Daj sobie czas de weekendu -
          jeśli miesiączka nie wystąpi zrób test ciążowy i idź do gina (cokolwiek by na
          nim nie było). Bez tabletek jest róznie: ja mam teraz cykle 34-35-dniowe, a
          moja przyjaciółka, która przestała brać miesiąc po mnie 22-23-dniowe. Nie ma
          reguły. Poza tym organizm potrzebuje czasu żeby dojść do siebie. Na wszelki
          wypadek zabezpieczajcie się teraz lepiej, bo po odstawieniu tabletek mogą
          wystąpić tzw. cykle wieloowulacyjne. Nie nakręcaj się!
          • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:53
            dzięki, żeby bylo śmieszniej w sob wyjeżdżam na dwa tyg. Ale twst na pewno
            zrobię. Biorę tabl. od 6 lat, pamiętam ze jak kiedyś przestawałam brać to w
            ogóle nie miałam okresu i zaczynałam brać luteinę, ale pierwszy zawsze był
            normalny, tzn taki jakbym brała tabletki
            • Gość: ania Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 14:55
              A jak długo nie miałaś okresu po odstawieniu?
              • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:05
              • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:10
                sorry za tamto smile
                jak odstawiłam po dwóch latach, to po 4 mieśiącach (od odstawienia)zaczełam
                brac luteine
                teraz ostatnio odstawiłam w listopadzie, zaczełam luteinę ale chyba z pięć dni
                i dostałam okres na początku stycznia, ale potem cały styczeń plamiłam
                delikatnie,ale miomo wszystko cały styczeń. Więc zaczełam brać tabl. od
                początku lutego bo tak dostałam miesiączkę (teoretycznie bez luteiny). Teraaz
                ostatnią tabl. wziełam 21 lipca no i cylk bez tabletkowy zaczął się 24 lipca.
                • Gość: ania Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:21
                  Ja dwa pierwsze krwawienia po odstawieniu miałam prawie normalnie,teraz nie mam miesiaczki od ponad dwóch miesiecy.Ciaża mało prawdopodobna.W przyszłym tyg. idę do lekarza.Dodam,ze zażywałam tabletki w celu regulacji cyklu.Gdy nie brałąm tabletek zdarzało mi sie nie mieć okresu przez dwa,trzy miesiace.
                  • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:31
                    to u mnie było inaczej. Ja miałam regularne cykle. Zaczełam brać jak miałam
                    17,5, potem odstawiałam na 1 roku studiów, no i wtedy były problemy, dość
                    długie. Potem chyba odstwiałam rok później, zapomniałam pisząc poprzedni post,
                    tez brałam luteinę. No i ostatnio pod koniec tamtego roku. Zaczynam trochę
                    panikować, bo o ile w poprzednich razach o ciążę się nie bałam, to tym razem
                    się boję. Wtedy co tak zabójczo się pieściliśmy i dotknął mnie członkiem,
                    mialam idealnie dni płodne, wiem ze obydwoje byliśmy wilgotni, wiec teraz już
                    mam różne myśli, bo niby plamienie jast, ale go nie ma
                  • Gość: dorotka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.13, 22:52
                    Nie do końca się z Tobą zgodzę, ja brała tabletki kilka miesięcy, przyjmowałam tabletki regularnie bez zażywania innych leków i wpadka jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży- nie ma 100 % antykoncepcji teraz to wiem ::::::::sad
    • Gość: kaśka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:31
      Po odstawieniu tabletek okres przesuwa się o jeden tydzień bez względu na to,
      czy stosowałaś je długo, czy tylko np przez jeden cykl. Być może Twoje
      krwawienie wynikało z uszkodzenia naskórka przez partnera w czasie penetracji.
      Nie napisałaś, czy planowany dzień miesiączki przesunęłaś sobie o tydzień czy
      może odliczyłaś tylko 28 dni i teraz się zamartwiasz. Jeśli jednak przyjęłaś
      tydzień więcej, powinnaś zrobić test ciążowy lub zgłosić się do lekarza.
      Pierwszy cykl po odstawieniu tabletek może być bardzo zmieniony. Może dojść
      nawet do wielokrotnej owulacji i ryzyko zapłodnienia jest większe. Nie musi się
      jednak tak zdarzyć. Wątpliwości rozwieje Twój ginekolog. Pozdrawiam
      • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:46
        myślałam, ze trochę wiem na te tematy, a o tej wielokrotnej owulacji pierwsze
        słyszę smile
        dzięki, odliczyłam normalnie 28 dni, tak jakbym brała tabletki, czyli miejmy
        nadzieje wszystko będzie dobrze
        • Gość: punisherka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: 80.51.229.* 23.08.05, 15:50
          Ja odstawilam pigulki ponad pol roku temu, 1 miesiaczke dostalam
          regularnie,potem przez 2 miesiace nie mialam okresu a teraz od 3 miesiecy non
          stop krwawie....pigulki rozwalily mi cala prawidlowa, naturalna gospodarke
          hormonalna.

Pozdrawiam
          • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 15:57
            mnie w sumie też, ale własnie tym się martwię, bo za każdym razem z tych 3 co
            odstawiałam, to pierwsza miesiączka była taka jak przy tabletkach
            a najgorsze jest to, ze naprawde są one wygodne, teraz musiałam przestać je
            brać, miałam nadzieje do nich wrócić, ale już sama nie wiem sad
            • Gość: punisherka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: 80.51.229.* 23.08.05, 16:04
              Ja w sumie bralam pigulki 2 razy przez pol roku. Miedzy stosowaniem mialam pol
              roku przerwy, podczas ktorej to non stop krwawilam. Gin zalecila mi kolejna
              polroczna kuracje innymi pigulkami ( wlasnie to byla ta druga), ktora to miala
              na celu wyregulowac mi okres.Zakonczylo sie fiaskiem, teraz lekarz kazal czekac
              az samo sie ureguluje albo znow na hormonach jechac....Mi pigulki zawalily
              wszystko i napewno juz ich nie wezme , ale to moj indywidualny przypadek...
              • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:28
                ja mam nadzieję, że u mnie wszystko się unormuje samo, bądź w drugim cyklu
                przez luteinę, ale raz gin mi powiedział, że jeśli tak kompletnie nic nie
                pomaga, a wyniki badań mam super, to mozliwe że dopiero ciaza wszystko mi
                wyreguluje. Ale teraz jak nie biorę tabl to panikuję za każdym razem ze jestem
                w ciąży a jak mi się pieprzy z cyklami to martwie się że nie bede mogła zajść w
                ciążę jak już będę chciała. Błędne koło sad
                • Gość: kaśka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:44
                  Iza nie martw się tak bardzo o to, że w przyszłości nie będziesz mogła mieć
                  dzieci. Hormony są pewnym obciążeniem dla organizmu (tego nie da się ukryć) ale
                  bez przesady. 75% młodych dziewczyn stusuje hormony. Czy myślisz, że te 75% w
                  przyszłości nie będą miały szansy zostać matkami zdrowych dzieci? Jak masz się
                  obawiać niechcianej ciąży, to lepiej się zastanów się czy jednak nie powrócić
                  do pigułek. Chroniczny stres niesie ze sobą większe ryzyko powikłań dla
                  organizmu niż pigułka. a poza tym co to za przyjemność martwić się bez
                  przerwy....w końcu wszystkiego Ci się odechce. Ja jednak nie podejmę decyzji za
                  Ciebie. Idź do lekarza, pogadaj z nim i razem coś postanówcie.
                  • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:58
                    dzięki serdeczne. Pewnie wrócę do pigułek, bo nie porafię się rozluźnic jak
                    muszę się kochać w gumce (to przyzwyczajenie do tabl). Teraz musiałam przerwać,
                    bo zrobiła mi sie torbiel przy wejściu do pochwy, przy gruczole sluzowym B...,
                    no i niestety to sa inne torbiele niż te przy jajnikach i im niestety hormony
                    szkodzą, pod koniec września mam mieć to wycinane, za bardzo się z tego nie
                    cieszę uncertain
    • Gość: doskak Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:04
      jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu plastrów Evra, dzis mija 38 dzien cyklu
      i nic...... czekam i czekam. Kochalismy sie tylko z gumka wiec ciaza mało
      prawdopodobna. Mimo to cały czas o tym mysle i sie nakrecam ze moze jednak guma
      pękła itp. Jak nie dostane do konca tygodnia to robie test - moze to mnie
      uspokoi i dostane wreszcie okres.
      • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:07
        ja teraz jeszcze poczytałam o tych wielokrotnych owulacjach i też nie wiem co
        myśleć, bo 2 razy kochałam się najpierw bez gumki a potem na samym końcu z
        gumką, a mój partner wydziela dość sporo płynów, ehh uncertain
        • Gość: kaśka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:10
          Poczekaj! Nie denerwuj się. Kochałaś się wtedy kiedy już nie brałaś tabletek
          tak? Odpisz, a zaraz to omówimy. Nie chcę pisać bez potrzeby, jeśli sytuacja
          była inna.
          • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:14
            odstawiłam tabl 21 lipca, 24 lipca pojawiła się miesiączka i od tamtej pory nie
            biorę tabletek. Wyliczając od 24.07 28 dni wychodzi że okres powinnam dostać
            21.08. czyli w tą nd. A własnie w ten weekend, myśląc ze to już dni niepłodne
            kochałam sie dwa razy bez prezerwatywy przez dość długi czas, założyliśmy gumkę
            na ostatnie 5 min
            • Gość: kaśka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:26
              Jeśli w czasie tych stosunków nie doszło do wytrysku to raczej nie masz powodów
              do obaw (tak, też wiem o płynie preejakulacyjnym, ale to się rzadko zdarza).
              Niemniej jednak, jak sądzę, będziesz się obawiać. Nie mówię, że nie ma zupełnie
              o co, ale bez paniki. Problem w pierwszym cyklu po odstawieniu pigułek leży w
              tym, że nie można dokładnie określić dnia, w którym nastąpi owulacja. Co
              gorsza, czasem zdarza się uwolnienie dwóch komórek na raz, lub nawet w różnym
              czasie. Jest jednak i tak, że żadna komórka nie ulegnie owulacji w pierwszym,
              drugim a nawet trzecim cyklu. To są hormony, zawsze coś namieszają. Trudno
              przewidzieć, jak akurat zdarzyło się u Ceibie. Ja proponuję poczekać jeszcze
              poczekać do kolejnej niedzieli. Jeśli mimo to nie dostaniesz okresu, zrób test
              ciążowy i nie panikuj, bo możesz włsnymi myślami wywołać objawy ciąży, albo
              spowodować, że okres jeszcze bardziej się spóźni. Sądzę, że jeśli nie
              współżyłaś cały miesiąc, gdy nie brałaś pigułek, to już gdzieś tam ta owulacja
              była. Nie martw się na zapas. Pozdrawiam
              • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:29
                dzięki za pocieszenie i informację. Współżyłam cały miesiąc, w gumce, tylko
                teraz w weekend sobie pozwoliłam bez. W każdym razie czekam smile
                pozdrawiam
                • Gość: kaśka Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:34
                  No to ja trzymam kciuki! I bez nerwów proszę. Sama przez to przeszłam, wiem co
                  nerwy mogą zrobić z człowiekiem.
    • Gość: iza Re: pytanie do Tych co odstawiły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 09:03
      dziękuję Wam bardzo za pomoc smile
      jak się nic nie zmieni, a nic na to nie wskazuje, to w pt zrobię test, bo
      pewnie nie wytrzymam do nd uncertain
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka