Gość: :O IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 12:32 mój poziom żelaza wynosi 142 przy normie 140 co to może oznaczać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:43 Subtelnie przekroczona granica normy - nic wielkiego. W innym laboratorium mogliby Ci podać jeszcze wyższą normę. Takie wahania nie są groźne. Wyniki możesz powtórzyć za miesiąc i przekonać się, czy coś się zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O Re: wyniki żelaza IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 12:50 dzieki, pytam bo lekarz po wywiadzie ogólnym wywnioskował anemię (ha ha) a takie wyniki na anemię nie wyglądają prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:57 Norma jest właściwie 50 - 175 mikrogramów/dl, więc nie masz na pewno anemii, w ogóle jesteś zdrowa pod tym względem. Anemia wynika z niedoborów żelaza tak w sumie, a nie z jego nadmiaru. Jaki lekarz Cię leczy?? No tak, czy siak wszytsko jest w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O Re: wyniki żelaza IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 13:06 W zasadzie to poszłam do lekarza, bo chciałam wziąć skierowanie na badanie w kierunku niedoczynności tarczycy, ponieważ do dłuższego czasu wypadają mi bardzo włosy jestem wiecznie zmęczona rozdrażniona mam suchą skórę i często boli mnie głowa a on po przebadaniu mnie stwierdził, że tarczycę mam zdrową. Wspomniałam mu, że 4 lata temu miałam po porodzie niedokrwistość wtórną i tego się uczepił i nie chciał niczego innego słuchać. Chyba naprawdę zmiennie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:19 To może być tarczyca i musisz się tego trzymać, gdy następnym razem pójdziesz po skierowanie. To, że lekarz nie stwierdził zmian (badaniem palpacyjnym), nie jest argumentem przeciw. Tarczyca to delikatny gruczoł, jedynym skutecznym badaniem pozwalającym stwierdzić zmiany jest badnie na poziom hormonów. Odpowiedz Link Zgłoś