Dodaj do ulubionych

N F Z .. koszmar

26.08.05, 07:16
Mam zespół ciesni nadgarstka .. boli co noc bardzo. Spać nie można, jechać
rano autem. Poszła, do chirurga, żeby się umówic na operację. I omało nie
zemdlałam -
Obserwuj wątek
    • michiko rozwiązane jest proste: podaj NFZ do sądu 26.08.05, 07:30
      wystosuj pismo że jeśli odmówia ci prawa do wykonania zabiegu w najbliższym
      czasie ze ich winy to pozwiesz ich do sądu.
      Zazwyczaj skutkuje
      • dorka.3 Re: rozwiązane jest proste: podaj NFZ do sądu 26.08.05, 08:19
        to faktycznie jest jakis koszmar, synek moich znajomych ma miec usuwany migdał,
        z tymże on ma jakieś komplikacje bo ma rozszczep podniebienia i dowiedzieli się
        ze zrobią to z NFZ, ale dziecko będize mówiło do końca życia jakby "przez noz",
        poszli więc prywatnie i za 3300 zł, zoperują tak, że bedzie mówił normalnie.
    • attena76 Re: N F Z .. koszmar 26.08.05, 09:14
      moja Natuś jest chora na TOczeń Noworodkowy. powinna mieć zrobione badanie
      Kardiologicne /sprawdzenie czy nie ma bloku serca/. Skierowanie miałam do IMiD,
      poszłam zapisać malutką, pani w rejestracji poinformowała mnie że pierwszy
      wolny termin to... 20 grudnia, chyba że chce zrobić prywatnie to mogą mi zrobić
      od ręki /badanie polega na zrobieniu EKG/. Na szczęście znalazłam przychodnię
      kardiologiczną i w ciągu tygodnia miałam zrobione badania
      • o1la Re: N F Z .. koszmar 26.08.05, 09:23
        system jest wadliwy..lekarze i przychodnie maja przyznane punkty (najczesciej
        za malo) i jesli zrobia wiecej, nikt im za to nie zaplaci. pracuja wiec za
        darmo...
        do mojej mamy (jest alergologiem)...zapisy w tym momencie sa dopiero na
        grudzien..i chociaz moglaby przyjac o wiele wiecej, nikt jej za to nie
        zaplaci.utrzymuje sie sama (prywatna przychodnia), wiec sama oplaca
        lokal,sprzet,koszty badan,pensje spzrataczki,dwoch pielegniarek, jednej
        lekarki. po odjeciu tego wszytskiego zostaje jej jakies 2-3 tys. gdyby miala
        dokaldac jeszcze z wlasnej kieszeni do kosztownych badan (np jeden alergen Ige,
        z krwi, kosztuje jakies 35 zl-w szpialnym laboratorium (ma z nimi podpisana
        umowe), u dziecka srednio robi sie kolo 10 takich alergenow)...mysle ze cala
        rodzina moglaby pojsc z torbami.

prywatnie rzeczywiscie przyjmuje od reki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka