kacha222 26.08.05, 07:16 Mam zespół ciesni nadgarstka .. boli co noc bardzo. Spać nie można, jechać rano autem. Poszła, do chirurga, żeby się umówic na operację. I omało nie zemdlałam - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
michiko rozwiązane jest proste: podaj NFZ do sądu 26.08.05, 07:30 wystosuj pismo że jeśli odmówia ci prawa do wykonania zabiegu w najbliższym czasie ze ich winy to pozwiesz ich do sądu. Zazwyczaj skutkuje Odpowiedz Link Zgłoś
dorka.3 Re: rozwiązane jest proste: podaj NFZ do sądu 26.08.05, 08:19 to faktycznie jest jakis koszmar, synek moich znajomych ma miec usuwany migdał, z tymże on ma jakieś komplikacje bo ma rozszczep podniebienia i dowiedzieli się ze zrobią to z NFZ, ale dziecko będize mówiło do końca życia jakby "przez noz", poszli więc prywatnie i za 3300 zł, zoperują tak, że bedzie mówił normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
attena76 Re: N F Z .. koszmar 26.08.05, 09:14 moja Natuś jest chora na TOczeń Noworodkowy. powinna mieć zrobione badanie Kardiologicne /sprawdzenie czy nie ma bloku serca/. Skierowanie miałam do IMiD, poszłam zapisać malutką, pani w rejestracji poinformowała mnie że pierwszy wolny termin to... 20 grudnia, chyba że chce zrobić prywatnie to mogą mi zrobić od ręki /badanie polega na zrobieniu EKG/. Na szczęście znalazłam przychodnię kardiologiczną i w ciągu tygodnia miałam zrobione badania Odpowiedz Link Zgłoś
o1la Re: N F Z .. koszmar 26.08.05, 09:23 system jest wadliwy..lekarze i przychodnie maja przyznane punkty (najczesciej za malo) i jesli zrobia wiecej, nikt im za to nie zaplaci. pracuja wiec za darmo... do mojej mamy (jest alergologiem)...zapisy w tym momencie sa dopiero na grudzien..i chociaz moglaby przyjac o wiele wiecej, nikt jej za to nie zaplaci.utrzymuje sie sama (prywatna przychodnia), wiec sama oplaca lokal,sprzet,koszty badan,pensje spzrataczki,dwoch pielegniarek, jednej lekarki. po odjeciu tego wszytskiego zostaje jej jakies 2-3 tys. gdyby miala dokaldac jeszcze z wlasnej kieszeni do kosztownych badan (np jeden alergen Ige, z krwi, kosztuje jakies 35 zl-w szpialnym laboratorium (ma z nimi podpisana umowe), u dziecka srednio robi sie kolo 10 takich alergenow)...mysle ze cala rodzina moglaby pojsc z torbami. prywatnie rzeczywiscie przyjmuje od reki. Odpowiedz Link Zgłoś