Dodaj do ulubionych

PORADZCIE!!!!!!!!!!!!!

29.08.02, 16:07
Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu i
do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągnący
śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a tu
dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test? Z
tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
wywołanie okresu.
BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w ciążę
czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzidzi
chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.
Obserwuj wątek
    • jagna_jagna Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 29.08.02, 17:38
      magda134 napisała:

> Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
      > miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu i
      > do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
      > tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
      > cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągnący
      > śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
      > testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a tu
      > dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
      > czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test? Z
      > tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
      > raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
      > problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
      > wywołanie okresu.
      > BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w ciążę
      > czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
      > miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzidzi
      > chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.

6 godz? To się liczy w dniach nie w godzinach. Pleminiki żyją kilka dni + ileś
      tam na życie jajeczka.
      • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 29.08.02, 17:46
        6 godzin trwa moment kiedy jajeczko jajeczko znajduje się w trzeciej części
        jajowodu czyli w miejscu gdzie może dosięgnąć je plemnik. Doliczająć żywotność
        plemników w środowisku szyjki macicy (ok 3 doby) możliwość zapłodnienia się
        zwiększa.
        Ale to nie jest tak istotne w moim poscie. Bardzo proszę może ktoś mi odpowie?
        Chodzi mi o to jakie jest prawdopodobieństwo ciąży w sytuacji jaka
        przedstawiłam? dzięki za każdą wypowiedź
    • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 29.08.02, 23:32
      podciągam wątek wyżej. Proszę o jakąś odpowiedź. Nikt nie miał podobnych
      dośswiadczeń?
    • asja2 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 08:47
      hej
      wiem,że po odstawieniu pigułek, niektóre dziewczyny w nastęonym cyklu już
      azachodzą w ciążę, u innych potrzeba kilku miesiecy na osiągnięcie równowagi z
      okresu przed braniem pigułek, test wyszedł negatywny, tzn. nie jesteś w ciąży,
      chyba,że owulacja nastąpiła później, niż wynika to z zaobserwowanych przez
      ciebie objawów i na test jest jeszcze za wcześnie; jedank prawdopodobne jest,ze
      ten cykl będziesz miała długi , nawet do ok. 50 dni, wiele moich koleżanek, tak
      miało po odstawieniu;

pozdr.
    • aspelka100 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 08:55
      Zrób test ciążowy jak najszybciej - często po odstawieniu tabletek pierwszy
      cykl jest wydłużony a to dlatego, że może wystąpić kilka owulacji - wręcz
      hurtowo. Lekarze czesto zalecają parom mającym problemy z utrafieniem owulacji
      krótką terapię pigułkami (miesiac albo dwa)gdyż właśnie po ich odstawieniu
      przeważnie występują mnogie owulacje.
      • asja2 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 09:27
        no nie, pierwsze słyszę,żeby w jednym cyklu wystapiło kilka owulacji, czytałam
        w wielu źródłach,że jest to medycznie niemożliwe!!! w jednym cyklu może być
        tylko jedna owulacja, a lekarze zalecają pigułki na uregulowanie cyklu, po
        odstawienieu możliwe są ciąże blixniacze, gdyż może powstać więcej niż jedno
        jajeczko i to tylko dlatego, a nie dlatego,że po odstawieniu występuje kilka
        owulacji!!!
        A co na to p. Doktor?

pozdr.
        • aspelka100 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 11:25
          OK, zgadzam się, moze nie jestem wielce oczytana, i byłam przekonana, że
          owulacja to dojrzewanie jajeczka, ale tak czy tak na jedno wychodzi - obstwiam
          90%, że dziewczyna jest w ciąży.
          • asja2 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 11:31
            owulacja to uwolnienie jajeczka, a co do ciąży Magdy, to życze ,żeby było tak
            jak ona by sobie tego życzyła, jednak nie wiem skąd u Ciebie 90%pewność, tak
            jak pisałam, możliwe,że owulacja wystąpiła później i test nie jest w stanie
            wykazać ewent. ciąży, trzeba jeszcze poczekać i wykonac test ponownie

pozdr.
            • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 12:30
              Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze się wstrzymam z testem gdyż ostatni raz kochałam
              się przed wczoraj a ponieważ plemniki moga żyć 3 doby to wolę zrobić test takk
              żeby było 100 % pewny. Serio myslisz że na 90%? Mam wizytę u ginekologa 7.09.
              Jak sądzicie zrobić test przed czy po wizycie?
              Acha, sama nie wiem, ale gdzieś pod świadomie chciałabym być w ciąży ...
              chociaz jestem deczko przerażona.... Napiszcie coś jeszcze. Jak zrobie test to
              dam znać
    • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 12:34
      Acha, jeszcze jedno: jeżeli jestem w ciąży to czy powinnam czuc jakieś objawy?
      piersi mnie nie bola (wczoraj jedna mnie swędziała), sikam często ale ja bardzo
      duzo pije i na codzeń bardzo często siusiam. Czy możliwe żeby byc w ciąży i nie
      mieć żadnych objawów? pozdrawiam
    • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 30.08.02, 15:15
      magda134 napisała:

> Słuchajcie jestem strasznie skołowana bo nie wiem kiedy mam owulacje (czy
      > miałam). Waszystko wygląda tak: odstawiłam Cilest jakieś 1,5 miesiąca temu i
      > do dziś nie mam okresu (po odstawoieniu miałam krwawienie jak zwykle i od
      > tego czasu nic). Wydawało mi się że owulacja wystąpiła ok. 14 dc. (mierząc
      > cykl od wystąpienie krwawienia tj. 10 lipca) bo przez dwa dni miałam ciągnący
      > śluz. Okres się nie pojawił więc zrobiłam test - negatywny. Po zrobieniu
      > testu już się nie zabezpieczałam bo myślałam że lada chwila mnie zaleje a tu
      > dalej nic. Ostatni stosunek miałam wczoraj. czy mogłam zajść w ciąże w tym
      > czasie? Jakie jest prawdopodobieństwo ciąży i kiedy mogę zrobić znowu test? Z
      > tego co wiem to po odstawieniu tabletek owulacja następuje bardzo szybko i
      > raczej nie możliwe jest że wystąpi dwa razy. Acha, dodam że zawsze miałam
      > problemy z okresem; przed tabletkami zażywałam Duphaston od 16-25 dc. na
      > wywołanie okresu.
      > BARDZO PROSZĘ POWIEDZCIE MI CO O TYM MYŚLICIE? Jak wy zachodziłyście w ciążę
      > czy wasze znajome czy takie wpadki są częste skoro tylko jest 6 godz w
      > miesiącu kiedy może dojść do zapłodnienia? Dodam że cieszyłabym się z dzidzi
      > chociaż ślub planujemy za rok i własnie konczę studia.
    • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 31.08.02, 16:06
      podciągam wątek wyżej może ktos coś napisze mi jeszcze bo strasznie się martwię
    • magda134 Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 02.09.02, 22:38
      podciągam wątek bo bardzo zależy mi też na wypowiedzi pani doktor
    • monika.antepowicz Re: PORADZCIE!!!!!!!!!!!!! 10.09.02, 09:52
      Owulacja jest tylko jedna w czasie cyklu, ale... na podstawie sluzu nie mamy
      nigdy pewności, czy do niej dodszło- to jest tylko objaw posredni. Tak wiec w
      razie opóźniająCEJ SIE MIESIACZKI ZAWSZE MOIM ZDANIEM MOZNA ZAJSC W CIAZE-
      miedzy innymi tak sie zfdarza po zastosowaniu antykoncepcji po stosunku- wtedy
      po przyjeciu postinoru do miesiaczki należy bardzo skutecznie zapobiegac ciazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka