Dodaj do ulubionych

duphaston a dni płodne

IP: *.rybnet.pl 13.09.05, 15:06
w poprzednim cyklu brałam duphaston 1 opakowanie 1tabl 2 razy dziennie przez
tydzien..potem po 2 dniach dostalam okres....
Zastanawiam się teraz jak to jest z dniami płodnymi..czy mi się przesuną pare
dni do przodu czy wstecz??

Chciałabym zajść w ciążę, niestety charakter pracy mojego partnera utrudnia
sprawę. Teraz gdy się widzieliśmy prawidłowo powinnam być przed dniami
plodnymi...a następnym razem gdy go zobaczę powinnam mieć okres..potem
wyjeżdża na 5cio miesięczny kontrakt...
Obserwuj wątek
    • paulaula Re: duphaston a dni płodne 13.09.05, 21:39
      Moja pani doktor śmieje się że przy duphastonie wszystkie są płodne i jak
      kiedyś brałam proponowała, abym nawet nie patrzyła w stronę mojego faceta bo to
      już stwarza dogodną sytuację smile
      • takandrynka Re: duphaston a dni płodne 14.09.05, 14:19

Duphaston powinien byc brany po owulacji, jesli zaczniemy go brac przed owu,
        wowczas nie dojdzie do owulacji, Ten cykl mialam monitorowany. Duphaston mialam
        zaczac brac 16dc. Jednak usg w 15 dc wykazalo, iz owu bedzie dopiero w 20 dc.
        Dlatego tez, mojgin zalecil branie duphastonu dopiero od 21 dc, zeby nie
        zahamowac owu.
        tutaj, na forum dla dziewczyn starajacych sie o malenstwo znajdziesz wiecej
        informacji forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19585

Mozna tam rowniez poczytac o objawach podczas brania owu. Inne sa kiedy w danym
        cyklu jest owulacja a zupelnie inne, kiedy jest cykl bezowulacyjny
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=18427106&a=19571093

Pozdrawiam
        • Gość: lidia Re: duphaston a dni płodne IP: *.rybnet.pl 16.09.05, 21:28
          a co będzie jeśli zacznę brać duphaston w ostatnim dniu owulacji?? niestety nie
          dostałam sie dzis do ginekologa a jutro sobota...prawidłowo powinnam miec dzis
          ostatni dzien owulacji..

i ile tabletek się bierze?
          • takandrynka Re: duphaston a dni płodne 18.09.05, 20:43

Pewnie juz za pozno dpowiadam.
            W tym cyklu mialam brac dupaston od 16dc do 25 dc (2 x po 1 tabl). Jednak 16 dc
            bylam u gina na monitoingu i okazalo sie, iz ow bedzie z 20 na 1 dc kazal
            wtrzymacv sie z D i zazac brac od 21 dc. I ok. Za to w miesacu, kiedy jest w
            cyklu owu - cakiem inaczej reaguje moj organizm na D-n.

Najlepiej po prosrtu presunac o ten jeden dzien rozpoczecie brania tabl.Zeby
            byla pewnsc iz doszlo do owu i wszystko pieknie popekalo (pechrzerzyki)
          • annalalik Re: duphaston a dni płodne 19.09.05, 08:38
            Nie ma czegos takiego jak ostatni dzien owulacji. Owulacja to chwila - tzn
            moment pekniecia pecherzyka i wydostanie sie jajeczka. Chyba miałaś na myśli
            dni płodne?
    • Gość: Kasia Re: duphaston a dni płodne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 20:59
      Nie martw się, czasem do zapłodnienia potrzebny jest tylko jeden jedyny raz.wink
      Ja miałam zawsze owulację ok. 20 dc, a w ciążę - zupełnie niespodziewaną
      zaszłam w 6-8 dc.winkNie ma co tak liczyć, bo różnie moze być.wink
      • izabelaela Re: duphaston a dni płodne 18.09.05, 21:04
        > zaszłam w 6-8 dc.wink

A nie w wyniku współżycia w 6-8 dc?
        wink
        To może być nawet tydzień różnicy.
    • Gość: Kasia Re: duphaston a dni płodne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.09.05, 21:01
      Poza tym zastanów się czy nie lepiej dla Was by było jakbyście w ciąży byli
      razem. Ja wyjdę za mąż w grudniu, więc przez jakieś 5 miesięcy jestem z
      narzeczonym trochę "obok", nie jest obok mnie codziennie i ubolewamy nad tym.
      No ale już wkrótce. Ciążę cudownie przeżywać razem.
      • Gość: lidia Re: duphaston a dni płodne IP: *.rybnet.pl 02.10.05, 18:41
        Ostatnia szansa na zajście w ciążę zaprzepaszczona...Właśnie rostałam się z
        moją miłością na co najmniej pół roku jak nie dłużej sad..niestety ostatnie sexy
        były z prezerwatywą,bo dostałam jakieś plamienia...pewnie przez duphaston...no
        trudno..nic już na to nie poradzę...następne próby będą w przyszłym roku..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka