filipin2 21.10.05, 11:16 Czy któraś miała wykonywany ten zabieg? Niestety czeka mnie to, gdyż kolposkopia jest niemiarodajna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lula Re: Biopsja z jamy macicy IP: *.geant.pl 21.10.05, 11:36 Nie wiem czy chodzi o to samo, bo u mnie to się nie nazywało biopsja tylko pobranie wycinków. Po prostu pobrano wyskrobiny z jamy macicy w celu wykluczenia bądź potwierdzenia obecności komórek zmienionych nowotworowo. W czasie tego zabiegu pobrano również wycinki (kilka, z różnych miejsc w kanale i na tarczy) szyjki macicy. Zabieg przeszłam w lutym tego roku w CO w Wa-wie. Odbył się w całkowitej narkozie ale w warunkach ambulatoryjnych. Trwał ok 15-20 min. Po godzinie wyszłam do domu. Poza olbrzymim stresem zabieg odbył się całkowicie bezboleśnie. Mogę nawet powiedzieć, że opieka była jak na państwowy szpital wstrzasająco dobra i miła a warunki bardzo dobre. Dysponują b.dobrym sprzetem, niezłymi metodami diagnostycznymi i podobno b.dobrymi specjalistami. Kazano mi też przedtem wykonać mnóstwo badań pozwalających na wykonanie tego zabiegu pod narkozą ale w warunkach ambulatoryjnych. To chyba wszystko, co przychodzi mi do głowy. Jeśli masz jakieś pytania, chętnie odpowiem. pozdrawiam, L. Odpowiedz Link Zgłoś
filipin2 Re: Biopsja z jamy macicy 21.10.05, 11:46 Lula, czy mogłabym do Ciebie napisać na priv? mój adres znasz Odpowiedz Link Zgłoś
filipin2 Re: Napisałam do Ciebie na priv 21.10.05, 12:27 dziękuję, odezwę sie poźniej) Odpowiedz Link Zgłoś