Dodaj do ulubionych

Wypadające włosy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 23:04
Kochane,mam problem!Wypadaja mi wlosy...poczatko nie bylo tak zle!teraz
zaczelam uzywac szamponu i odzywki radical.poczatkowo bylo
ok,nawet "wydawalo"mi sie ze jest lepiej.A dzisiaj po umysciu wlosow
myslalam, ze zaraz wszystkie wyczeszesad(wychodza coraz bradziejsadniedlugo
bede lysasadratunku! p.s czarna rzepe juz stosowalam,nic nie pomogla,a hormony
robilam w wakacje i bylo wszystko ok
Obserwuj wątek
    • monjan Re: Wypadające włosy 16.11.05, 09:58
      mam ten sam problem...włosy wychodzą garsciami
      tez mam Radical, łykam skrzyp i jakos nie wiedzę poprawy...
      może to przesilenie zimowe?
      • monjan byłam u dermatologa 21.11.05, 10:00
        powiedział ,że w moim przypadku to przesilenie
        zalecił zrobienie odżywki do wcierania we włosy
        Acnosan T+ ampułki z wit B5, zmieszać, wcierać w skórę głowy, po 2 dniach umyć włosy
        i koniecznie chodzić w czapce!!!
    • krossa1 Re: Wypadające włosy 16.11.05, 10:14
      witam!!!
      mi zawwsze wypadają włosy przed zimą chyba zmieniam sierśćsmileale były lata gdzie
      włosy zatykały mi wannę i wyłaziły garściami i wtedy spróbowałam H-PANTOTEN
      (chyba tak się pisze) w tabletkach rewelacja!!!pomogło po paru dniach!!!
      żaden skrzyp mu nie dorówna!!!
      polecam!!!
      • Gość: rybka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:18
        nie wiem dlaczego nikt tego nie reklamuje ale jest taka odżywka nazywa sie WAX i
        mozna ja dostac jedynie w aptece kiedys byla dla ludzi po chemi ale teraz juz
        nie ma takiej info na opakowaniu dziala rewelka ale ostrzegam trzeba troche
        poczekac kosztuje 30 zł za 400g ale mi to starcza na pół roku (sa dwa rodzaje
        zalzy od koloru włosów) przynajmniej tabletkami nie trzeba sie faszerowac
        • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:04
          A drogi ten H-pantenon?
        • Gość: m Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 21:13
          troche poczekac tzn ile? mnie tez garsciami wypadaja wlosy, probolwala skrzypu
          itd ale nie dzialalo wiec chetnie sprubuje ta odzywke, aha, ile razy w tygodniu
          uzywasz jej ze starcza ci na pol roku, ja myje wlosy codziennie i pewnie
          codziennie uzywalabym tej odzywki dlateo chcialabym sobie przleiczyc na ile
          czas mnie by wystarczylosmile
          • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:38
            codziennie?to nie dziwie sie ze sie boisz ze wypadna wsztskie, ja myje co 2-3
            dni, zeby nie patrzec na wypadajace wlosy,nie prostuje juz ,nic nie robie z
            nimi i nawet nie uzywam suszarki..moze cos sie polepszy
            • nigella24 Re: Wypadające włosy 17.11.05, 23:18
              sprawdzałyście tarczycę tsh,ft 4 i ft 3[wolne hormony tarczycy],usg jej i
              przeciwciała tarczycowe anti TPO i TG,prolaktynę,żelazo ,wapn oraz TIBC
              • testardo Re: Wypadające włosy 17.11.05, 23:56
                No a co ma zrobic jak jej sie przetluszczaja tak,ze musi myc codziennie, bo
                inaczej nie dosc, ze nieestetyczne tluste sa to jeszcze skora glowy spod
                rzadkich wlosow przeswituje? Wax tez sluszalam,ze polecany baaardzo,ale ja
                uzywam od roku i nie widze poprawy. (naklada sie na wlosy po wymyciu co 4-5 dni,
                zawija cieplym recznikiem i zostawia na pol godziny, po czym splukuje) Za to
                ogromna poprawe mialam po preparacie Dercos firmy Vichy,ale z tego co pamietam
                to byl bardzo drogi.
                • katerina24 Re: Wypadające włosy 18.11.05, 14:14
                  Mozna używać w przypadku łojotoku i wypadających włosów Dermeny dużo tańsza no
                  i wybrac się do lekarza to może byc łysienie androgenowe
                  • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 19:38
                    Co do tarczycy, to wypadanie wlosow wystepuje chyba przy niedoczynnosci!a u
                    mnie w rodzinie, kazdy przypadek jaki byl to raczej nadczynnosc,ja narazie nie
                    mam z ty problemow
                    • Gość: katerina Re: Wypadające włosy IP: *.chello.pl 19.11.05, 14:15
                      włosy wypadaja zarówno przy nadczynności jak i niedoczynności
    • mysza_23 Re: Wypadające włosy 18.11.05, 19:48
      Odzywka WaX....no niby bardzo polecana, ale mi nie pomaga.Stosowałam pare
      razy,ale normalnie sie boję stosować ją więcej, bo jak spłukuję ją to włosy
      leca mi więcej niż wcześniejsad((...tak że odstawiłam,i sama nie wiem co dalej
      robić....lekarka zaleciła mi łykanie witamin, nie tabletek typu skrzyp(i innych
      typowo na włosy), ale zaleciła mi Vita-fem, łykam już 2tydzień..nie chce
      zapeszać, ale jest lepiej, powoli zaczynaja być efekty....zobaczymy czy tylko
      mi sie wydaje..pozdrawiam wassmile
      • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 19.11.05, 08:58
        Ja tez borykam sie z problemem wypadajacych wlosow. Mam juz powazne przeswity,
        ktore nawet po umyciu ciezko przykryć.
        Od dwoch miesiecy lykam wityminy na wzmocnienie wlosow - nie pomoglo!
        Wcieralam sok z rzepy - nie pomoglo!
        Zrobilam badania - sa dobre!!!!
        Od miesiaca stosuje Loxon 2% - wypadanie sie nasililo!
        Po raz kolejny poszlam do dermatologa, ktory pocieszyl i powiedzial, ze na
        efekty stosowania Loxonu trzeba jeszcze poczekać, do tego myje wlosy szamponem
        Dercos Vichy do wlosow wypadajacych i......czekam na efekty.
        Boze zlituj sie i przerwij ten koszmar!!! ( moj i wszystkich dziewczyn, ktore
        cierpia z powodu wypadajacych wloskow).
        Pozdrawiam!
        • Gość: jola Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:33
          Ja tez mialam okropne problemy z wlosami! Zaczely wypadac mi po porodzie.
          Jedyna rzecza jaka mi wtedy pomogla i to dosc szybko to ampulki Vichy!
        • Gość: Linka Re: Wypadające włosy IP: *.deloitte.dk 21.11.05, 11:30
          Paula, czy przyjmujesz jakies srodki antykoncepcyjne?
          • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 21.11.05, 12:15
            Nie przyjmuje zadnych srodkow antykoncepcyjnych!!!
    • Gość: safsdfhg Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:38
      Na pewno nie kazda z Was, ale czesc z pewnością farbuje włosy, meczy je równiez
      innymi zabiegami fryzjerskimi.No i takim nic nie pomoze.Radzę zaprzestać
      farbowania, a z pewnością wypadanie wlosów ustapi.
    • Gość: marta Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 10:04
      Dziewczyny-ile Wam codziennie wypada tych włosów?Ja nawet licze-codziennie
      trace
      + - 30 sztuk,ii uwazam ze jest to duzo.Jka jest u Was?
      • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 19.11.05, 10:50
        30 wlosow dziennie, to nie zaden problem. Wlosy maja prawo wypadać w ilosciach
        80 do 100 dziennie i to jest normalne. Mnie na przyklad wypada ponad 300
        dziennie, a po umyciu to juz na tysiace.................wink wink wink
      • Gość: Linka Re: Wypadające włosy IP: *.deloitte.dk 21.11.05, 11:28
        Ciezko mi powiedziec ile, ale tak na oko grubo ponad setke - to sa te co widze.
        A tak odnosnie wypadania 100 wlosow dziennie jako standard - tak to chyba
        prawda, ale wtedy praktycznie sie tego nie zauwaza. Problem jest wtedy kiedy Ty
        sama juz wiedzisz, ze wychodza na potege. Wtedy oznacza, ze to NA PEWNO wiecej
        niz standardowe 100...
    • Gość: łysiejąca Re: Wypadające włosy IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 22:17
      ostatnio z powodu łojotokowego zapalenia skóry zaczęłam używać płyn Alpa
      francowka i zauważłam że wypadanie włosów jakby sie wstrzymało a kiedys
      czytałam że trzeba codziennie masować skórę głowy i poprzez lepsze ukrwienie
      mozna zahamować proces wypadania.
      • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 21:55
        NIGDY nie farbowałam wlosow!!!i nie ufarbuje bo mam bardzo oryginalny kolor
        (kazdy sie mnie pyta czym farbowalam,a to sa naturalne ,po tacie )...teraz to
        juz nawet nie prostuje,(a jak juz to grzywke ), nie susze suszarka
        -czytalam ze dziennie wypada ok 100 włosów,musze policzyc ile mi wypada...ale
        najgorzej jest przy myciu włosówsad
        • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 21.11.05, 12:21
          Ja tez NIE farbuje!!! Gdybym przynajmniej wiedziala, ze kiedys mi odrosna....,
          ta mysl moglaby mnie utrzymać przy zyciu, a tak.........., czekam i modle sie!
          • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 20:11
            Kupilam wax , zobaczymy czy pomozesmilewydaje mi sie ze to na zime trace
            siersc...w zeszlym roku tez bardziej mi wypadaly w tym czasie..ale boje sie ze
            bede lysacrying
            • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 23.11.05, 09:03
              Maslanka napisz prosze, czy widzisz u siebie odrosty, bo ja nie. moze ktos wie
              ile czasu potrzeba, by po wypadnieciu wlosa na glowie pojawil sie odrost.
              • Gość: julita. Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:13
                Mi wypada tez ok 30 włosów-a myje codziennie.Na całej glowie mam pełno
                króciutkich włosków,szczególnie widoczne jest to na skroniach i przy czole.
                • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 10:34
                  hmm...nie przygladalam sie,ale dzisiaj sprawdze...liczylam ze ok 20 wlosow mi
                  wypada dziennie(łacznie z tymi wyczesywanymi)...
                  • Gość: paula Re: Wypadające włosy IP: *.adsl.net.t-com.hr 25.11.05, 08:22
                    20 wlosow, to chyba nie problem, mnie wypada ponad 100, a po umyciu to sa juz
                    ilosci, ktore musialabym liczyć godzinami.
    • lidek0 Re: Wypadające włosy 25.11.05, 08:53
      doustnie skrzypo vita i szampon z czarnej rzepy
      • yennefer_7 Re: Wypadające włosy 26.11.05, 19:17
        mam ten sam problem i nie daje mi on spac po nocachsad dzis skrocilam wlosy a
        poza tym zazywam revital, wax treatment, loxon i szampon z czarnej rzepy.
        czekam na efekty juz od 1,5 miesiacasad
        • Gość: Maslanka Re: Wypadające włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 11:29
          hmm...skrzypo vita wogole nie dziala na mnie,teraz biore skrzyp max...myje
          wlosy radicalem i ta odrzywak, no i kupilam wax- zobaczymy czy cos pomoze,jak
          nie ide do lekarza..( choc ich nie lubie...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka