baby1girl 02.10.05, 14:49 Mam pytanie. Dostalam dzisiaj antybiotyk Zinnat i teraz nie wiem czy zabezpieczac sie dodatkowo. Biore tabletki Harmonet. Nie wiem czy lepiej wstrzymac sie na okres brania antybiotyku, zeby nie ryzykowac.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konim691 Re: Pytanie 02.10.05, 15:45 A na ulotce jest napisane ze oslabia dzialanie tabletek? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1girl Re: Pytanie 02.10.05, 18:43 nie ma nic o tabletkach antykopcepcyjnych na ulotce od antybiotykow, jak i na ulotce od tabletek antykopcepcyjnych o antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 15:46 prezerwatywa i problem z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiuulenka Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 18:55 no niestety, jak bierzesz antybiotyki, to sie zabezpieczaj dodatkowo. I pamietaj, ze plemnik to zaraza, ktora w kobiecie moze sobie pozyc kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Pytanie IP: *.leczkowanet / *.limes.com.pl 03.10.05, 00:57 Czesc.Ja tez biore Harmonet i jesli nie ma wzmianki na ulotce o interakcja z tabletkami anty. to uwazam, ze nie ma po co sie zabezpieczac.Zreszta z tego co wiem zadko kiedy zdaza sie,ze antybiotyk (nawet ten wymieniany w ulotce) przyczynia sie do skutecznego obnizenia dzialania tabletek anty. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta05 Pisze w ulotce.. 03.10.05, 12:20 Oczywiscie, ze pisze o antybiotykach w ulotce!!! Cytuje: "Niektóre antybiotyki, w tym ampicylina i tetracyklina, mogą zmniejszać skuteczność doustnych preparatów antykoncepcyjnych, prawdopodobnie prez zmianę flory jelitowej." .... eh Odpowiedz Link Zgłoś