Dodaj do ulubionych

Tabletki anty

19.09.05, 21:51
Cześć Dziewczyny !!!
Jakie tabletki wasze lekarki wam przepisywały po ciąży pozam. Moja poleciła
mi Jasmin, nie wiem czego się po nich spodziewać. Podobno nie ma się po nich
żadnych napadów depresyjnych, ani się nie tyje (bo po poprzednich trochę kg
mi przybyło). W postach wiele z was skarżyło się właśnie na te stany
depresyjne. Zastanawiam się czy jest tak po wszystkich tabletkach
antykoncepc. czy też tylko po niektórych. Moje mają podobno pomóc w
unormowaniu gospodarki hormonalnej. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pszczolaasia Re: Tabletki anty 21.09.05, 10:19
      brałam Milvane. i nigdy więcej nie chce brać. pozdrawiam.
      aaa i jeszcze jedno..nie przytylam wagowo, ale wiesz... napuchlam wodą..nie
      wiem jak to nazwać inaczej.obrzmialam. brrr... już to mi zeszlosmile))
    • lidek0 Re: Tabletki anty 21.09.05, 10:37
      Trochę dziwi mnie przepisywanie antykoncepcji po pozamacicznej tym bardziej, że
      one często rozregulowują hormony.
      • akasz12 Re: Tabletki anty 22.09.05, 12:56
        Może się źle wyraziłam. Pozamaciczną miałam w styczniu - nic nie brałam i po 3
        miesiącach miałam brać się do roboty. W sierpniu poroniłam, miałam zabieg i
        dlatego gin powiedziałam, że teraz absolutnie nie mogę zajść w ciążę (
        przynajmniej przez 3-4 miesiące), a najlepszym rozwiązanie byłaby antykoncepcja
        hormonalna. Ja się zgodziłam, bo na razie robię przerwę w staraniach i zaczynam
        po kilku miesiącach w przyszym roku. Pozdrawiam
    • kask77 Re: Tabletki anty 22.09.05, 21:30
      Moja ostatnia pozamaciczna spowodowała totalne rozregulowanie cyklu. Krawilam
      przez wiele tygodni slabo, a co dwa tygodnie dostawalam total @ (to juz bylo po
      spadku bhcg do normy)! Lekarz przepisal mi Mercilon na uregulowanie cyklu.
      Najczesciej dlatego wlasnie sie podaje tabletki anty po pozamacicznej.
      Ja kiepsko reaguje na hormonki, zazwyczaj odczuwam wiele skutkow ubocznych.
      Kilka lat temu bralam Cilest i polamilam pzez cztery tygodnie. Zmieniono mi na
      cos innego i w cztery miesiace przytylam 10 kg!!!No monster, mówię wam...
      Po tej ostatniek ektopowej bralam Mercilon przez 3 miesiace. Maialm bóle głowy,
      nudnosci, bóle łydek i depreche. A w pierwszym cyklu brania caly cykl plamienia.
      • lidek0 Re: Tabletki anty 23.09.05, 09:28
        Ale przy antykach cyklu nie ma, organizm jest sztucznie wyciszany i nie wiadomo
        jak wróci do normy po odstawieniu, tym bardziej, że one często rozregulowują
        hormony i jest gorzej niż było. Metod antykoncepcyjnych jest wiele, a przed
        straniami lekarze nie zlecaja badań hormonalnych.
        • kask77 Re: Tabletki anty 23.09.05, 10:01
          Lidku, nie o to chodzi. U mnie cykl po ektopowej oszalal, krwawilam non stop, a
          co dwa dni mialam normalny, obfity okres. W dodatku zaczely rosnac torbiele.
          Lekarz wlasnie chcial wyciszyc wszystko (owulacje) i przywrocic antykami okres
          co 4 tygodnie. ponadto mial nadzieje, ze pomoze tez na plamienia, ktore mialam
          przez wiele miesiecy przed ciaza, w drugiej fazie- i nic na to nie pomagalo.
          pozdrawiam!!
          kask
    • rybka_79_79 Re: Tabletki anty 29.09.05, 20:56
      ja po pozamacicznej bralam DIANE-35.Zero skutków ubocznych.Bralam dwa m-ce by
      wyregulowac cykl,2 m-ce po odstawieniu zaczynam proby.
    • hania2005 Re: Tabletki anty 30.09.05, 18:30
      W maju mialam operację - ciąża pozamaciczna i wewnatrzmaciczna. To było coś
      strasznego.Ale najważniejsze że zyję. Czy któraś z Was była w takiej podwójnej
      ciąży? Odezwijcie się prosze.
      Przez trzy miesiące po operacji brałam Novynette, pod koniec sierpnia już
      odstawił mi lekarz i kazał brac się do dzieła. Tuż po operacji powiedzieli w
      szpitalu że trzeba bedzie odczekać conajmniej pół roku, a kiedy pojechalam po
      recepty w sierpniu lekarz już mi nie wypisał bo jest wszystko OK. Teraz jestem
      w trakcie drugiego cyklu starań.
      Sama niewiem czy to nie za wcześnie. Nawet zadnych badań nie robiłam.
      Co bedzie to będzie. I tyle czytam o tym że nie powinno sie brać anty. po
      pozamacicznej, a ja bralam, na uregulowanie cyklu. Kurcze, jakie to wszystko
      dziwne, co przypadek to lekarz inaczej mówi.
      pozdrawiam
      • rybka_79_79 Re: Tabletki anty 30.09.05, 21:48
        czesc Haniu.
        Ja rowniez w maju mailam taka sama sytuacje jak ty,dlatego doskonale rozumiem
        co czujesz.Mnie taz doktorek kazal brac sie do roboty,własnie zaczeliśmy
        pierwsze próby,bo wiem że jajeczkowanie mam z prawej strony(operacja na lewym
        jajowodzie),mam nadzieje ze sie uda ; )Ztego co wiem czas gra na nasza
        niekorzysc bo moga porobic sie zrosty i nastepny problem.nie wiem jak tobie ale
        mnie doktorek powiedzial ze skoro mam juz jedno dziecko to ta ciaza to zwykly
        przypadek i nie powinna sie powtorzyc.Ja bralam anty 2 cykle 2 cykle przerwy no
        i teraz starania.Zrobilam tylko podstawowe badania i nic poza tym.
      • rybka_79_79 Re: do Hani od Rybki 30.09.05, 21:53
        w ktorym dniu cyklu jestes?skoro wczesniejsze przejscia mailysmy w tym samym
        czasie to bylo by miło ; )))) mieć towarzyszke w staraniach,a moze razem juz
        terz nam sie uda??
      • rybka_79_79 Re: do Hani od Rybki 30.09.05, 21:53
        czesc Haniu.
        Ja rowniez w maju mailam taka sama sytuacje jak ty,dlatego doskonale rozumiem
        co czujesz.Mnie taz doktorek kazal brac sie do roboty,własnie zaczeliśmy
        pierwsze próby,bo wiem że jajeczkowanie mam z prawej strony(operacja na lewym
        jajowodzie),mam nadzieje ze sie uda ; )Ztego co wiem czas gra na nasza
        niekorzysc bo moga porobic sie zrosty i nastepny problem.nie wiem jak tobie ale
        mnie doktorek powiedzial ze skoro mam juz jedno dziecko to ta ciaza to zwykly
        przypadek i nie powinna sie powtorzyc.Ja bralam anty 2 cykle 2 cykle przerwy no
        i teraz starania.Zrobilam tylko podstawowe badania i nic poza tym.
        • hania2005 Od Hani do Rybki 01.10.05, 14:29
          Operacje mialam 6 maja. A TY? I gdzie? Ja w Grójcu.
          To drugi cykl starań - dzisiaj 14dc, od 8 dc staramy sie co drugi dzień.
          Pierwszy cykl tuż po tabletkach zapewne był bezowulacyjny, wiec wierzę ze teraz
          się uda. Podobno po takich przezyciach i tabletkach ant. łatwo zajść w ciążę.
          Przykro mi że i Ciebie to spotkało. Ja mam trzyletniego synka i mnie tez lekarz
          powiedział że to był przypadek i że teraz wcale nie musi się to powtórzyć.
          Prosze napisz jak się czujesz,milo spotkać bratnią dusze, choć szkoda że w
          takim temacie.
          pozdrawiam
          • rybka_79_79 Re: do Hani od Rybki 01.10.05, 19:05
            nigdy nie uwieżysz ale ja też miałam operacje 6 maja.W Warszawie.mieszkamy
            niedaleko siebie a Grójec troche znam bo mój mąż jest z okolic.Z tego co mąż
            mówi to grójecki szpital dobrej sławy nie ma,operował cie może arab?Ja mam 9
            letniego syna i jak na złość 8 maja miał komunie a ja leżałam w szpitalu.Cały
            personel był tak wyrozumiały że rodzinka zjawila sie na oddziale.Nie powiem
            żebym była przeszczęśliwa z tego powodu bo wszystko mnie bolalo.Ja mam 13 dzień
            cyklu,doktor mówi że powinno sie udać ja też mam taką nadzieje,co do
            poprzedniego cyklu to podobno był właśnie bezowulacyjny i wogóle słabo krawilam.
            Jak sie czuje?Hmm?Fizycznie dobrze ale psychcznie fatalnie.Niestety zamęczam
            męża swoim marudzeniem,dobrze o tym wiem ale jakoś trudno mi przestać.
            My próbujemy od 3dc i codziennie wink) pod tym względem też małżonka morduje wink)
            Uda nam sie tym razem,zobaczysz!!!
            Pozdrawiam cieplutko.Anita
            • hania2005 Re: od Hani do Rybki 01.10.05, 19:21
              Jejku, operacja tego samego dnia.........Hm, ale się złozyło!
              Ja wiem, że szpital grójecki nie cieszy się dobra sławą i ja tam nie chciałam
              zostać, ale niestety nie miałam wyjścia bo było ogropmne zagrożenie mojego
              zycia i do w-wy po prostu bym nie zdążyła dojechać. Lekarz wybił mi z glowy
              stolicę. I dobrze zrobił. Tak więc musialam zostać, ale wiesz co, opieka była
              super, mają nowy sprzęt, bardzo dobry. Lekarze wiedzą że jest taka opinia o tym
              szpitalu i chcą to zmienić. Ja się przekonałam że są tam dobrzy lekarze i muszą
              teraz zapracować na dobrą opinię. Ja byłam pod wielkim wrażeniem opieki jaką
              mnie otoczono - dodam że nie zapłaciłam za nic nawet grosika.
              Ja czasem płaczę, jest mi ogromnie żal i nie wiem jak będzie 18 grudnia
              (taki mialam termin porodu) - pewnie bedę ryczała cały dzień.
              Ogólnie czuję sie dobrze, psychicznie właściwie też, ale przecież nigdy nie
              zapomnę tego.
              Tym razem nam się uda. Musi!!
              P.S. Operował mnie dr Polkowski, do którego teraz jeżdżę. Wiem, że stolica jest
              oblegana i modna, ale ja po tym wszystkim mam dosyc lekarza z W-wy.

Ale się rozpisałam. Masz gg?
              pozdrawiam
              • rybka_79_79 Re: do Hani od Rybki 01.10.05, 21:24
                mam gg 4938786
    • lidek0 Re: Tabletki anty 01.10.05, 15:30
      Teraz i ja do Was dołączam bo leżę w szpitalu z pozamaciczną. Niestety ryzyko
      kolejnych pozamacicznych po pierwszej jest większe niż u kobiety, która wogóle
      jej nie miała, ale lekarze o tym nie mówią. Ja jedną ekstra już miała. Teraz
      leczą mnie metotreksatem, potem pół roku musimy odczekać. Na pewno nie sięgne
      po antyki, bo po nich juz miałam cykle rozregulowae, potem badania hormonale i
      leki. Swoją drogą zastanawiają mnie kobiety, które po antykach nie robią badań.
      • majah1 Okres nie przychodzi podczas brania tabletek !!!!! 05.10.05, 22:14
        No własnie, powinna dostac okres , bo za 4 dni rozpoczynam kolejny m-c z anty.
        A brzuch i lewy jajnik (lewa str. operowana) tak bolą że hej. Cyce wielkie jak
        u krowy..... Co robić??? Co to???
        • kask77 Re: Okres nie przychodzi podczas brania tabletek 06.10.05, 10:01
          Zrob test ciazowy i idz do lekarza niezaleznie od jego wyniku.
          • majah1 Re: Okres nie przychodzi podczas brania tabletek 06.10.05, 18:59
            Już sie wszystko wyjaśniło, rano mnie zalało... Tylko strasznie to ciemne,
            prawie czarne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka