IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 14:16
Proszę o odpowiedź jakie jest właściwe ph pochwy.
Miałam badanie ekosystemu pochwy i ph wyszło 3,5 a obok niewyraźny napis
lactobo .... i dalej nie moge odczytać.
Poza tym to badanie nie wykazało niczego szczególnego - czyli wszystko dobrze..
Mam jeszcze małą nadżerkę czy to wpływa na ph ???
Obserwuj wątek
    • monika.antepowicz Re: Ph pochwy 21.09.01, 01:48
      pH pochwy powinno być poniżej 4,0-4,5. Tak wiec Pani wynik jets bardzo dobry.MA
      • Gość: Estera Re: Ph pochwy IP: *.przemysl.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 11:50
        czy jeśli Ph pochwy jest takie dobre to znaczy, że nie ma tam żadnych
        bakterii ?
        Na badaniu ujemnie też zaznaczono : Odór, Komórki jeżowe, Trichomonas vaginalis
        i Candida albicans - czy to znaczy że jest wszystko w porządku i jestem zdrowa ?
        Chciałabym zacząć starać się o dziecko i mieć pewność o swoim zdrowiu.
        Cytologia - grupa II pomimo małej nadżerki.
        To jak te wszystkie badania mają się do nadżerki - nic już nie rozumiem.
        Dziekuję za odpowiedź

• monika.antepowicz Re: Ph pochwy 25.09.01, 18:05
          Komór4ki jezowe swiadcza o bakteriozie vaginalnej- tak wie cPH powinno byc
          powyzej 4,5. Trich. vaginelis- rzesistek pochwowy. Trzeba się przeleczyc!Ale
          przy rzesistku w ocenie czystosci pochwy jest gr III.
          • Gość: Estera Re: Ph pochwy IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 25.09.01, 19:37
            źle mnie pani zrozumiała - napisałam, że ujemnie zaznaczono podczas badania
            ekosystemu pochwy wszystkie jego elementy, co znaczy że nic z powyższego
            u mnie nie występuje. Wiem, ze to dobrze i badanie wskazuje czystość pochwy,
            chciałam się tylko dowiedzieć jak do tego wszystkiego ma się nadżerka ?
            Skoro badania są dobre to skąd nadżerka i dlaczego lekarz uważa iż pomimo
            niewielkiej wydzieliny z tej nadżerki nie trzeba jej leczyć ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka