Dodaj do ulubionych

h.... hemoroidy:-(.....po porodzie

13.11.05, 21:21
Macie jakiś sposób? Karmię piersią...mogę używać więc tylko ziołowych
preparatów, al eone nic nie dają....za każdym razem kiedy "się załatwiam"
myślę ,że albo się wykrwawię,albo zemdleję z bólu...
Jka zapytałąm o to ginekologa- to mnie wyśmiał...
Macie jakiś sposób skuteczny? do jakiego iść lekarza???
Obserwuj wątek
    • magdek2 Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 21:33
      ja uzywałam, a raczej użyłam dwa razy preparatu z herbapolu... a tylko dwa razy
      bo wtedy dopiero myślałam że odlecę, jestem prawie 8 miesięcy po i na szczęście
      ten problem znika, nie doprowadzaj do zaparc to moja jedyna rada, mój lekarz
      powiedział ze to minie
    • justyhna Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 21:34
      pociesze cie juz walcze 7 m-ca z tym cholerstwem.Ale tez karmie piersią i
      mozesz stosować także inne prepararty jak proctoglyvenol, czy inne
      drozsze.Dobre sa nasiadówki z kory dębu 3 x dziennie, cwiczneie miesci
      brzucha.Czesta higiena i co jeszzce chyba wiara w to ze koncu nas to opusci
      oby!!! Łącz esie z tobą w bólu.Ostatecznosc to zabieg.pozdrawiam
    • zona_mi Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 21:52
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=28541928&a=30014586
      • buniulka Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:31
        po pierwsze co to za lekarz ktory wysmial taki problem
        to nie jest sprawa do bagatelizowania bo lubi sie z tego robic cos naprawde
        bardzo powaznego
        duzo jablek i wszelkich owocow i warzyw oczywiscie z uwzglednieniem ewentualnego
        uczulenia niemowlecia
        no i dluugie spacery z wozeczkiem to dobre i dla dzidzi i dla jelit
        dobrze jest tez gdy po kazdej "kupce" dokladnie myje sie okolice odbytu z duza
        iloscia mydla i zwroceniem uwagi na umycie tez "wejcia" to powoduje zmiekczenie
        i lepsze schowanie sie wystajacych hemoroidow
        mi pomaga tez smarowanie kremem dla niemowlat bo o innych srodkach rzeczywiscie
        nie ma mowy
        • m.nikla Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:37
          a jest na to jakiś zabieg??? Ja się już meczę 5 miesięcy-i nic nie jest
          lepiej...moja mama powiedziała mi,że to co na zewnątrz wystaje można smarować
          spirytusem i się wciągnie? ... ale ja mam chyba w środku wszystko...i leci mi z
          tego żywa krew...każda wizyta w tym celu w wc- to jest odlot z bólu...może
          powinnam mieć jakiś zabieg??? do jakiego iść lekarza??kto sie tym zajmuje???
          dzięki za dotychczasowe rady!!
          • buniulka Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:39
            od tego jest gastroenterolog, ale przynajmniej w moim miescie dosc ciezko jest
            sie dostac do tego najlepszego, w zadnym wypadku nie bagatelizuj sprawy, tylko
            idz do lekarza i nie przejmuj sie, tak od razu nie wysyla sie na operacje, ale
            byc moze bedizesz musiala odstawic malca od piersi.
            • m.nikla Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:43
              jestem z łodzi...
            • buniulka Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:45
              kurcze to nie wiem, w Elblągu to dr. Pastuszak, a w gdańsku dr.Smoczyński, ale
              do Łodzi to i tak kawał. Najlepiej idź do rodzinnego i przeprowadź "wywiad"
              Powodzenia i trzymaj się.
    • hanula Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 13.11.05, 22:51
      Zapytaj w aptece o Anusol, można go używać karmiąc piersią. No i koniecznie
      zmień ginekologa.
    • lindan Preparation H 13.11.05, 23:15
      Preparation H !!! jest w maści i w czopkach, po tygodniu zapomnisz o
      problemie!!! Jest przeznaczony dla kobiet w ciązy także spokojnie można go
      uzywać przy karmieniu piersią.Pozdr.
      • magaol Re: Preparation H 14.11.05, 08:37
        Ja tez goraco polecam Preparation H.Naprawde dziala bardzo szybko i bardzo
        skutecznie.Uzywalam po porodzie i pomoglo!!!!
    • martynka55 Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 14.11.05, 00:33
      Mnie pomogła maść AVENOC. Po trzech tygodniach wchłonął się prawie całkiem.
      • twoja_mandarynka Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 14.11.05, 15:53
        Ja też stosuję AVENOC i uważam że jest extra, mam czopki i maść. Hemoroidy
        wyszly mi dwa dni po porodzie i myślałam że umrę z bólu stosowałam AVENOC parę
        dni i już lepiej teraz jestem dwa tyg. po porodzie i doskwiera mi już tylko
        nacięcie krocza, a hemoroidy są już małe i miekkie. Acha bardzo często się
        podmywam w ciągu dnia, to ponoć też pomaga na hemoroidy
        • dmgr Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 14.11.05, 17:14
          Ja juz w ciazy sie meczylam i lekarz zapisywal mi Detralex (czy jakos tak) a w
          szpitalu po porodzie powiedzieli zeby tego nie brac i kupilam Avenoc masc i
          czopki pomoglo ale problem calkowicie nie zniknal (7,5 miesiaca po porodzie)
    • dora1001 Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 14.11.05, 17:36
      Hemoroidy można usunąć... Właśnie namawiam mojego męża, który podobnie jak Wy
      cierpi, maści i czopki pomagają doraźnie, a siedzący tryb życia również nie
      pomaga, ja znalazłam klinikę, która załatwia ten "problem":

www.onclinic.pl/index1.html
      • m.nikla Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 15.11.05, 10:29
        ile to kosztuje???
    • casjopeja1 Re: h.... hemoroidy:-(.....po porodzie 15.11.05, 21:33
      Miałam ten sam problem , bałam sie chodzić na kibelek , piłam jakieś herbatki
      ziołowe ale nic nie pomagało . Wreszcie trafiłam na super tabletki xenna ekstra
      , koniecznie ekstra bo ona działa silniej niz ta zwykła , wieczorem biorę
      tableteczke popijam dwoma szklankami wody (albo 2,5) i rano idzie bardzo lekko.
      Oprócz tego stosowałam czopki prpolisowe na hemoroidy też są bardzo dobre i
      niedrogie (około 13 zł).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka