Dodaj do ulubionych

HTZ a choroby autoimmunologiczne

01.10.05, 11:22
Jestem w okresie przed menopauzalnym. Kontroluje hormony, ktore maja tendecje
spadkowa. 3 m-ce temu gin-endo wlaczyla mi Orgametril od 10 do 16 dnia cyklu.
Jestem przygotowywana do HTZ. Mam stwierdzone Hashimoto. Ostatnio
przeczytalam info, ze przy chorobach z autoagresji nie powinno stosowac sie
HTZ. Czy wiecie cos na ten temat? Pozdr. IWO
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 01.10.05, 11:45
      Gdzieś niedawno czytałam o bliskich związkach zaburzeniach w wydzielaniu
      estrogenu z hasimoto, więc może podrąż temat. Nie pamiętam, czy chodziło o
      nadmiar czy niedobór, ale jakiś związek jest.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatia
      • iwotlen Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 01.10.05, 22:18
        Moze podpowiesz mi jakis kierunek poszukiwan znalazlam info dot. stosowania HTZ
        w iinych chorobach autoimmunologicznych np. w lupus'ie, ale nic co dot. Hashimoto.
        • Gość: maja Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne IP: 87.207.132.* 01.10.05, 23:33
          Nie prawda nie stosuje się htz w lupusie tylko DHEA[preparat biosteron]a Tobie
          proponuje poszukać dbb immunologa np dr Jerzak ona Ci wszystko powie
          • iwotlen Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 02.10.05, 15:09
            Dokladnie to mialam na mysli, ze nie stosuje sie w lupusie HTZ, dla Hashi
            nieodpowiedniy jest biosteron bo na bazie soi. Dzieki za podpowiedz z
            immunologiem. Pozdr. IWO .
          • iwotlen Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 02.10.05, 15:22
            Maju, jeszcze jedna prosba czy mozesz mi podpowiedziec gdzie szukac dr. Jerzak w
            W-wie, przez google nie znalazlam, tylko info ,ze przyjmuje rowniez w W-wie.
            (moze na priv gazety lub iwotlen@o2.pl) Bede wdzieczna nikt mi nie potrafi
            pomoc, a lekarze zalecaja HTZ. Pozdr. IWO
            • nigella24 Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 02.10.05, 17:46
              niestety nie orientuję się tylko o niej słyszałam podobno ona wogóle przyjmuje
              w Lublinie ale W Warszawie jest immunolog pamietam że kiedyś któraś z Pań z
              f.Hashimoto podawała mojej kol.na niego namiary to facet wizyta chyba około
              100zł ,popytaj je naperwno Ci pomogą ,przykro mi że nic więcej nie wiem ,ta
              kolezanka wyjechala więc nawet nie mam jak jej"dorwać"namiary podała bodajże to
              ja 007 [taki nick mam ta Pani]napisz do niej posta jest bardzo miła i
              pomocna ,powodzenia
              • iwotlen Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne 02.10.05, 19:19
                W interenecie wyczytalam ze przeprowadzila sie do W-wy i tu przyjmuje. Chodzi mi
                o takiego immunologa ktory bedzie znal temat stosowania HTZ przy Hashi.
    • Gość: maja Re: HTZ a choroby autoimmunologiczne IP: *.chello.pl 02.10.05, 21:44
      może rzuć ten wątek na forum ogólnym,niestety nic wiec ej nie przychodzi mi do
      głowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka