Dodaj do ulubionych

wyniki żelaza

IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 12:32
mój poziom żelaza wynosi 142 przy normie 140 co to może oznaczać.
Obserwuj wątek
    • Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:43
      Subtelnie przekroczona granica normy - nic wielkiego. W innym laboratorium
      mogliby Ci podać jeszcze wyższą normę. Takie wahania nie są groźne. Wyniki
      możesz powtórzyć za miesiąc i przekonać się, czy coś się zmieniło.
      • Gość: :O Re: wyniki żelaza IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 12:50
        dzieki, pytam bo lekarz po wywiadzie ogólnym wywnioskował anemię (ha ha) a
        takie wyniki na anemię nie wyglądają prawda.
        • Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 12:57
          Norma jest właściwie 50 - 175 mikrogramów/dl, więc nie masz na pewno anemii, w
          ogóle jesteś zdrowa pod tym względem. Anemia wynika z niedoborów żelaza tak w
          sumie, a nie z jego nadmiaru. Jaki lekarz Cię leczy?? No tak, czy siak wszytsko
          jest w porządku. Pozdrawiam
          • Gość: :O Re: wyniki żelaza IP: *.ec.pl / *.bptnet.pl 20.09.05, 13:06
            W zasadzie to poszłam do lekarza, bo chciałam wziąć skierowanie na badanie w
            kierunku niedoczynności tarczycy, ponieważ do dłuższego czasu wypadają mi
            bardzo włosy jestem wiecznie zmęczona rozdrażniona mam suchą skórę i często
            boli mnie głowa a on po przebadaniu mnie stwierdził, że tarczycę mam zdrową.
            Wspomniałam mu, że 4 lata temu miałam po porodzie niedokrwistość wtórną i tego
            się uczepił i nie chciał niczego innego słuchać. Chyba naprawdę zmiennie
            lekarza.
            • Gość: kasiulek Re: wyniki żelaza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 13:19
              To może być tarczyca i musisz się tego trzymać, gdy następnym razem pójdziesz
              po skierowanie. To, że lekarz nie stwierdził zmian (badaniem palpacyjnym), nie
              jest argumentem przeciw. Tarczyca to delikatny gruczoł, jedynym skutecznym
              badaniem pozwalającym stwierdzić zmiany jest badnie na poziom hormonów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka