IP: *.ramtel.com.pl 28.09.05, 21:05
czy jak sie zacznie zarzywac pierwszy raz tabletki anty to one odrazu dzialaja
i sie sie na 100% zabezpieczonym?
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: TABLETKI 28.09.05, 21:12
      na 100 % zabezpiecza tylko wstrzemieźliwosc.
    • Gość: as Re: TABLETKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 21:31
      jesli pierwsza wzielas w 1 dniu miesiaczki, zazywasz regularnie, uwazasz na
      leki, wit C, wymioty i biegunke, nie przedluzasz 7dniowej przerwy i nie
      zapominasz przyjmowac tabletek, to w ciaze nie zajdziesz. Nie ma cudow.
      • agatka_to_ja Re: TABLETKI 28.09.05, 21:55
        Cuda sie zdarzają smile
        Dlatego tabletki nie maja 100% skutecznosci smile
        • martyna1985 Re: TABLETKI 28.09.05, 22:00
          moja koleżanka zaszła w ciąże podczas brania pigułek 2 razy...2 razy poroniła,
          inne dwie zaszły i urodziły. Tabletki nie dają pewności, że sie nie zajdzie.
          Ja podczas przyjmowania jeszcze przez rok zabezpieczałam się prezerwatywami.
          • Gość: r Re: TABLETKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 22:09
            no i po co? Myślisz że po roku tabletki Cię lepiej zabezpieczały?
            W ciążę zachodzą te, które nie potrafią czytać ulotki i popełniają błędy. A do
            błedu oczuywiście nikt się nie przyzna, łatwiej zwalić na tabletki.
            • martyna1985 Re: TABLETKI 28.09.05, 22:11
              Nie myślę tak. Po prostu, bałam się. teraz jest mi wszystko jedno. jak zajde
              nie będę płakała, wręcz przeciwnie.
              • Gość: gea uwazac na witamine C???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:24
                dziewczyny, ja na rozne rzeczy uwazam, bo ciaza mi absolutnie nie w glowie, ale
                na witamine C to nie uwazalam, nawet ja ostatnio bralam, bo mi sie zaziebienie
                przyplatalo...
                • florencja29 Re: uwazac na witamine C???????????????? 29.09.05, 09:31
                  Witamina C nie zmniejsza skuteczności tabl. Wchodzi jednak z nimi w interakcję.
                  Chodzi o to, że duże jej dawki, powyżej 1 grama (na raz) mogą zwiększać skutki
                  negatywne działania pigułek. Np. mogą powodować bolesność piersi. Po prostu
                  wszystkie negatywne objawy jakie odczuwasz przy zażywaniu tabletek mogą się
                  nasilić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka