Dodaj do ulubionych

problem z powieka

IP: 217.153.88.* 14.10.05, 13:58
od paru dni mam spuchnieta lewa powieke, rano jak wstaje mocno, potem robi
sie lepiej i w sumie juz nic nie widac, ale nastepnego dnia to samo. i
wlasnie tylko jedna. smaruje ja zelem z babka lancetowata, ktora powinna
lagodzic takie rzeczy ale nie widze rezultatu. nic nie boli. coz to moze byc?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: problem z powieka 14.10.05, 14:04
      może to uczulenie na jakiś krem, coś do mycia twarzy a może jakiś alergen w
      sypialni? (pierze na ten przykład)
      • Gość: anna_deszczowa Re: problem z powieka IP: 217.153.88.* 14.10.05, 14:06
        tez sie nad tym zastanawialam, ale biore codziennie zyrtec, poza tym nie
        uzywalam ostatnio zadncyh nowych kosmetykow.... hmmm...
    • Gość: dorka Re: problem z powieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:17
      to może być gradówka. Najlepiej idź z tym do lekarza
      • marghot Re: problem z powieka 14.10.05, 14:26
        a co to ta gradówka??
        • Gość: anna_deszczowa Re: problem z powieka IP: 217.153.88.* 14.10.05, 14:50
          no wlasnie, co to? suspicious
          • Gość: kasper Re: problem z powieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 16:14
            Jest to taka torbiel z ropą w środku. Jak najszybciej idź do okulisty,
            przepisze antybiotyk, krople do oczu i maść. Ja właśnie idę jutro do
            rejestracji szpitalnej zgłosić się na wycięcie gradówki bo antybiotyki nie
            zadziałały i mam taką centymetrową kulkę w powiece.
            • gocha221 Re: problem z powieka 14.10.05, 16:49
              Na moja gradówke chyba też antybiotyki nie dzialają.
              Biore je prawie od tygodnia (Atecortin i Dicortineff) i nic.
              Wiesz cos wiecej o zabiegu wyciecia?
              Robi to sie w gabinecie, czy trzeba jakiegos specjalnego sprzetu?/
              Zastanawiam sie czy może mi to zrobic mój okulista (ma prywatny gabinet) czy
              bede musiala miec do czynienia z tzw. darmowa opieką medyczną...
              • Gość: kasper Re: problem z powieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 20:26
                wycięcie gradówki robi się na oddziale okulistycznym szpitala. Jest to zabieg
                ambulatoryjny czyli zaraz po zabiegu zbierasz się do domu. A wygląda mniej
                więcej tak: znieczulają najpierw wstępnie powiekę, później w celu całkowitego
                znieczulenia robią zastrzyk w pobliżu powieki, później odchylają powiekę,
                nacinają skalpelem, wyłuskują gradówkę, zakładają chyba szew i opatrunek na
                parę dni. tak to mniej więcej wygląda bo zbytnio nic nie widać, ma się taką
                zieloną chustę na twarzy.
    • pocholita Re: problem z powieka 25.02.06, 10:27
      Ja miałam już trzy operacje na gradówki i teraz chyba będę musiała zrobić
      czwartą. Niektóre prywatne gabinety robią takie zabiegi. Ja robiłam prywatnie w
      Centrum Medycznym na Domaniewskiej. Operowała mnie Dr Goetz - polecam. Zabieg
      jest mało przyjemny. bo choć znieczulony to samo odgięcie górnej powieki i
      włożenie jej w taki specjalny aparat żeby się nie odwinęła z powrotem jest
      cholernie bolesne (to tylko w przypadku górnej powieki, przy dolnej tego nie
      robią). Nie zakłada się szwów. Powieka jest później fioletowa. Poza tym nie
      każdą gradówkę można operować, bo gdy jest za blisko kanaliku łzowego to można
      uszkodzić kanalik. Generalnie dopóki oko jest czerwone, ropieje chociaż trochę
      albo boli, albo sie złuszcza to lepiej brać leki. Natomiast jak wróci do
      normalnego koloru skóry i będzie tylko taka gula to już nic się nie da zrobić.
      Wspomożeniem leczenia są ciepłe okłady np z herbaty, świetlika, sody czy nawet
      ugotowanego jajka (w skorupce).
    • drhuldaclark Re: problem z powieka 22.12.20, 10:03
      Ja swoją gradówke usunelam 1,5 roku temu, jak wyleczyć gradówkę? Bardzo prosto.
      Wrócić do natury. Ja byłam u 3 okulistów, w tym w klinice okulistycznej na Stawowej we Wroclawiu i u kazdego uslyszalam, ze tak dużą i starą gradowke usunie sie jedynie przez zabieg naciecia, nie ma innego sposobu, nic bardziej mylnego, gradowke wyleczylam w kilka dni: ugotowane jajko (jeszcze cieple ale nie gorace!) pocieralam gradowke (musi to zmieknac i wtedy robi sie samoistnie mala dziurka pod powieka i to wyplywa), jajko mozna zastapic lyzką, ktora sie moczy w cieplej / bardzo cieplej wodzie i pociera, ja oba sposoby stosowalam na przemiennie. Oraz co bardzo wazne - robienie okladow z pokrzyby lub/i gojnika - oba produkty kupimy w kazdym zielarskim, a nawet w zabce i gojnik i pokrzywe mozna dostac, wate moczylam w takim naparze (pod przykryciem zaparzalam gdzies 20/30 min) i jeszcze cieple na oko, i nieraz tylko przemywalam a nieraz na cala noc zostawialam (tasma przymocowane). Pokrzywa i gojnik wyciagaja z organizmu caly syf. (pamietajmy, ze taka gradowka robi sie od tego, ze organizm ma juz tyle toksyn, metali ciezkich, i bardzo czesto pasozytow, ze nie daje juz rady i musi ten syf gdzies wyrzucic). Wrocmy do ziol, dlaczego nadal wierzymy lekarzom! To nie pierwsze problemy zdrowotne, ktore wyleczylam w naturalny sposob.
    • ken-ya Re: problem z powieka 23.12.20, 18:59
      Zobacz srebro koloidalne - Nie wiem jak jest teraz ,ale kiedys takim srebrem zakrapiano oczy noworodkom zaraz po porodzie. Zeby bakterie z drog rodnych nie zakazily oczu dziecka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka