Dodaj do ulubionych

Ciągle mi zimno.

IP: 213.25.20.* 30.08.05, 11:19
Jestem zdrowa, wszystkie wyniki w normie, nie palę, nie piję, mam dobra
kondycję, duzo się ruszam (aerobik, rower, basen) a ciągle jest mi zimno.

Ciśnienie mam raczej niskie - może to dlatego?

Co z tym fantem zrobić?
Obserwuj wątek
    • kwiatek223 Re: Ciągle mi zimno. 30.08.05, 11:44
      Witaj w klubie. Jest alto a ja jestem sina z zimna i spie w skarpetkach, Ale
      podobno niektorzy tak mają, Ja podobnie jak ty mam tez niskie cisnienie, moze
      to od tego, nie wiem
      • Gość: irina Re: Ciągle mi zimno. IP: 213.25.20.* 30.08.05, 11:53
        A już myslałam, że tylko ja tak mam.
        Ciśnienie mam niskie i już, żadna ilość kawy go nie podniesie, tylko żołądek
        boli.
        Może spróbować z akupunkturą?
    • lilith76 Re: Ciągle mi zimno. 30.08.05, 12:56
      mam to samo.
      od września do kwietnia chodzę w rękawiczkach i śpię w skarpetkach (teraz na
      szczęście wynajmuję baaardzo dobrze wygrzane mieszkanie). w pracy mam awaryjny
      pledzik do okrycia. zimą moje dłonie przybierają gustowny sino-fioletowy kolor.
      jestem zagorzałą fanką kąpieli w wodzie o temperaturze 40 stopni Celcjusza, bo
      tylko po takim czymś jest mi ciepło przez resztę wieczoru.
      ile bym na siebie nie założyła swetrów, bluzek (pocę się pod pachami) jeśli nie
      mam ciepłych skarpet i ogrzanych dłoni trzęsie mną z zimna.
      to pewnie kiepskie krążenie krwii i niskie jej ciśnienie. od roku mam jego
      skoki, więc to odpada.
      • Gość: miśka Re: Ciągle mi zimno. IP: *.toya.net.pl 30.08.05, 12:58
        to od niskiego ciśnienia i słabego przepływu w naczyniach końcówek ciałasmile

też tak amm, trzeba się przyzwyczaić.
        Aha przy odchudzaniu też tak się może robić
        • b.dori Re: Ciągle mi zimno. 30.08.05, 13:03
          mi również ciągle zimno
          I tez mam niskie ciśnienie i to własnie jest tego powodem
          Jak wy sobie z tym radzicie ja też chodze w skarpetach (jesień-zima) ,ale ja
          mam tylko stopy zimne .czasamio grzeję sobie je termoforem.
          Ale najlepszych jest ruch wtedy jest o.k
          Polecam też kremy do rąk i nóg rozgrzewające.
          • lilith76 Re: Ciągle mi zimno. 30.08.05, 13:08
            ja sobię nie radzę, ja sobie z tym żyję smile
            • Gość: irina Re: Ciągle mi zimno. IP: 213.25.20.* 30.08.05, 13:16
              Ja też żyję, bo co mam zrobić, ale co to za życie.
              To tak jakby żyć np. ze stałym bólem zęba
      • Gość: finezja Re: Ciągle mi zimno. IP: *.chello.pl 09.09.05, 08:49
        Mam dokladnie te same objawy. Wydaje mi się,że lekarze bagatelizują nasz stan
        chorobowy bo kładzie się nacisk na choroby nadciśnieniowe a nas pozostawia z
        problemem. Nadciśnienie jest przyczyną szybszego zgonu a o nas mówi się,że
        żyjemy przeciętnie dłużejsmile). Tylko co to za życie? Raczej egzystencja albo
        wegetacja.
        Przez tydzień byłam w górach i uprawiałam wspinaczkę szlakami, krew "tryskała mi
        z twarzy" z powodu wzrostu wysokości i szybko się męczyłam ale i tak nie żałuję
        wysiłku.
    • saba76 Re: Ciągle mi zimno. 30.08.05, 13:18
      a TSH - hormony tarczycy też robiłaś?
      przy niedoczynności- jest zimno
      • Gość: irina Re: Ciągle mi zimno. IP: 213.25.20.* 30.08.05, 13:25
        Robiłam, są w normmie.
        Nie odchudzam się. Schudłam jakieś 7 lat temu ok. 10 kg i teraz waga się nie
        zmienia. Odżywiam się raczej zdrowo. Dodam, że przed schudnięciem marzałam tak
        samo.
    • kostkarubika Re: Ciągle mi zimno. 31.08.05, 20:10
      nie wiem czy to jest odpowiedź na pytanie, ale mi też kiedyś było wiecznie
      zimno. miałam niskie ciśnienie i to na pewno też od tego, ale... Leczyłam się u
      homeopaty na inne schorzenia - ucho - i lekarz zaproponował lek również na moje
      marznięcie. nie wiem jak to jest, zważywszy na nowe odkrycia dzisiejszych
      lekarzy, że homeopatia tak naprawdę nie działa. Ale ja już nie marznę. Czego
      życzę i Wam, zmarźluchy.
      • Gość: irina Re: Ciągle mi zimno. IP: 213.25.20.* 01.09.05, 12:36
        Napisz coś więcej o homeopatii - jak długo twa kuracja, ile kosztuje, adres
        lekarza
        • kaluha Re: Ciągle mi zimno. 03.09.05, 19:57
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760

wszystko zależy od zaawansowania choroby. ciekawa teoria - leczenie ogólnie
          polega na odkręcaniu wszystkich przebytych chorób. tzn. od końca zaczynasz
          przechodzić ponownie te choroby (masz stany pogorszenia, chociaż nie
          koniecnzie, nie wsyzscy mają) wywołane przez leki homeo aż organizm sam sobie z
          nią (tą chorobą) poradzi. Generalnie działać to ma tak, że organizm z natury
          dąży do równowagi i wszelkiego rodzaju leki np. antybiotyki wybijają go z niej,
          dlatego przy stanach pogorszenia nie podaje się leków. Teoria ciekawa, choć na
          tle osatatnich odkryć naukowców.....
          Najważniejsza jest chyba wiara w to, że działa...
          Pozdrawiam
        • kaluha Re: Ciągle mi zimno. 03.09.05, 20:04
          acha....i koszt....

Pani która mi pomogła policzyła 200zł. wizyta trwała jakieś 3 godziny kiedy to
          pani doktor przeprowadziłą bardzo szczegółowy wywiad na tematy których w życiu
          się nie spodziewałam a co wg teorii homeopatii mają znaczenie w chorobach -
          począwszy od zwykłych objawów jak np. przy anginie ból gardła itd. po stan
          psychiczny, relacje z najbliższymi, zdażenia sprzed lat, itd. wszystko co
          mogłoby mieć wpływ na Twoje zdrowie. Przyznam że na mnie zrobiło to wrażenie -
          trzymało się kupy. za przeproszeniem wink No i najważniejsze że pomogło.
          odpukać wink. dodatkowo wiem, mimo że ja nie potrzebowałam dalszych wizyt, jakaś
          liczba kolejnych wizyt doktor nie pobierała opłat i tak samo w przypadku
          znajomych, do których dzieci przyjeżdzała do domu.
          ale wiadomo, lekarze są różni. tak samo lekarza homeopaci. ja u jednej takiej
          babki byłam wcześniej, która nie wiedzieć czemu podawała mi anntybiotyki!!! no
          i ona fakt, za wizytę brała jedyne 30zł. tylko co z tego, jeżeli nie pomogła.
    • 22magda Re: Ciągle mi zimno. 09.09.05, 09:35
      ja jak miałam anemię to tak właśnie miałam, przebadaj się lepiej, hemoglobinę
      miałam 9,5, im niższa tym było mi zimniej
      • Gość: irina Re: Ciągle mi zimno. IP: 213.25.20.* 09.09.05, 14:15
        Przebadałam się gruntownie, wszystko mam w normie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka