Dodaj do ulubionych

okres-pigulki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:15
dzisiaj zaczynam brac pigulki, zawsze mialam bardzo bolesne miesiaczki, teraz
tez mnie strzasznie brzuch boli, wieczorem wezme pierwsza tabletke, czy
dalsze dni tez beda bolesne czy ta pierwsza tabletka juz cos pomoze??? czy
dopiero od nastepnego okresu bedzie lepiej? wiem ze powinnam spytac o to
lekarza ale zapomnialam.
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:06
      U mnie dopiero od następnego okresu było lepiej. A pierwszy nie dość, że
      bolało, to jeszcze zasłabłam.
      • Gość: chan Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:12
        o kurde, zaslablas? a jaka byla tego przyczyna tzn, zdarzylo ci sie to
        wczesnije czy to od pigulek bo sie troche wystraszylam
        • Gość: K Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:49
          1 tablekę połknęłam wieczorem w 1 dzień okresu, rano wstałam, poszłam do
          łazienki i zasłabłam, potem przez cały dzien mnie mdliło. Było mi niedobrze
          jeszcze przez 2 dni i miałam okropne bóle głowy, a potem już wszystko się
          ustabilizowało, tylko po okresie miałam plamienia (do 13 tabletki). Wcześniej
          zdarzyło mi się zasłabnąć podczas pobiernia krwi i raz na koncercie w wielkim
          tłumie, więc właściwie to nie wiem, czy to przez tabletki czy z innych powodów.
          • Gość: chan Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 16:52
            hmm mnie tez sie zdarzylo zaslabnac przy pobieraniu krwi, mam nadzieje ze teraz
            nie bede miala takich przygood, a jakie bralas tabletki?
            • Gość: K Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 19:24
              Rigevidon
        • Gość: r Re: okres-pigulki IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.11.05, 20:07
          ja mialam zawroty glowy na poczatku rania pigulek oraz mdlosci. Ale to
          przechodzi.
          • saba76 Re: okres-pigulki 02.11.05, 20:19
            na poczatku do 3ciego opakowania mogą wystepować plamienia, bolesności
            piersi,zawroty glowy.... Jezeli nie miną po 3 opakowaniu nalezy zminić pigulki,
            moga "te" nieslużyć. Zdaża sie takze ,ze po dlugim braniu jednych i tych samych
            dopiero zaczyna se coś dziąc ,też nalezy owiadomić ginekologa ,prawdopodbnie
            zmieni.
            Mi pomoglo "na bolesność" dopiero w przerwie miedzy 1 a 2gim opakowaniem.
            Brałam 8lat jak nie wiecej, teraz od 3tyg przeżuciłam sie na spirale.
            • Gość: chan Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 21:12
              ja to sie chyba za bardzo nakrecilam, czytajac forum i ulotke ze cos bedzie nie
              tak, te wszystkie zawroty nudnosci itd. 10 minut temu wzielam tabletke a juz
              mam wrazenie ze mi sie w glowie kreci, serce to mam normalnie w gardle, a
              przeciez takiego szybkiego dzialania to chyba te tabletki nie majasmile) dawno sie
              tak nie stresowalam, juz chyba podswiadomie czekam na jakies skutki
              niepozadane smile)
              ale dzieki za wszystkie postysmile
              • takasobiekobietka Re: okres-pigulki 02.11.05, 22:03
                ja tez dzis wzielam moja pierwsz tabletke...jakies 15 minut temu i tez sie
                zastanawiam czy bedzie ok...biore cilest
                • gniru Re: okres-pigulki 02.11.05, 22:11
                  mnie się nic złego nie działo
                  tzn realnie poza tym że miesiączka słabiutka i bezbolesna
                  nic się nie zmieniło, ani waga, ani samopoczucie, ani nic

:o)
                  • Gość: K Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 23:38
                    Moje dolegliwości trwały 3 dni (poza plamieniami). Pierwszy tabletkowy okres
                    był dużo mniej bolesny i obfity i niż zazwyczaj. Dziś zażyłam 10 tabletkę z 2
                    opakowania i czuję się bardzo dobrze. Więc nie ma się co nastawiać, że będzie
                    źle.
                  • Gość: chan Re: okres-pigulki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:42
                    ja wlasnie licze na to ze miesiaczka bedzie bardzo bezbolesnasmile jedna tabletka
                    to pewnie za malo zeby powiedziec z enie ma skutkow ubocznych ale jak narazie
                    to sie swietnie czuje, no moze oprocz tego ze brzuch mnie boli, ale przy
                    okresie tak zawsze mam. nie mam zadnych zawrotow glowy, mdlosci itd, wiec moze
                    udalo mi sie trafic od razu na pigulki ktore mi beda sluzylysmile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka