Dodaj do ulubionych

znowu mam torbiele

06.10.05, 08:27
przed ciażą wiedziałam że mam torbiel na prawym jajniku ale lekarz wiedząc że
staramy się o dziecko mówił że zazwyczaj w czasie ciązy się wchłaniają .
Szkoda że nie podjęłam tego zazwyczaj i nie zapaliła mi się czerwona lampka
bo super zaszłam w ciąże tylko że w 21 tygodniu ciaży musiałam mieć robiona
operację bo przerodziło sie to w nowotwór na szczęście łagodny pozostawili mi
1/10 jajnika a poza ty wszystko musieli usunąć wyobrażacie sobie ten stres
oreracja i nerwy o małego na szczęście wszystko skończyło się dobrze urodził
się w terminie ale to dzięki Fenoterolowi. I na wizycie w 6 tyg. po porodzie
było wszystko OK teraz byłam na kontroli po 4 miesiącach od poprzedniej i te
torbiele mam teraz na lewj stronie a największy ma 2.5 cm Przeraża mnie to bo
jak mi wycinali tamte to miały 8 cz Za dwa miesiące idę na kontrolę zobaczymy
czy rosną czy też nie ale pewnie czeka mnie znowu operacja kurcze skąd to się
bierze I jak zostawić pół roczne dziecko i leżec w szpitalu pocieszcie mnie
bo jestem załamana
Obserwuj wątek
    • Gość: jaka Re: znowu mam torbiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 08:47
      Ojej - po co tu weszłam.Miałam usuwaną torbiel (nowotwór niezłośliwy) zaszłam w
      ciążę od razu po laparoskopii i wykryto u mnie torbiel!!!Miałam 2x usg i nie
      powiekszała się. Jestem w 20 tc. no i się zastrachałam.
      • marwro3 Re: znowu mam torbiele 06.10.05, 09:01
        a duża ta twoja torbiel. moja urosła przez dwa tygodnie przed operacją o trzy
        centymetry miałam straszny atak boleści z wymiotami trwało to w nocy 3.5
        godziny kiedy przeszło dopiero byłam w stanie się ruszyc i jechać do szpitala.
        ale u mnie tak było już drugi raz i w poznaniu się nie zastanawiali tylko
        konsultacje i operacja Jeśli u ciebie nie jest duża i jej nie odczuwasz to nie
        masz się czym martwić mi mówili że w razie czego zadecydują o cesarce i wtedy
        usuną za jednym razem Jeśli jesteś z poznania mogę ci podać namiary na lekarkę
        która pracuje w Klinice na Polnej i tam mają naprawdę świetnych specjalistów
        Trzymam za ciebie i maluszka kciuki Jeśli chcesz podaję swój adres
        marzena.maciej@poczta.onet.pl
        • Gość: ?? Re: znowu mam torbiele IP: *.chello.pl 06.10.05, 13:20
          Niewiele mogę wam doradzić poza stwierdzeniem,że torbiele mają tendencję do
          odnawiania; przyczyn ich powstawania jeszcze nie ustalono; cierpi na tą
          dolegliwość więcej kobiet niż powszechnie się uważa ( po prostu nie robią badań).
          Jednak masz tę przewagę,że urodziłaś dziecko o czym inne mogą tylko pomarzyć.
          Musisz poprosić o pomoc kogoś z rodziny na czas pobytu w szpitalu aby zajął się
          bobaskiem.
        • Gość: ja Re: znowu mam torbiele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.05, 08:54
          marzena studiowałaś morze w szczecinie?
    • Gość: wycięta Re: znowu mam torbiele IP: 195.150.161.* 07.10.05, 11:05
      Pierwszą torbiel miałam usuwaną kilka lat temu (razem z jajnikiem). W zeszłym
      roku zaszłam w ciążę i na pierwszym USG okazało się, że mam powiększony jajnik.
      Tak zostało do rozwiązania. W listopazie miałam cesarkę i przy okazji wycięli
      mi torbiel (niestety była) z 1/5 jajnika. Wyniki histopatologii były niestety
      złe tzn. nie rak ale komórki graniczne, które mogą łatwo się zesłośliwić. I 2
      miesiące później na operację. Mieli tylko dociąć, ale trzeba było usunąć mi
      cały jajnik. (Potem okazało się, ze był zdrowy). Mała miała 2 miesiące.
      Karmiłam piersią, więc ściągałam pokarm i mroziłam. Przyjechała teściowa.
      Poszłam do prywatnej kliniki, coby było szybciej (szybciej operacja i szybki
      powrót do domu). Jednego dnia ok. 17 byłam w szpitalu. Operacja laparoskopowo.
      Na wieczór drugiego byłam w domu. Chyba zbyt szybko, bo byłam bardzo słaba, ale
      wolałam siły regenerować w domu przy małej. To wszystko było straszne, ale
      jakoś przeżyłam, chociaż czasami nadal nie jest łatwo. Chciałam mieć więcej
      dzieci, a tu guzik.
      • Gość: wycięta Re: znowu mam torbiele IP: 195.150.161.* 07.10.05, 11:06
        Za szybko wysłałam. Trzymam kciuki za Ciebie. Nie załamuj się. Może u Ciebie
        będzie lepiej.
    • marwro3 Re: znowu mam torbiele 14.10.05, 11:21
      właśnie wczoraj odczuwałam ból po lewj stronie a od rana rozwolnienie kurcze
      tak samo było przy poprzednich atakach bólu mam nadzieje że nie będe musiała
      jechac do szpitala. Dzięki za słowa otuchy wiem że nie jestem sama z tym
      problemem. Ja też planowałam jeszcze urodzic i nie chciałam za długo czekać a
      te torbiele juz sie zdążyły odnowić. jesli dzisiaj nie będe musiała jechac z
      bólem to dam wam znać. Lekarka kazala sie oszczędzac ale jak to zrobić wszystko
      na mojej głowie. Dzisiaj staram sie wyrobic z praca jestem księgowa zamykam
      miesiąc i jade do domu. Jak będę sie gorzej czuć dzwonię do lekarki i jade do
      szpitała a mam dalego 140 km Do Poznania jak któras z was jest z poznania to
      niech da znać może się spotkamy oby nie na sali szpitalnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka