Gość: baba IP: *.ramtel.com.pl 28.09.05, 21:05 czy jak sie zacznie zarzywac pierwszy raz tabletki anty to one odrazu dzialaja i sie sie na 100% zabezpieczonym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatka_to_ja Re: TABLETKI 28.09.05, 21:12 na 100 % zabezpiecza tylko wstrzemieźliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: TABLETKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 21:31 jesli pierwsza wzielas w 1 dniu miesiaczki, zazywasz regularnie, uwazasz na leki, wit C, wymioty i biegunke, nie przedluzasz 7dniowej przerwy i nie zapominasz przyjmowac tabletek, to w ciaze nie zajdziesz. Nie ma cudow. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka_to_ja Re: TABLETKI 28.09.05, 21:55 Cuda sie zdarzają Dlatego tabletki nie maja 100% skutecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: TABLETKI 28.09.05, 22:00 moja koleżanka zaszła w ciąże podczas brania pigułek 2 razy...2 razy poroniła, inne dwie zaszły i urodziły. Tabletki nie dają pewności, że sie nie zajdzie. Ja podczas przyjmowania jeszcze przez rok zabezpieczałam się prezerwatywami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: TABLETKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.09.05, 22:09 no i po co? Myślisz że po roku tabletki Cię lepiej zabezpieczały? W ciążę zachodzą te, które nie potrafią czytać ulotki i popełniają błędy. A do błedu oczuywiście nikt się nie przyzna, łatwiej zwalić na tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: TABLETKI 28.09.05, 22:11 Nie myślę tak. Po prostu, bałam się. teraz jest mi wszystko jedno. jak zajde nie będę płakała, wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gea uwazac na witamine C???????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 08:24 dziewczyny, ja na rozne rzeczy uwazam, bo ciaza mi absolutnie nie w glowie, ale na witamine C to nie uwazalam, nawet ja ostatnio bralam, bo mi sie zaziebienie przyplatalo... Odpowiedz Link Zgłoś
florencja29 Re: uwazac na witamine C???????????????? 29.09.05, 09:31 Witamina C nie zmniejsza skuteczności tabl. Wchodzi jednak z nimi w interakcję. Chodzi o to, że duże jej dawki, powyżej 1 grama (na raz) mogą zwiększać skutki negatywne działania pigułek. Np. mogą powodować bolesność piersi. Po prostu wszystkie negatywne objawy jakie odczuwasz przy zażywaniu tabletek mogą się nasilić. Odpowiedz Link Zgłoś