Dodaj do ulubionych

Piłam i...

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.11.05, 16:10
Biorę cilest, wczoraj wzięłam pigułkę o 18:00, pół godziny potem zabalowałam.
Nie piłam dużo (wina), bo od razu źle się poczułam, tak więc na trzech
lampkach się skończyło.
Było mi niedobrze, ale nie zwymiotowałam. Czy wszystko jest ok?
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Piłam i... 01.11.05, 17:13
      Tak.
      • caprissa Re: Piłam i... 01.11.05, 17:26
        Nie. Alkohol obniza działanie anty. Nie powinnas sie kochac przezten nastepony
        dzien. ktos tu nawet pisał, co potwerdziło to, co mowił bardzo dobry ginekolog -
        dziewczyna piła i to duzo alkoholu, zaszła biorac anty. I poroniła. Poroniął
        nie tyle z anty co z alkoholu. A na tabletki ma wplyw alkohol. I co dziwne o
        jednych kobiet daje znac wąłsnie przez niedobrze. Zatem wchałnianie mogło nie
        tak pojsc, w koncu alkohol wpolywa destrukcyjnie n białka. Panielubia tez
        drinki itd itp Dojrzłąy człowiek ten jeden dzien sie albo dodatkowo zabezpieczy
        albo nie bedzie sie kochał.
        • Gość: anna_deszczowa Re: Piłam i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:31
          jesli alkohol mialby wplyw na pigulki to chyba pisanoby o tym na ulotce co? ja
          uwazam ze nie ma wplywu, poza tym jak wezmie sie pigulke powiedzmy o 18 a
          impreza sie zacznie o 20 to nic nie ma prawa sie stac...
          • kocio-kocio Re: Piłam i... 01.11.05, 17:33
            Dokładnie tak.
            Alkohol jest niebezpieczny tylko dlatego, że po nim "wzrasta skłonność" do
            wymiotów :o)
          • caprissa Re: Piłam i... 01.11.05, 17:37
            tak Anno, ale ja juz wybiegłam i mowiłam o alkoholu cyzli wodce, o tym co
            alkoholu ktory prowadiz do destrukcji cyzli dekolagulacji białek. A wiem, ze na
            winie sie czasme nie poprzestaje. Jest wodka, drinki itd. Jesli piła tylko
            wino... Tak na ulotce pisze, ale alkohol to osobna sprawa. Nie piszą, bo jedna
            branza nie wchodiz w sprawy drugiej. I Ci z alkoholem chca zarabiac i Ci na
            tabletakch. Warto miec własne zdanie i dystans. A o alkoholu mowia ginekolodzy.
            Nawet jak sie bierze antybiotyki, to nie pije sie alkoholu.
            • Gość: anna_deszczowa Re: Piłam i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:49
              wiesz, nie jestem lekarzem wiec ciezko mi stwierdzic co i w jaki sposob wplywa
              na destrukcje bialek i jak to sie ma do anty. Ale po pierwsze - moj gin
              twierdzi ze alkohol moze powodowac wymioty i dlatego nie powinno sie przesadzac
              z alkoholem a trakcie brania pigulek. Po drugie - gdyby alkohol cos zmienial
              jesli chodzi o dzialanie pigulek to tysiace kobiet na calym swiecie bylyby
              abstynentkami, a o czyms takim nie slyszalam. A po trzecie - jesli juz
              zakladasz ze obniza skutecznosc to dlaczego piszesz zeby nie wspolzyc przez
              jedna noc? przeciez niewchlonieta tabletka implikuje dodatkowe zabazpieczenie
              przynajmniej przez 7 dni...
              • caprissa Re: Piłam i... 01.11.05, 19:09
                Pamiętsm co mowiono nam, ale to było w ereze tabletek 1 generacji czyli tec,
                codopiero po 10 dniach stosowania mozna było sie kochac. To były lata 95/94. Od
                tegoczasu wiel sie zmieniło, nie tyje sie po tabletkach, działaja od razu, a
                nie po 10dniach od pierwszego brania. Wtedy tak mowiono o lakoholu i o tym
                dniu, jak widac nauka poszła z postepem, dzikei badaniom i obserwacjom i wynika
                ze 7 dni.
                Wszytsko pisze na ulotce, ale i warto pomowic z ginekologami, nie jednym, ale
                wieloma. Ginekolog ginekologwi nierowney, a do tworzenia włsnych teroii kazdy
                skory. Najlepiej oprzec sie na tym, co mowi nauka, badania, ulotka.
                Tylko teraz nasuwa sie pytanie: jak działaj od razu, to w razie awaryjnym, ale
                jak widac jakimkolwiek trzeba wziac 7 dni bezpieczenstwa. Ja mysle, ze to za
                duzo. To tak jak w dnaich nieplodnych najpierw ucyzki aby odmierzac przed i po
                jajeczkowaniu 7 dni cyzli wykluzyc z cyklu az 14 dni na wstrzemiezliwosc. Potem
                okazło sie, ze kazda ma inaczje, bo zalezy to od długosic cyklu jedna ma 21
                druga 28 a trzecia 32 i te dni beda inne.
        • hippophae Re: Piłam i... 01.11.05, 18:36
          Nie będę dyskutowac nt. wpływu samego alkoholu (ja zakładam, że parę drinków nie szkodzi, ale nigdy nie biorę pigułek wieczorem) na pewno niebezpieczne są wymioty, mdłości nie mają znaczenia.
          Przede wszystkim jednak gdyby z jakiegoś powodu pigułki straciły skuteczność to jeden dzień dodatkowego zabezpieczenia nic nie da!!! Kompletna bzdura. Raczej jakieś 7 dni... a wogóle to jest napisane w ulotce, co trzeba zrobić w którym tygodniu itd...
    • Gość: K Re: Piłam i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 18:28
      Wszystko ok. Alkohol obniża skuteczność anty pigułek tylko wtedy jeśli powoduje
      wymioty lub biegunkę.
    • Gość: hmmmm Re: Piłam i... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 01.11.05, 18:29
      Dziękuję za odpowiedzismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka