Dodaj do ulubionych

Pytanie!Pilne!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:39
Czy to prawda że można rozpocząć żarzywanie Diane 35 niekonieczie w pierwszym
dniu okresu..tylko w dniu inn. Okres miałam jakieś 1,5 tyg temu a kupiłam
Diane wczoraj to mam czekać do następnej miesiączki i wtedy ją zarzyć???
Koleżanka mówiła mi że jak się zacznie brać w innym terminie niż miesiączka
to też działa...tylko słabiej...Chciałabym zaznaczyć że nie chce jej zarzywać
w celu antykonc. tylko innym(trądzik|)
Obserwuj wątek
    • Gość: Mischa.cd Re: Pytanie!Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:51
      Odpiszcie bo nie wiem co robic...
      • Gość: Tosia85 Re: Pytanie!Pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:25
        Jeśli bierze się tabletkę (pierwszą) w pierwszym dniu miesiączki, to działanie
        jest najkorzystniejsze. 1,5 tygodnia to długi okres czasu. Ten cykl (jeśli
        zaczniesz brać pigułki teraz) będziesz miała niezabezpieczony. Rozumiesz
        pojęcie: działa tylko słabiej? Ja nie bardzo. Pigułka nie zadziała, tak jak
        trzeba. A czy jesteś w stanie określić, w ilu procentach tak rozpoczęte
        stosowanie uchroni Cię przed ciążą? Lepiej poczekaj, chyba, że jest Ci tak
        bardzo pilno.....Jeśli o mnie chodzi, ja postępowałabym zgodnie z zaleceniami
        producenta, lekarza i zdrowym rozsądkiem. Moim zdaniem minęło zbyt wiele czasu
        od daty wystąpienia miesiączki, żeby teraz włączyć pigułki.Ale wybór należy do
        Ciebie.
        • Gość: Mischa.cd Re: Pytanie!Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:31
          ale ja nie biore tych tabletek aby uchronic sie przed ciaza..tylko na tradzik
          jakby chodzilo o sex to przestrzegałabym instrukcji...ale w moim przypadku to
          chce jak najszybciej pozbyc sie tego swinstwa z twarzy....i poprostu nie wiem
          jakie moga byc skutki jesli wzielam dzisiaj tabletke choc nie mam okresu...to
          kiedy dostalabym okres...powtarzam nie chodzi mi o zabezpiecznie przed ciąza
          tylko TRADZIK!!!!
          • Gość: Tosia85 Re: Pytanie!Pilne! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:43
            Dostaniesz normalne krwawienie z odstawienia kilka dni po zażyciu ostatniej
            pigułki. Tak jak w ulotce. Możesz trochę rozregulować sobie cykl. Dla organizmu
            jest lepiej, gdy pierwsza pigułka zostanie połknięta pierwszego dnia
            miesiączki. Zawsze, bez względu na cel stosowania. Tyle, że w Twoim przypadku
            rozpoczęcie stosowania teraz nie musi przynieść takich konsekwencji, jak w
            przypadku stosowania pigułki w celu zabezpieczenia się przed ciążą. Ja bym
            jednak poczekała....Hormony to mimo wszytsko nie żary, nawet jeśli chodzi tylko
            o cerę.
            • Gość: malutka Re: Pytanie!Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 14:53
              to ja przepraszam, że tak późno. No Tosia85 ma racje. Hormony to nie żarty i
              lepiej jakbyś jednak poczekała do dnia pierwszej miesiączki! Wtedy tabletki
              będą lepiej działać! Troszkę cierpliwości smile
              Pozdrowienia z Wielkopolski smile
              • Gość: Mischa Re: Pytanie!Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 16:59
                Dzieki za rady...rzeczywiście poczekam...w sumie za niecale 3 tyg dostane okres
                i wtedy ze spokojem zaczne brać...ja również pozdrawiam z wielkopolskismile
          • Gość: mala mi Re: Pytanie!Pilne! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 19:23
            Gość portalu: Mischa.cd napisał(a):

> ale ja nie biore tych tabletek aby uchronic sie przed ciaza..tylko na tradzik
            > jakby chodzilo o sex to przestrzegałabym instrukcji...

jezuuuuuuuuuuuuu
            a ty myślisz, ze twoj organizm wie, na co bierzesz pigułki i jesli tylko na
            pryszcze, to nie oszaleje hormonalnie?
            przeciez pigułki to nie witamina C, co to ją sobie można łykać kiedy chcesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka